صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

سلامت

پژوهش

علم +

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

ورزش

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۱۷:۳۲ - ۰۱ دی ۱۳۹۸
در «کرسی ترویجی بازشناسی تروریسم و افراط گرایی» در واحد تهران شمال مطرح شد؛

تشریح ابعاد تروریسم در حوزه‌های نرم‌افزارانه و سخت‌افزارانه/ رئیس دانشگاه آزاد تهران شمال: دانشگاه باید برای دولت‌ها تصمیم‌سازی کند

«کرسی ترویجی بازشناسی تروریسم و افراط گرایی» با ارائه سکینه ببری گنبد، عضو هیئت علمی گروه روابط بین‌الملل و مدیر روابط بین‌الملل واحد تهران شمال، با حضور جمعی از استادان و صاحب نظران این حوزه برگزار شد.
کد خبر : 452042

به گزارش گروه دانشگاه خبرگزاری آنا از روابط عمومی دانشگاه آزاد اسلامی واحد تهران شمال، «کرسی ترویجی بازشناسی تروریسم و افراط گرایی» با ارائه سکینه ببری گنبد، عضو هیئت علمی گروه روابط بین‌الملل و مدیر روابط بین‌الملل واحد تهران شمال، با حضور جمعی از استادان و صاحب نظران این حوزه برگزار شد.


در این نشست علمی، ابتدا ببری گنبد با بررسی ضرورت بازشناسی مفهوم تروریسم، ابعاد این پدیده تهدیدآمیز را در حوزه‌های نرم‌افزارانه و سخت‌افزارانه تشریح کرد و عملیات خشونت آمیز سازمان‌یافته علیه زیر ساخت‌های حیاتی(سرمایه انسانی، سرمایه فیزیکی، منابع سایبری و میراث مشترک را از نمونه‌های سخت‌افزارانه تروریسم و عملیات هدفمند غیرنظامی علیه برخی زیرساخت‌های بشری مانند سرمایه انسانی، میراث مشترک فرهنگی و دینی را از نمونه‌های نرم افزارنه تروریسم خواند.


وی سپس به بررسی خاستگاه پنهان تروریسم پرداخت و جمهوری اسلامی ایران را یکی از قربانیان آن برشمرد.


ببری گنبد در بخش دیگری از سخنان خود به مفهوم‌شناسی تروریسم و افراط گرایی پرداخت و خشونت بار بودن عمل، هدف قرار گرفتن شهروندان یا بخشی از آن‌ها، قصد ایجاد ارعاب و وحشت و نیز سازمان یافته بودن را از مشخصه‌های اعمال تروریستی ذکر کرد.


این استاد دانشگاه سپس به معرفی ساز و کارهای حقوقی مبارزه با تروریسم بر مبنای اسناد خارجی و بین المللی و سپس اسناد داخلی و ملی در دو بعد قوانین عام یا اسناد بالادستی و قوانین خاص کشور پرداخت و با تأکید بر گزارش‌های پنج‌گانه ایران به کمیته مبارزه با تروریسم، ایران را جزو آن دسته از کشورهایی معرفی کرد که همکاری کاملی با شورای امنیت سازمان ملل در زمینه مبارزه با تروریسم داشته است.


وی افزود: با ارائه آماری از قطعنامه‌های سازمان ملل در پیش و پس از حادثه 11 سپتامبر و سایر قطعنامه‌های شورای امنیت از سال 2008 تا سال 2019 چرخش پارادیم نظام سلطه در تعریف تروریسم و مبارزه با آن را تشریح کرد.


ببری گنبد در بخش دیگری از مطالب خود به خاستگاه پنهان تروریسم و جمهوری اسلامی ایران به مثابه قربانی تروریسم و افراط گرایی پرداخت و گزارشی آماری از حوادث تروریستی و شهداء و مجروحین ناشی از این حوادث در ایران پس از انقلاب اسلامی پرداخت.


