صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

سلامت

پژوهش

علم +

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

ورزش

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۱۵:۱۳ - ۰۳ آبان ۱۳۹۴
مدیر برنامه ملی پیشگیری از نابینایی و سلامت چشم وزارت بهداشت:

بیش از 75 درصد کودکان زیر 6 سال تحت پوشش غربالگری تنبلی چشم قرار گرفته‌اند

مدیر برنامه ملی پیشگیری از نابینایی و سلامت چشم وزارت بهداشت گفت: حدود 75 درصد کودکان زیر 6 سال (کودکان 4 تا 6 ساله) زیر پوشش برنامه ملی غربالگری تنبلی چشم سازمان بهزیستی قرار گرفته‎اند که این رقم بیانگر آن است که این برنامه برای پوشش جمعیت هدف بسیار موفق عمل کرده است.
کد خبر : 45696

به گزارش گروه اجتماعی آنا، دکتر سید فرزاد محمدی به مناسبت برپایی هفته تنبلی چشم که امسال دوم تا هشتم آبان ماه برگزار می‎شود با اعلام این خبر گفت: در حال حاضر 84 درصد روستاها، 75 درصد جمعیت شهرها، حاشیه شهرها و حتی جمعیت عشایری کشور به درجاتی زیر پوشش این طرح قرار دارند.


وی با توجه به اینکه تنبلی چشم یا آمبلیوپی زمانی رخ می‎دهد که چشم در دوران کودکی تجربه بینایی طبیعی نداشته باشد، تصریح کرد: شیوع تنبلی چشم در کشور 2 تا 3 درصد تخمین زده می‎شود.


مدیر برنامه ملی پیشگیری از نابینایی و سلامت چشم وزارت بهداشت، ادامه داد: رشد و تکامل مرکز بینایی هر فرد از دوران جنینی تا حدود 8 سالگی ادامه دارد که حداکثر سرعت رشد در دو سال اول است. از این رو با هدف کشف و درمان به موقع یک معاینه در بدو تولد توصیه می‌شود.


وی اظهار کرد: از هر 3 بیمار مبتلا به تنبلی چشم، یک مورد در اثر خطای انکساری تشخیص داده نشده به این مشکل مبتلا می‎شود و هدف اصلی برنامه ملی غربالگری تنبلی چشم که به ابتکار سازمان بهزیستی کشور انجام می‎شود، کشف به هنگام کودکانی است که در ظاهر سالم به نظر می‌رسند، اما امکان دارد به دلیل نابرابری خطای انکساری چشم‌ها یکی از آن‎ها در خطر تنبلی چشم بوده، از دید طبیعی برخوردار نباشد.


مدیر برنامه ملی پیشگیری از نابینایی و سلامت چشم وزارت بهداشت با اشاره به اینکه برنامه ملی غربالگری تنبلی چشم یک برنامه بهداشتی، پیشگیری و مراقبت اولیه در نظام سلامت محسوب می‎شود، گفت: از سال گذشته، تعامل و همکاری بین بخشی ثمر بخشی میان سازمان بهزیستی و مدیریت شبکه وزارت بهداشت و انجمن علمی اپتومتری در این ارتباط شکل داده شده و جلسات متعدد فنی و بین بخشی با هدف ارائه راهکارهایی برای ارتقا، پوشش و بهبود ارجاع موارد مشکوک به تنبلی چشم، طراحی شده است.


وی تصریح کرد: همچنین در راستای مسئولیت تولیتی وزارت بهداشت در موضوع سلامت، ما اکنون روی ارزشیابی این برنامه با هدف بررسی اثربخشی نهایی آن متمرکز شده‌ایم تا مشخص شود، آیا این طرح موجب کاهش شدت و یا شیوع تنبلی چشم شده است؟


یادآور می‎شود در اختلال تنبلی چشم به دلیل آنکه اختلاف نمره دو چشم با یکدیگر تفاوت قابل توجه دارد و چشم ضعیف‎‎تر قادر به دریافت تصاویر واضحی از اشیا نیست، چشمی که دید ضعیفی دارد، دچار تنبلی چشم می‎شود. در این حالت چشم تنبل که در اکثر موارد ظاهری طبیعی دارد، ممکن است، انحراف پیدا کند. خوشبختانه می‎توان با تشخیص به موقع، این عارضه در کودکان را با تجویز عینک و بستن چشم سالم با احتمال موفقیت بالا برطرف کرد.


انتهای پیام/

ارسال نظر