صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

سلامت

پژوهش

علم +

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

ورزش

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۱۰:۳۷ - ۰۳ دی ۱۳۹۸

اعتراف کارشنا‌س‌ BBC به آمار‌سازی رویترز از کشته‌های اغتشاشات + فیلم

اعتراف کارشناس BBC به آمارسازی رویترز از کشته‌های اغتشاشات را در این ویدئو ببینید.
کد خبر : 452342

به گزارش گروه بین‌الملل خبرگزاری آنا، خبرگزاری «رویترز»، که از نگاه برخی کارشناسان رسانه، دومین خبرگزاری بزرگ و پرکار جهان است، در آیین‌نامه خود بندی دارد که تمام اعضای این سازمان رسانه‌ای را ملزم می‌کند همواره با ذکر دقیق نام منابع، اخبار حساس درباره تحولات مهم جهانی را گزارش کند. در این آیین‌نامه، استناد به منابع بی‌نام، تنها به عنوان آخرین راهکار و صرفاً در مواردی نادر مجاز شمرده شده و در عین حال تأکید شده است که این منابع غیرقابل اتکاترین منبع برای خبرنویسی هستند. اما ظاهراً زمانی که پای اخبار ایران در میان است، این اصول برای رویترز چندان محلی از اعراب ندارد.


پیش از این هم تحریف‌ها و خبرسازی‌های مکرر این خبرگزاری درباره  مورد انتقاد کارشناسان و مقامات مختلف قرار گرفته است، به نحوی که محمدجواد ظریف، وزیر خارجه ایران که همواره سعی کرده رویکردی متعادل نسبت به رسانه‌های خارجی داشته باشد، نتوانست در برابر اینگونه گزارش‌های بی‌اساس رویترز سکوت کند و در تاریخ سوم تیر ۱۳۹۷ گفت: «بدانید که خبرگزاری رویترز روزی ۵۰ خبر دروغ راجع به اقتصاد ایران تولید می‌کند».


این رویکرد رویترز در آمیختن بخشی از حق به مقدار زیادی باطل جهت باورپذیر شدن آن توسط مخاطب، کماکان ادامه دارد و در جدیدترین دروغ‌پراکنی این خبرگزاری علیه ایران، روز گذشته (دوشنبه) در مطلبی تحت عنوان «گزارش ویژه»، به همراه برخی ادعاهای بی‌اعتبار دیگر، مدعی شد که طی اغتشاشات اخیر در برخی شهرهای ایران حدود ۱۵۰۰ نفر کشته شده‌اند! رویترز ادعا می‌کند این آمار خود را از سه مسئول در وزارت کشور ایران به دست آورده اما نامی از آنها نمی‌برد.


رقم ادعایی این رسانه در حالی است که به گفته خود رویترز، حتی سازمان عفو بین‌الملل که آن نیز سابقه دخالت در امور داخلی ایران از طریق ارائه آمارهای دروغین یا غلوشده از برخی موضوعات دارد، طی گزارشی در شانزدهم دسامبر گفته بود حدود ۳۰۰ نفر در این اغتشاشات جان خود را از دست داده‌اند.


این آمار‌سازی‌ها تا جایی ادامه پیدا کرده ‌که صدای کارشناس شبکه BBC را نیز درآورده و وی را مجبور به اعتراف کرده‌است. این ویدئو را ببینید.


انتهای پیام/4100/پ


دانلود فایل صوتی

انتهای پیام/

برچسب ها: اغتشاشات
ارسال نظر
نظرات بینندگان 0 نظر
ناشناس
23:14 - 1398/10/03
همه مردم میدانند که بی بی سی یک رسانه کاملامزدور و ضدمردمی است و پشیزی ارزش ندارد ۰