صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

سلامت

پژوهش

علم +

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

ورزش

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری

تفاهم‌نامه همکاری بین وزرات کار ایران و ارمنستان امضا شد

وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی جمهوری اسلامی ایران و وزیر کار و امور اجتماعی جمهوری ارمنستان تفاهم نامه‌ همکاری امضا کردند .
کد خبر : 452301

به گزارش گروه اقتصادی خبرگزاری آنا از وزارت  تعاون، کار و رفاه اجتماعی، وزرای کار ایران و ارمنستان برنامه اقدام مشترک همکاری امضا کردند.


محمد شریعتمداری وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی با ابراز خرسندی از سفر وزیر کار و امور اجتماعی جمهوری ارمنستان به ایران و نیز امضای برنامه اقدام مشترک همکاری میان دو وزارتخانه گفت: امیدواریم این سفر منشأ خیر و اثر در روابط دو کشور باشد.


وی افزود: یقیناً" روابط دیرینه دو کشور ایران و ارمنستان بر کسی پوشیده نیست. علاوه بر این در جنگ 8 ساله نیز ارامنه عزیز از بذل جانشان برای دفاع از مرز و میهن دریغ نکردند.


شریعتمداری تصریح کرد: سیاست جمهوری اسلامی ایران همواره بر توسعه مناسبات با همسایگان و کشورهای منطقه استوار بوده و این مسیری است که آن را ادامه خواهیم داد.


وی همچنین بر لزوم اهتمام دو کشور به اجرایی کردن یادداشت تفاهم امضا شده در سال 2011 میلادی پیرامون کار و امور اجتماعی تأکید کرد.


وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی افزود: ساماندهی و حمایت از کسب‌وکارهای خانگی خرد و کوچک با رویکرد تدوین برنامه‌های آموزشی توانمندی زنان سرپرست خانوار و برنامه‌های راهبردی توانمندسازی فقرا و تعیین بسترهای عملیاتی، تبادل تجربه در موضوعات مربوط به اشتغال معلولان، به ویژه در بخش خصوصی، تبادل تجربه در ارائه خدمات اجتماعی و تأمین مزایا و نیز تبادل اطلاعات و تجربیات دو کشور در زمینه‌های پیشگیری از آسیب‌های اجتماعی و تحکیم بنیان خانواده و ارائه خدمات به معلولان از جمله محورهایی است که می‌توان بر آن تمرکز کرد.


وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی در ادامه جزییات فعالیت‌های این وزارتخانه در حوزه‌های کار و امور اجتماعی، آموزش فنی و حرفه‌ای، حوزه تعاون، روابط کار، بهزیستی، اشتغال، تأمین اجتماعی، مشاغل خانگی و ... را تشریح کرد و بر آمادگی این وزارتخانه برای توسعه همکاری‌ها با ارمنستان در حوزه‌های یاد شده تأکید کرد.


شریعتمداری افزود: یکی از مهم‌ترین وظایف پیدا کردن ظرفیت‌های اقتصادی، اجتماعی و فرهنگی و قابل مبادله میان دو کشور و طراحی نقشه راه مطلوب برای این تبادل ارزشمند است.


وی افزود: در چنین شرایطی است که می‌توانیم شاهد توسعه همه‌جانبه روابط میان دو کشور باشیم و امیدواریم سفر جناب‌عالی نقطه عطفی در این موضوع مهم در تاریخ روابط ما باشد.


خانم زاروهی باتویان وزیر کار و امور اجتماعی جمهوری ارمنستان نیز این دیدار را فرصت مغتنمی برای گسترش همکاری‌ها عنوان کرد و گفت: دیدار با شما برای من کمال افتخار است. تمام تلاشم را به کار خواهم گرفت تا بتوانم همکاری‌های ایران و ارمنستان را به‌ویژه در زمینه کار و امور اجتماعی گسترش داده و آن را تقویت نمایم.


وی افزود: همچنین از این فرصت استفاده کرده و مراتب تقدیر و تشکر خود را از دولت و ملت ایران ابراز می‌نمایم.


باتویان افزود: خوشبختانه دو ملت ایران و ارمنستان تاکنون توانسته‌اند روابط و دوستی نزدیکی با یکدیگر داشته باشند و این روابط از امور اجتماعی فراتر رفته است.


وی تأکید کرد: همچنین ما نقاط مشترک بسیاری برای همکاری داریم به‌طور مثال نگاهی که به خانواده‌داریم و نگاهی که خانواده‌ها به جامعه دارند و نیز اقشار مختلفی مثل سالمندان، کودکان، زنان که این موضوعات بستر مناسبی برای توسعه همکاری‌ها در زمینه امور اجتماعی است.


باتویان افزود: با توجه به اتفاقات سال گذشته در ارمنستان باید اصلاحاتی را در بخشه‌ای مختلف مثل اشتغال و کار داشته باشیم.
وی افزود: ما بر این باوریم که اگر بخواهیم بر مشکلات اجتماعی فائق بیاییم و مشکلات را پشت سر بگذاریم باید اشتغال و مشاغل آبرومند را ترویج کنیم.


