صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

سلامت

پژوهش

علم +

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

ورزش

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۰۰:۰۵ - ۰۸ دی ۱۳۹۸
آنا گزارش می‌دهد؛

رزمایش «کمربند امنیت دریایی» و تولد یک ائتلاف نظامی/ ایران شرق را علیه غرب بسیج کرد

رزمایش مشترک ایران، روسیه و چین با عنوان «کمربند امنیت دریایی» نویدبخش تولد ائتلاف جدید جهانی در برابر ائتلاف‌های آمریکایی و غربی است که با زیاده‌خواهی‌ها و تهدیدات دولت آمریکا مقابله خواهد کرد.
کد خبر : 462892

گروه سیاسی خبرگزاری آنا، سعید امینی؛ سه کشور ایران، روسیه و چین از ۶ دی ماه 1398 به مدت چهار روز نخستین رزمایش دریایی مشترک خود را با عنوان «کمربند امنیت دریایی» در آب‌های شمال اقیانوس هند و دریای عمان برگزار کردند.


در این رزمایش، جمهوری اسلامی ایران با ناوشکن البرز، ناوشکن سهند، ناو آب‌خاکی تنب، ناو کُنارک و ناو موشک‌انداز «نیزه» و کشور روسیه با سه فروند شناور شامل یک فروند فری‌گیت کلاس Neustrashimyy با نام «یاروسلاو مودری» (Yaroslav Mudry)، یک فروند یدک‌کش با نام «یوگنی خوروف» (Yevgeniy Khorov) و یک فروند تانکر سوخت‌رسان با نام «یلنیا» (Yel'nya) و نیز کشور چین هم با یک فروند ناوشکن کلاس Type 52D به‌نام «زینینگ» (Xining) در این رزمایش حضور پیدا کرده‌اند.


انتخاب شدن دریای عمان و اقیانوس هند به‌عنوان محل برگزاری این رزمایش این پیام را برای دشمنان به همراه دارد که جمهوری اسلامی ایران در حال گسترش حوزه نفوذ مرزهای دفاع دریایی خود است.


در واقع رزمایش مشترک میان ایران، روسیه و چین با هدف به رخ کشیدن قدرت تهران و متحدانش به آمریکا و غرب برگزار شده و کنار هم بودن این سه کشور به خودی خود یک تحول بسیار مهم و استراتژیک محسوب می‌شود.


از طرف دیگر علاوه بر نمایش قدرت و اتحاد استراتژیک سه کشور ایران، روسیه و چین؛ تقویت امنیت تجارت دریایی، مقابله با دزدی و تروریسم دریایی و تبادل اطلاعات در حوزه امداد و نجات دریایی از دیگر اهداف برگزاری این رزمایش معرفی شده‌اند.


اهمیت رزمایش کمربند امنیت دریایی برای جمهوری اسلامی ایران


جمهوری اسلامی ایران از دیرباز تا به امروز به‌عنوان قدرتمندترین حافظ امنیت دریایی و خطوط مواصلاتی و تجاری آبراه‌های منتهی به خلیج فارس به حساب می‌آید، در واقع حاکمیت گسترده جمهوری اسلامی بر دریای خلیج فارس، تسلط بر تنگه استراتژیک و مهم هرمز، مجاورت با آب‌های آزاد بین‌المللی مانند دریای عمان و سپس اقیانوس هند، موجب شده تا نقش کشورمان در امنیت دریایی بلاشک تلقی شود و هیچ کشوری توان نفی آن را نداشته باشد.


اما در این بین قدرت‌های فرامنطقه‌ای که ایدئولوژی سیاسی جمهوری اسلامی را قبول ندارند و از حوزه نفوذ استراتژیک ایران واهمه دارند، مدام در تقابل سیاسی، بین‌المللی، نظامی و اقتصادی با ما هستند تا از این طریق قدرت منطقه‌ای و بین‌المللی جمهوری اسلامی را محدود کنند؛ بنابراین این رزمایش به برهم‌زنندگان معادلات امنیتی و منطقه‌ای، قدرت بلامنازع منطقه‌ای ایران را اثبات می‌کند.



