نگرانی از نفوذ فلزات سنگین به سفرههای آب زیر زمینی
فاضل تاراس در گفتوگو با خبرنگار گروه اقتصادی آنا با بیان اینکه عمده این فلزات شامل سرب، جیوه و آهن هستند، افزود: در قطبهای کشاورزی و اطراف شهرهای شمالی کشور نیز کشاورزان برای بالا بردن سطح محصول خود از کودهای شیمیایی حاوی نیترات استفاده میکنند که این نیتراتها با آبیاری مزارع وارد سفرههای آب زیرزمینی میشوند.
وی با تاکید بر اینکه آلودگی منابع آبی و سفرههای آب زیر زمینی نه تنها در شهرهای صنعتی بلکه در قطبهای کشاورزی نیز در حال وقوع است، تصریح کرد: متاسفانه مصرف بیش از حد از کودهای شیمیایی به ویژه کودهای غیراستاندارد و بدون مجوز فلزات سنگین و سمی را وارد آبهای زیر زمینی کرده است، به طوری که تنها در یکی از روستاهای کشور حدود 30 نفر از روستائیان در مقطع زمانی خاص به علت بالا بودن میزان نیترات آب فوت شدهاند.
او ادامه داد: در بسیاری از نقاط کشور آب مناسب وجود دارد، اما به علت نبود مجاری جمعآوری فاضلاب، سفرههای آب زیرزمینی آلوده و از حیث استفاده خارج میشوند.
تاراس اظهار کرد: البته اخیرا در تهران و برخی از شهرهای بزرگ شبکههای فاضلاب راهاندازی شده، اما بخش قابل توجهی هنوز به بهرهبرداری نرسیده است، بنابراین باید از مکانیزمهای موجود برای جلوگیری از آلودگی سفرههای آب زیرزمینی استفاده کنیم.
انتهای پیام/