صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

سلامت

پژوهش

علم +

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

ورزش

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۰۰:۰۲ - ۰۴ دی ۱۳۹۸
ارزیابی اندیشکده صهیونیستی از تقابل احتمالی تل‌آویو با جمهوری اسلامی؛

ایران در برابر تهدید اسرائیل و فشار کاخ سفید دست‌بسته نمی‌ایستد / پاسخ قدرتمند سپاه قدس به آمریکا

نتایج تحقیق یک اندیشکده صهیونیستی حاکی از آن است که ایران از مرحله شوک ناشی از تحریم‌ها عبور کرده و از طریق نیروی قدس سپاه پاسداران، به تهدیدات اسرائیل و فشار کاخ سفید پاسخ سختی خواهد داد.
کد خبر : 452508

به گزارش گروه بین‌الملل خبرگزاری آنا از الاخبار، به نظر می‌رسد اسرائیل از درک واقعیت میدان ایران و معادلاتی که بر سیاست داخلی و خارجی آن حاکم است، به دور است و با اینکه صهیونیست‌ها از امکانات جاسوسی پیشرفته‌ای برخوردارند، اما در فهم دقیق گرایش‌ها، صلابت رهبری ایران و حجم پایبندی این ملت به‌ نظام اسلامی عاجز مانده‌اند.


حوزه‌های افزایش تنش میان ایران و رژیم صهیونیستی در سال 2020


در همین رابطه، «اندیشکده استراتژی و امنیت قدس»، در تحلیلی این‌گونه ارزیابی کرد که مقابله اسرائیل با ایران طی سال آینده، در دو سطح «هسته‌ای» و «منطقه‌ای»، شاهد گسترش بیشتری باشد. این گزارش، اقرار مستقیمی است به شکست طرح آمریکا در مورد باز کردن حساب بر تغییر مسیر ایران، درنتیجه فشارها. طبق این گزارش، از نیمه سال 2020، احتمال درگیری بین ایران و اسرائیل بیشتر می‌شود؛ ضمن آنکه احتمال انجام مذاکره بین ایران و آمریکا نیز وجود دارد.



نیروگاه هسته‌ای بوشهر


این اندیشکده، آمادگی نظامی مستقل اسرائیل در مقابل سناریوی پیشرفت برنامه‌های هسته‌ای ایران، به‌اضافه هماهنگی کامل با سیاست‌گذاران در ایالات‌متحده را ضروری می‌داند، تا در صورت شروع مذاکره بین ایران و کاخ سفید، اسرائیل خواسته‌های خود را توسط آمریکا به ایران منتقل کند! بدیهی است که تأکید بر گزینه نظامی مستقل، نشان‌دهنده تردیدهای واشنگتن در مورد مدت‌زمانی است که می‌تواند به ایران فشار وارد کند.


این گزارش‌ها در چارچوب سندی با عنوان «پیش‌بینی‌های 2020: چالش‌ها و فرصت‌ها در برابر اسرائیل» توسط این اندیشکده که منتسب به جناح راست اسرائیل بوده و تعدادی از پژوهشگران برجسته صهیونیستی عضو آن هستند ارائه‌شده است.


آمادگی ایران برای مقابله با تجاوزات اسرائیل / تهران از مرحله شوک عبور کرده است


بر اساس این ارزیابی‌های مربوط به ایران، فرضیه ادامه فشارهای آمریکا ادامه دارد؛ علاوه بر اینکه بر این مهم تأکید می‌شود ایران هم در برابر فشارها دست‌بسته نمی‌ایستد و به توسعه توان خود در دو سطح برنامه‌های هسته‌ای و منطقه‌ای، برای مقابله با تجاوزهای اسرائیل ادامه می‌دهد. گزارش‌های اسرائیلی همچنین احتمال می‌دهند که در سایه موافقت نکردن مسئولان ایرانی با بازگشت به میز مذاکره با آمریکا، درنتیجه فشارهای اقتصادی ایالات‌متحده، اقتصاد ایران به‌شدت تضعیف می‌شود.


با توجه به آنچه گذشته، به نظر می‌رسد که کارشناسان صهیونیستی از یک واقعیت مهم غافل‌اند و آن اینکه تهران از مرحله شوک عبور کرده و با وجود دشواری‌های شدیدی که در عرصه اقتصاد با آن مواجه است، رهبری ایران عزم راسخی برای تکیه بر توان هسته‌ای، موشکی و استراتژیک خود داشته و از امتیازدهی خودداری می‌کند.


در میان ارزیابی‌های اسرائیلی‌ها، مسئله جالب‌توجه آن است که معتقدند ایران در برابر فشارهای آمریکا، منفعل و ساکت باقی نمی‌ماند و یک پاسخ قدرتمند به آن می‌دهد؛ چراکه قدرت سپاه و نیروهای قدس، روزبه‌روز در حال افزایش است. گذشته از آنکه کارشناسان صهیونیستی بر این عقیده‌اند که برخورد بین ایران و اسرائیل در سوریه نیز ممکن است به یک مقابله فراگیر میان آن‌ها تبدیل شود.



در مقابل، اندیشکده مذکور تلاش می‌کند شرایطی را بررسی کند که می‌تواند موجب بازگشت ایران به مذاکره شود؛ که بر اساس آن، درصورتی‌که بحران عمیقی در ایران روی دهد، یا ترامپ در دوره دوم انتخابات پیروز شود، چنین امکانی مهیا می‌شود.


پیش‌بینی کاهش تعهدات برجامی ایران در سایه انفعال اروپا


در واقع، مسئولان در تل‌آویو روی این مسئله حساب کرده‌اند که بحران عمیق، ایرانی‌ها را وادار به مذاکره برای رفع تحریم‌ها، در مقابل ارائه امتیازهایی در خصوص برنامه‌های هسته‌ای و منطقه‌ای‌اش کند.


طبق این گزارش‌ها، ایران به روند کاهش تعهدات خود در برجام ادامه می‌دهد و اروپا، همچنان سیاست مانور را در پیش می‌گیرد، بی‌آنکه به تعهدات خود در قبال جمهوری اسلامی عمل کند.


در مجموع، ارزیابی تحلیلگران اسرائیلی آن است که ایران نه تحت‌فشار و تهدیدات تل‌آویو و نه تحت‌فشار واشنگتن، عقب‌نشینی نکرده و به شکل حساب‌شده و دقیقی، به طی مسیر پیشرفت برنامه‌های هسته‌ای خود ادامه می‌دهد.


این در حالی است که در بُعد داخلی اسرائیل، اوضاع نابسامان و شکافی که در بین سیاستمداران آن برای تشکیل دولت وجود دارد، تأثیر زیادی روی قدرت مانور این رژیم در برابر تهدیدات و تحولات منطقه‌ای خواهد داشت.


مترجم: دکتر مریم نصراللهی


انتهای پیام/4106/


 


انتهای پیام/

ارسال نظر