این عضو گروه روابط بین‌الملل واحد تهران شمال در ادامه مطالب خود تروریسم اقتصادی(تحریم)، بدلسازی مفهومی(انتحاری به جای استشهادی) و انتقال حوزه تهدید خصوصی به حوزه عمومی را از تهدیدهای نوین و برسازی مفهومی تروریسم ذکر کرد و از تحریم و جنگ اقتصادی به‌عنوان تروریسم اقتصادی نام برد که از سوی برخی دولت‌ها علیه سایر کشورها صورت گرفته و افزایش فقر، بی ثباتی سیاسی، اعتراضات اجتماعی را در پی داشته و از طریق مانور رسانه‌ای و بزرگنمایی اثرات آن منجر به فرار سرمایه‌های خارجی و نهایتا رکود اقتصادی در آن کشورها می‌شود.


ببری گنبد پس از اشاره به سوابق تاریخی تروریسم اقتصادی آمریکا و ارائه آمار و مستنداتی در این زمینه، به اهداف غیرنظامی تهدیدات بیوتروریسم در جهان و لزوم توجه به دفاع بیولوژیک در کشور به منظور ایجاد بازدارندگی و کاهش آسیب پذیری مراکز و اشخاص پرداخت و در خاتمه تهدیدات انسانی را در سه محور تهدیدات مردم محور، بسط جرایم سایبری و بحث مصون سازی تشریح کرد.


در این کرسی علی عزیزی مدیرگروه پیشگیری از جرم دانشگاه علوم انتظامی امین و محمد راد کارشناس ارشد مسائل بین المللی به‌عنوان ناقدان جلسه حضور داشتند.


عزیزی در نقد مباحث مطروحه صاحب کرسی ضمن تایید عمق مطالب اشاره داشتند که باید به ابعاد جدید تروریسم و استحکامات مبارزه با آن و صیانت از دارایی های خاص همانند سرمایه‌های نظامی در مرزها نیز اعتنا کرد.


همچنین انواع دیگر تروریسم همچون تروریسم دولتی، تروریسم فردی و غیره از مباحثی است که باید بدان توجه شود.


محمد راد نیز در نقد مطالب ارائه شده توجه مخاطبان را به آمران تروریسم در جهان و نه مصادیق آن جلب شود. همچنین مقلوب سازی مفاهیم و بدل سازی‌ها توسط نظام سلطه در سوق دادن ادبیات پژوهی تروریسم به سمت منافع خود یکی دیگر از نکات مهم در این جلسه بود. 


این کرسی ترویجی با پرسش منتقدان و ارائه پاسخ‌های این عضو هیئت علمی دانشگاه آزاد اسلامی واحد تهران شمال به پایان رسید.


رئیس دانشگاه آزاد تهران شمال: دانشگاه باید برای دولت‌ها تصمیم‌سازی کند


در خاتمه این نشست علمی، حمیدرضا خالدی رئیس دانشگاه آزاد اسلامی واحد تهران شمال، ضمن تشکر از برگزاری این کرسی گفت: ما بر این باور هستیم که باید در این واحد دانشگاهی نهضتی در خصوص برگزاری این کرسی‌های ترویجی و تخصصی ایجاد شود زیرا ما معتقدیم که دانشگاه باید برای دولت‌ها تصمیم‌سازی کند و دولت‌ها برای اداره بهینه امور از ظرفیت‌های بالای علمی و پژوهشی دانشگاه‌ها استفاده کنند.


وی ضمن انتقاد از دولت‌ها در خصوص کم توجهی به این مهم و تأکید بر این موضوع که ما به عنوان دانشگاه باید آنقدر قوی کار کنیم که دولت‌ها در حوزه‌های مختلف از ما کمک بخواهند، گفت: یکی از حوزه‌های توانمند در واحد تهران شمال حوزه علوم انسانی بود که با ظرفیت بالایی از استادان و فرهیختگان که در این واحد دانشگاهی حضور دارند، انتظار می‌رود در این حوزه نیز در کشور اثرگذار بوده و دِین خود را به کشور و نظام اسلامی ادا کنند.


انتهای پیام/4118/


انتهای پیام/

ارسال نظر