صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

سلامت

پژوهش

علم +

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

ورزش

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۱۰:۵۸ - ۰۵ آبان ۱۳۹۴

جان کربی: ایران باید در مذاکرات صلح سوریه مشارکت داشته باشد

سخنگوی وزارت امورخارجه آمریکا با بیان اینکه گفت‌وگوهای دیپلماتیک درباره سوریه احتمالا در پایان هفته جاری انجام خواهد شد، گفت که این فرآیند در نهایت نیازمند مشارکت ایران خواهد بود.
کد خبر : 46022

به گزارش خبرنگار گروه بین‌الملل خبرگزاری آنا به‌نقل از شبکه خبری «بی‌بی‌سی»، «جان کربی» روز گذشته (دوشنبه) گفت:‌ ما می‌دانیم که برای حرکت به سوی پایان انتقال سیاسی در سوریه باید در مقطعی با ایران گفت‌وگو شود.


«کربی» درباره نقش ایران گفت:‌ آن‌ها از سهامداران این فرآیند هستند و با دولت سوریه مناسبات دارند. وزیر امور خارجه (جان کری) به خوبی از پیچیدگی این فرآیند آگاه است. وقت خواهد برد و سازش همه طرف‌ها اجتناب ناپذیر خواهد بود تا به مقصد برسیم.


تلاش‌های دیپلماتیک برای حل بحران سوریه به تازگی و پس از آغاز حملات هوایی روسیه در حمایت از دولت «بشار اسد» افزایش یافته است.


وزیران امور خارجه آمریکا،‌ روسیه، عربستان سعودی و ترکیه جمعه گذشته در وین دیدار کردند ولی درباره هیچ گام مشخصی به جز ادامه گفت‌وگوها به توافق دست نیافتند. با وجود این، «عادل جبیر» وزیر امور خارجه عربستان روز یکشنبه در قاهره گفت: معتقدم پیشرفت‌هایی در حل بحران سوریه به دست آمده است و مواضع، به یافتن راه‌حلی برای بحران سوریه نزدیک‌تر شده است ولی نمی‌توانم بگویم که به توافق دست یافته‌ایم. به رایزنی‌های بیشتری نیاز داریم تا به توافق دست یابیم.


«جان کری» روز جمعه در وین پیشنهاد حضور ایران در میز مذاکره در این مقطع را رد کرد، ولی احتمال آن در آینده را مردود ندانست. وی در مصاحبه‌ای گفت: شاید به زمانی برسیم که با ایران صحبت کنیم اما در این مقطع زمانی هنوز به آنجا نرسیده‌ایم.


وی اختلاف‌نظر دو طرف درباره سرنوشت «اسد» را چنین توضیح داد: روشن است که روسیه و ایران حامی «اسد» هستند و به‌طور علنی نیز استدلال کرده‌اند که مهم است «اسد» برای ثبات سوریه سر کار بماند، ولی دیگر طرف‌ها درک می‌کنند که وجود «اسد» اوضاعی غیرممکن برای تحقق صلح ایجاد کرده است، بدین معنی که حتی اگر بخواهیم، وجود «اسد» مانع صلح است.


انتهای پیام/

ارسال نظر