عملکرد فراکسیونهای سیاسی مجلس قابل نقد است
محمود صادقی در گفتگو با خبرنگار حوزه مجلس گروه سیاسی خبرگزاری آنا، درباره عملکرد مجلس دهم اظهار کرد: برای تحلیل عملکرد مجلس دهم باید با فعالیت مجالس قبلی مقایسه کرد و اینکه مجالس قبل چقدر در وقایع کشور اثرگذاری داشتهاند.
وی با بیان اینکه معتقدم نقش مجلس از ابتدا تاکنون تنزل پیدا کرده است، افزود: به نظر میرسد نوعی تداخل قوا صورت گفته و در برههای نهادهای جدید قدرتشان افزایش پیدا کرد و عملکرد مجلس را تحتالشعاع قرار داد.
- بیشتر بخوانید؛
- کارنامه بهارستان/۱۸| بهمنی در گفتگو با آنا:
- مجلس باید تقویت شود/ باتوجه به شرایط کشور مجلس دهم از تمام توان خود استفاده کرد
نماینده مردم تهران اضافه کرد: شما در تصمیم درباره افزایش قیمت حاملهای انرژی ببینید، حوزههایی که قرار بود در این تصمیمگیری با هم هماهنگ باشند، اصلاً هماهنگی نداشتند.
عضو کمیسیون آموزش و تحقیقات مجلس شورای اسلامی با تصریح اینکه نباید چشممان را روی نقاط قوت و عملکردها ببندیم، تصریح کرد: مجلس دهم در بخشهای قانونگذاری و نظارتی کارهای برجستهای داشته که تصویب قانون هوای پاک، اصلاح قانون مبارزه با مواد مخدر و کاهش موارد اعدام که اثرات بینالمللی و اجتماعی داشت از جمله این کارهاست.
وی با تأکید بر اینکه مجلس باید مراقبت میکرد تا این قوانین در اجرا تقویت شوند، گفت: تحقیق و تفحص نمایندگان مجلس از صندوق ذخیره فرهنگیان و بانک سرمایه نتایج خوبی داشت و اکنون متخلفان آن در قوه قضائیه دادگاهی میشوند.
صادقی با بیان اینکه در فراکسیون شفافیت مجلس با قوه قضائیه برای معرفی بدهکاران کلان بانکی تعامل خوبی داریم، تصریح کرد: انتشار اسامی 20 بدهکار بانکی از جمله فعالیتهای فراکسیون در حوزه شفافیت بوده است.
رئیس فراکسیون شفافیت و سالمسازی اقتصاد مجلس شورای اسلامی بیان کرد: قانون نحوه رسیدگی به دارایی و اموال مسئولان نظام در این مجلس پیگیری و به اجرا رسید. همچنین پیگیری در نحوه اجرای اصل 44 قانون اساسی از جمله کارهای خوبی بود که در سه سال و نیم فعالیت مجلس دهم صورت گرفت.
نماینده مردم تهران در مجلس شورای اسلامی با اشاره به اینکه تعامل خوب سه فراکسیون سیاسی مجلس سبب شد تضادها و تنشها در مجلس دهم کمتر از گذشته باشد، گفت: سه فراکسیونی بودن نشان دهنده حضور سه تفکر غالب در مجلس است که این منطبق با فضای جامعه و کشور است؛ چرا که مجلس آیینهای از جامعه ایران است.
صادقی اضافه کرد: آنچه در مورد عملکرد فراکسیونهای سیاسی مجلس قابل نقد است اینکه عدهای با برند و لیست خاص وارد مجلس شوند و بعد طور دیگری عمل و در تصمیمگیریها به این سو و آن سو بچرخند و فضای مجلس را دچار ابهام کنند و شفافیت مجلس را زیر سؤال ببرند.
وی تصریح کرد: اگر فراکسیونهای مجلس شفاف باشند تعددشان مشکلی ندارد. برای همین پیشنهاد دادم جای اعضای فراکسیونهای مجلس شورای اسلامی مانند همه پارلمانهای دنیا مشخص باشد تا بتوانند به راحتی در زمان تصمیمگیری با یکدیگر تعامل و هماهنگی داشته باشند. این در هم ریختگی در صندلیهای اعضای فراکسیونها خود بیشفافیتی را دامن میزند.
عضو فراکسیون امید مجلس شورای اسلامی خاطرنشان کرد: معتقدم برای بهینهسازی عملکرد مجلس نظام مدیریتی براساس وزن فراکسیونها توزیع شود تا بتوان در صحن مجلس تصمیمهای قوی گرفت.
انتهای پیام/4034/
انتهای پیام/