صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

ورزش

سلامت

پژوهش

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

علم +

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۱۳:۵۵ - ۰۵ آبان ۱۳۹۴

تکیه فزاینده آمریکا و اروپا بر روسیه و ایران که تا پیش از این «غیرقابل اعتماد» بودند

وزیر امورخارجه آمریکا و هم‌پیمانان اروپایی واشنگتن در جست‌وجوی ثبات در خاورمیانه، به طور فزاینده‌ای در حال تکیه بر کشورهایی‌اند که تا پیش از این از دید کاخ سفید «غیرقابل اعتماد» و «تنها عامل تضعیف ثبات» بودند؛ یعنی ایران و روسیه.
کد خبر : 46045

به گزارش گروه بین‌الملل خبرگزاری آنا از خبرگزاری روسی «اسپوتنیک»، «جی سلیمان» نویسنده روزنامه آمریکایی «وال‌استریت‌ژورنال» تاکید کرد پس از نشست چهارجانبه خاورمیانه شامل اتحادیه اروپا، سازمان ملل متحد، روسیه و آمریکا، برای طرف‌های اروپایی و آمریکایی روشن شده است تمام تلاش‌ها برای حل و فصل بحران در سوریه، عراق و یمن تحقق نمی‌یابد مگر آنکه مسکو و تهران در بخشی از آن مشارکت نداشته باشند.


از این رو، «فدریکا موگرینی» مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا، گفت اگر روسیه و ایران بتوانند «بشار اسد» رئیس‌جمهوری سوریه، و دولت این کشور را با روند انتقال قدرت سیاسی همنوا کنند، می‌توانند گام‌هایی برای رفع بی‌ثباتی در خاورمیانه بردارند.


«جان کری» رئیس دستگاه دیپلماسی آمریکا، به نوبه خود، واکنش مثبتی به این خبر نشان داد که یکی از هم‌پیمانان اصلی آمریکا در منطقه و عضو ائتلاف غربی مبارزه علیه داعش- اردن- داده‌های اطلاعاتی خود را با روسیه و عراق به اشتراک می‌گذارد و فعالیت‌های نظامی خود را یا این دو کشور هماهنگ می‌کند.


وال‌استریت‌ژورنال پس از نشست چهارجانبه به نقل از جان کری نوشت: حتی ممکن است اثبات شود این اقدام برای همه بسیار سودمند بوده است.


این روزنامه افزود: همچنین گنجاندن مسکو و تهران در گفت‌وگوهای آمریکا و اتحادیه اروپا می‌تواند به این معنی باشد که توازن نیروها در خاورمیانه در حال تغییر است.


«امیل هوکایم» تحلیلگر مستقر در لندن به وال‌استریت‌ژورنال گفت: آنچه در سوریه اتفاق می‌افتد کلیدی برای نظم جدید خاورمیانه خواهد بود. ممکن است به نظر برسد سود فوری آن در ارزش کنونی آن است اما با گذشت زمان، آمریکا با همپیمانان خود به مشکلاتی برمی‌خورد و تصمیم خود در دیگر مسائل امنیت منطقه‌ای را تغییر می‌دهد.


این روزنامه افزود: به هر روی، سیستم‌های امنیتی و ساختار ائتلاف‌های منطقه‌ای شکل‌گرفته به کمک آمریکا در خاورمیانه طی 50 سال گذشته در حال محو شدن است که این امر به کشورهای عربی اجازه می‌دهد به سوی روسیه نیز نگاهی بیندازند.


سوریه از سال 1390 درگیر یک جنگ داخلی شده است و نیروهای دولتی با جناح‌های مخالف مانند گروه‌های تروریستی داعش و جبهه النصره وابسته به القاعده مبارزه می‌کنند.


داعش از پارسال نواحی زیادی را در سوریه و عراق اشغال کرده است.


آمریکا و برخی هم‌پیمانان غربی و منطقه‌ای از شهریور پارسال ائتلافی برای مبارزه علیه داعش راه‌اندازی کردند و به اقدام نظامی در سوریه و عراق دست زدند.


روسیه نیز از هفتم مهرماه به درخواست دولت سوریه حمله هوایی به مواضع داعش در آن کشور را آغاز کرد.


بیست‌ونهم مهرماه اعلام شد روسیه و آمریکا موافقتنامه‌ای را امضا کردند تا جلو برخورد احتمالی نیروهای هوایی این دو کشور هنگام انجام عملیات در سوریه گرفته می‌شود.


به گزارش اسپوتنیک، با توجه به آمارهای سازمان ملل متحد بیش از 220 هزار نفر در این کشور از آغاز جنگ کشته و نزدیک به 11 میلیون سوری آواره شده‌اند. بیش از چهار میلیون نفر که از کشور گریخته‌اند به بحران پناهندگان در اروپا دامن زده‌اند.


«رومن نادال» سخنگوی وزارت امورخارجه فرانسه، شامگاه دوشنبه گفت: پاریس ممکن است روز سه‌شنبه میزبان یک نشست بین‌المللی درباره جنگ داخلی کنونی در سوریه باشد.


انتهای پیام/

ارسال نظر