امیر مسعود بختیاری، استاد دانشگاه فرماندهی و ستاد ارتش جمهوری اسلامی ایران (دافوس) در همین رابطه در گفتگو با خبرنگار حوزه امنیتی و دفاعی گروه سیاسی خبرگزاری آنا، اظهار کرد: «آمریکا در منطقه و خلیج فارس حضور  غیرقانونی دارد و نیز ائتلافی را به اسم برقراری امنیت در خلیج فارس با 37 کشور شکل داده و حتی مصر هم در آن حضور پیدا کرده و از سوی دیگر اتحادیه اروپا هم به‌دنبال ایجاد یک ائتلاف جدید در خلیج فارس است؛ بنابراین در این شرایط ایران باید این رزمایش سه‌جانیه را برگزار می‌کرد».


وی افزود: «چین به‌‌عنوان یک ابرقدرت جدیدالورود جهانی به دنبال قدرت‌نمایی برابر آمریکا بوده و ما هم باید با کمک چین و روسیه به کشورهایی که از خارج از منطقه در خلیج فارس حضور پیدا کرده‌اند، اعلام حضور کنیم».


بختیاری خاطرنشان کرد: «در حال حاضر با جهانی سه‌قطبی مواجه هستیم که یک قطب آن غرب، قطب دومش روسیه و چین به‌عنوان قطب سوم مطرح هستند که در همه جا حضور دارند و حضور خواهند داشت، پس برگزاری این رزمایش نوعی قدرت‌نمایی به غرب و افزایش آمادگی رزمی محسوب می‌شود».


اهمیت رزمایش سه‌جانبه ایران، روسیه و چین در بُعد امنیت آب‌های بین‌المللی


جدا از هدف اصلی این رزمایش که نمایش قدرت نظامی سه کشور ایران، روسیه و چین است، باید تأمین آب‌راه‌های بین‌المللی و مقابله با دزدان دریایی را به دیگر اهداف اصلی آن افزود؛ چون همیشه اقیانوس هند و دریای عمان با خطر دزدان دریایی مواجه است؛ بنابراین ضروری است تا تدابیر ویژه‌ای برای کاهش این خطرات اندیشیده شود.



امیر سرتیپ محمدحسن نامی، استاد دانشگاه عالی دفاع ملی در گفتگو با خبرنگار حوزه امنیتی و دفاعی گروه سیاسی خبرگزاری آنا، به تأثیرگذاری این رزمایش مشترک با مسئله مقابله با دزدان دریایی اشاره می‌کند و می‌گوید: «نیروی دریایی راهبردی جمهوری اسلامی ایران از گذشته برای مقابله با دزدی دریایی هزینه کرده تا مانع آن شود و نیز موفقیت‌های چشمگیری در این خصوص داشته است».


وی خاطرنشان می‌کند: «این رزمایش سه‌جانبه، پیوستگی امنیتی ایران را با دو کشور روسیه و چین نشان می‌دهد و اثبات می‌کند جمهوری اسلامی در مقابله با دزدان دریایی تنها نیست».


رئیس سازمان جغرافیایی نیروهای مسلح با بیان اینکه چینی‌ها و روس‌ها در سطح عملیاتی و تاکتیکی از توان و تجارب جهانی برخوردار هستند، یادآور می‌شود: تاکنون این دو کشور هرگز تمرین و رزمایشی در خصوص امداد و نجات دریایی، مقابله با دزدان دریایی و نیز نمایش اقتدار دریایی نداشتند، اما نخستین رزمایش مشترک ایران، روسیه و چین به‌معنای تبادل تجربه در سطوح تاکتیکی و عملیاتی خواهد بود و برای سه کشور مفید است».


با توجه به تهدیداتی که امروز از جانب دولت فعلی آمریکا متوجه جهان بوده، این تهدیدات به فضای ناامنی و آنارشیسم جهانی دامن زده است که در این شرایط رزمایش مشترک سه کشور ایران، روسیه و چین به منزله تأمین‌کننده منافع امنیتی و استراتژیکی سه کشور تلقی می‌شود.


همچنین این رزمایش نویدبخش شکل‌گیری یک ائتلاف جدید جهانی در مقابل ائتلاف‌های آمریکایی و غربی است و از طرفی برای دو کشور روسیه و چین برگزاری رزمایش مشترک با ایران، بسیار پراهمیت تلقی می‌شود؛ چون برای این دو کشور امنیت کشتی‌رانی، امنیت صادرات انرژی و حضور در آب‌های گرم به‌ویژه برای روسیه حائز اهمیت است.


انتهای پیام/4079/پ


انتهای پیام/

ارسال نظر