صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

سلامت

پژوهش

علم +

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

ورزش

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۰۰:۰۵ - ۰۶ دی ۱۳۹۸
رضایی در گفتگو با آنا:

کاهش تعهدات برجام بهترین راه مقابله با بدعهدی اروپا بود

رئیس کمیته هسته‌ای کمیسیون امنیت ملی مجلس با بیان اینکه کاهش تعهدات برجام بهترین راه مقابله با بدعهدی اروپا در برجام بود، گفت: جمهوری اسلامی ایران راهبردهای فراوانی برای متعهد کردن اروپا در اختیار دارد.
کد خبر : 452461

محمدابراهیم رضایی در گفتگو با خبرنگار حوزه مجلس گروه سیاسی خبرگزاری آنا، با اشاره به گام پنجم کاهش تعهدات برجام از سوی جمهوری اسلامی ایران اظهار کرد: کاهش گام‌به‌گام تعهدات برجام از بهترین راهبردهای جمهوری اسلامی مقابل بدعهدی‌های اروپایی‌هاست که نباید متوقف شود.


وی با تأکید بر اینکه این فشارها بهترین پاسخ برای بدعملی اروپا و آمریکا در برجام است، افزود: جمهوری اسلامی ایران راهبردهای فراوانی برای متعهد کردن اروپا در اختیار دارد.


رئیس کمیته هسته‌ای کمیسیون امنیت ملی مجلس شورای اسلامی خروج از پروتکل الحاقی را از راهکارهای ایران برای اجرای گام پنجم عنوان و تصریح کرد: ایران داوطلبانه این پروتکل را پذیرفته و اجرا کرده است و می‌تواند به راحتی آن را منتفی اعلام کند.


اثرات مثبت کاهش تعهدات برجام در ساختار هسته‌ای ایران


رضایی با اشاره به اینکه اروپا به شدت نگران تصمیم‌های عملی ایران در کاهش تعهدات برجام است، گفت: اثرات کاهش تعهدات برجام در ساختار هسته‌ای ایران به خوبی قابل مشاهده است و اروپا و آمریکا را به شدت نگران کرده است. امروز سانتریفیوژهای IR8 و IR9 با قدرت 60 برابر نسل اولیه خود در حال فعالیتند.


عضو کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس شورای اسلامی با تصریح اینکه راهبردهای فراوانی برای مقابله با بدعهدی‌های طرف‌های برجام پیش روی جمهوری اسلامی ایران است، خاطرنشان کرد: برداشتن گام پنجم کاهش تعهدات برجام می‌تواند به شفافیت فضای برجام کمک کند و اروپا باید در زمینه تعهداتی که در توافقنامه بین‌المللی برجام دارد، تصمیم عملی بگیرد.


به گزارش آنا، بریتانیا، آلمان و فرانسه بعد از خروج غیرقانونی آمریکا از برجام (8 می 2018) وعده دادند با تضمین منافع اقتصادی ایران، این توافق را حفظ کنند. این کشورها، علی‌رغم ایستادگی‌های لفظی و سیاسی در برابر اقدام آمریکا تاکنون موفقیتی در اقدامات عملی وعده‌ داده شده برای حفظ این توافق کسب نکرده‌اند.


جمهوری اسلامی ایران در تاریخ 8 می 2019، یعنی یک سال پس از خروج یکجانبه آمریکا از توافق هسته‌ای و پس از اثبات ناکارآمدی راه کارهای پیشنهادی اروپا برای جبران تبعات اقتصادی خروج آمریکا از برجام، اعلام کرد بخشی از تعهدات برجامی خود را بر اساس مفاد این توافق معلق می‌کند.


کاهش تعهدات برجامی ایران تاکنون در چهار گام، شامل بالا بردن درصد غنی‌سازی اورانیوم از 3.67 درصد، افزایش ذخیره اورانیوم غنی شده، توقف تمامی تعهداتش در حوزه تحقیق و توسعه و آغاز غنی سازی و تولید دوباره اورانیوم در تأسیسات هسته‌ای فردو بوده است.


جمهوری اسلامی ایران با تأکید بر ادامه کاهش تعهدات برجامی خود تصریح کرده است، این اقدامات در صورتی که شرکای برجام، گام‌های لازم را برای ایفای تعهدات خود بردارند به سرعت قابل بازگشت هستند.


بر اساس مفاد برجام، در صورت پایبند نبودن طرف مقابل به تعهداتش، ایران حق دارد اجرای تعهدات خود را به شکل کلی یا جزئی متوقف کند.


انتهای پیام/4034/


انتهای پیام/

ارسال نظر