وزیر کار و امور اجتماعی جمهوری ارمنستان تصریح کرد: همچنین نهاد دولت بر این باور است که این موضوع می‌تواند عاملی برای ایجاد اشتغال در کشور باشد. بر همین اساس تجربه جمهوری اسلامی ایران در زمینه اشتغال برای ما بسیار مفید است.


وی افزود: همچنین علاقه‌مندیم از تجربه ایران در زمینه اقشار آسیب‌پذیر، معلولان، کودکان، سالمندان، زنان و ... استفاده کنیم و بدانیم سیاست اجتماعی در این زمینه چگونه است.


وی افزود: همچنین خوشحالم بتوانیم این برنامه اقدام مشترک را امضا کنیم و به یک اقدام عملیاتی برسیم، با امضای این برنامه اقدام مشترک می‌توان یک قدم به جلو برداشت و وارد مرحله‌ای شد که انرژی و پویایی بیشتری در جامعه خود داشته باشیم.


وی همچنین از وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی برای سفر به ارمنستان در سال 2020 دعوت کرد.


در خاتمه این دیدار وزرای کار دو کشور برنامه اقدام مشترک برای اجرای یادداشت تفاهم منعقده را امضا کردند. بر این اساس وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی جمهوری اسلامی ایران و وزارت کار و امور اجتماعی جمهوری ارمنستان آمادگی خود را برای اجرایی کردن یادداشت تفاهم منعقده در ایروان میان دولت‌های دو کشور در تاریخ 2/10/1390 هجری شمسی برابر با 23/12/2011 میلادی بر اساس موارد زیر اعلام کردند.
بند 1. موضوعات همکاری:


الف. آموزش فنی و حرفه‌ای


1. آموزش مربیان در رشته‌های منطبق با تقاضای بازار کار دو کشور
2. ارائه مشاوره در طراحی، اجرا و توسعه نظام آموزش فنی و حرفه‌ای و مهارتی
3. همکاری در مسابقات ملی و بین‌المللی مهارت


ب. مسائل کار و اشتغال


1. تبادل تجربیات در زمینه طبقه‌بندی مشاغل دو کشور
2. انتقال تجربیات در زمینه سیستم بازرسی کار جمهوری اسلامی ایران و مقررات مربوط به کشور ارمنستان در قالب برگزاری نشست‌های کارشناسی
3. بحث و گفتگو در خصوص مقررات کار و اشتغال در دو کشور به صورت کارگاه یک روزه برای تقویت همکاری در زمینه ظرفیت‌سازی نیروی کار
4. تبادل تجربیات در حوزه کاریابی، آموزش‌ها و شناسایی سایر ظرفیت‌های همکاری
5. تبادل تجربیات درخصوص ارزیابی نیازهای آموزشی نیروی کار دو کشور برای آموزش مربیان در زمینه کارآفرینی، به ویژه کارآفرینی و اشتغال کشاورزی
6. بررسی برنامه‌های تنظیم مقررات اشتغال دو کشور و تبادل تجارب


ج. رفاه و امور اجتماعی


1. ساماندهی و حمایت از کسب‌وکارهای خانگی خرد و کوچک با رویکرد توسعه شبکه‌ها از جمله شبکه‌سازی گروه‌های همیار زنان سرپرست خانوار
2. تدوین برنامه‌های آموزشی توانمندی زنان سرپرست خانوار و برنامه‌های راهبردی توانمندسازی فقرا و تعیین بسترهای عملیاتی
3. تبادل تجربه در موضوعات مربوط به اشتغال معلولان، به ویژه در بخش خصوصی
4. تبادل تجربه در ارائه خدمات اجتماعی و تأمین مزایا/ مستمری برای مردم
5. تبادل اطلاعات و تجربیات دو کشور در زمینه‌های پیشگیری از آسیب‌های اجتماعی و تحکیم بنیان خانواده و ارائه خدمات به معلولان
6. بازدید کارشناسان هر دو کشور از مراکز آموزشی و توان‌بخشی و مجتمع‌های پیشگیری
7. اجرای برنامه‌ها، دوره‌ها و کارگاه‌های آموزشی در خصوص معلولین، آموزش سبک زندگی سالم به سالمندان مستقل و سالمندان در کنار خانواده، تبادل هیئت‌های کارشناسی و بازدیدهای آموزشی
8. بررسی ساختارهای موجود در زمینه تأمین اجتماعی و میزان اثربخشی و کارآیی آن در ارائه خدمات مطلوب به مخاطبان


نخستین کمیته مشترک وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی جمهوری اسلامی ایران و وزارت کار و امور اجتماعی جمهوری ارمنستان امروز برگزار شد و به نمایندگی از وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی جمهوری اسلام ایران علی حسین شهریور مدیر کل امور بین‌الملل و آقای هم‌بار سوم میناسیان رئیس همکاری‌های بین‌المللی و برنامه‌های توسعه‌ای وزارت کار و امور اجتماعی جمهوری ارمنستان صورت‌جلسه نخستین کمیته کاری مشترک یادداشت تفاهم منعقده فی‌مابین وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی جمهوری اسلامی ایران و وزارت کار و امور اجتماعی جمهوری ارمنستان را امضا کردند.


انتهای پیام/4129/


انتهای پیام/

ارسال نظر