اشتغالزایی در مناطق محروم از مسیر «صنایع خلاق» میگذرد
به گزارش گروه دانشگاه خبرگزاری آنا از معاونت علم و فناوری ریاست جمهوری، یک شرکت خلاق مستقر در مرکز نوآوری صنایع خلاق سیستان و بلوچستان توانسته با ایجاد بیش از 250 موقعیت شغلی برای زنان روستایی در این استان، صنایع دستی زیبای محلی این خطه از ایران اسلامی را به اقصی نقاط جهان صادر کند.
مینا شیرانی مدیرعامل این شرکت در اینباره اظهار کرد: شرکت ما بر اساس کارآفرینی اجتماعی شکل گرفته است. در ابتدا یک زنجیره ارزش تعریف شد و بر اساس آن با الهام از منبع بیکران هنرهای سنتی محلی، مراحل طراحی و تولید صنایع دستی مختلف در آتلیه شرکت انجام گرفت.
وی با اشاره به اهمیت طراحی و استفاده از فناوریهای مدرن در تولید صنایع دستی، گفت: پس از طی مراحل تولید در شرکت، نمونه اولیه برای استفاده همکاران در روستاها تولید میشود و بعد از طی فرایندهای معمول آموزشی، مواد اولیه رایگان در اختیار این همکاران قرار میگیرد تا صنایع دستی به مرحله نهایی تولید برسد.
وی در ادامه بیان کرد: تاکنون موفق شدهایم که زنجیرهای از خانمهای خانهدار را در پنج روستا به همکاری دعوت کنیم، که تعدادشان بر 250 نفر بالغ میشود. این همکاران بلافاصله پس از اتمام کار، دستمزد خود را دریافت میکنند و پس از آن تیم فروش و بازاریابی، صنایع دستی استان را به خریداران داخلی و خارجی عرضه میکند.
مدیرعامل این شرکت با اشاره به نقش چنین طرحهای در اشتغالزایی افزود: علاوه بر این 250 نفر، نزدیک به 15 نفر در شرکت به صورت ثابت مشغول بهکار هستند. استراتژی فروش شرکت نیز بر اساس دیجیتال مارکتینگ است و خوشبختانه صنایع دستی استان سیستان و بلوچستان به دلیل زیبایهای خاصی که دارد مورد توجه ویژه علاقهمندان به این هنر قرار دارد.
این فعال حوزه صنایع خلاق در ادامه، ضمن تأکید بر توسعه روستایی متنی بر فناوریهای نرم، افزود: زنان روستایی شاغل در این طرح ضمن انجام کارهای روزانه، به ساخت صنایع دستی نیز میپردازند و میتوانند برای خانواده یک منبع جانبی درآمد ایجاد کنند. این شرکت خلاق موفق به کسب جوایز بینالملی در حوزه صنایع خلاق شده است.
صنایع خلاق به دلیل آنکه به سرمایه کمتری برای ایجاد یک شغل (در مقایسه با بسیاری دیگر از زمینههای کاری) نیاز دارد به عنوان یکی از عملیترین روشها برای گسترش اشتغال و ایجاد تحرک در جوامع محلی مورد توجه قرار گرفته است. صنایع خلاق و فرهنگی همچنین به دلیل تکیه بر پتانسیلهای موجود محلی، نیازمند ایجاد زیر ساختهای پرخرج و گستردهای نیست و همین مزیتها میتواند این حوزه را به صدر اولویتهای برنامه ریزی ارگانهای متولی اشتغالزایی در کشور ارتقاء بخشد.
انتهای پیام/4021/
انتهای پیام/