صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

سلامت

پژوهش

علم +

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

ورزش

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۱۲:۱۳ - ۲۹ مهر ۱۳۹۴

توصیه‌هایی برای پخت و توزیع غذاهای نذری

معاون سازمان غذا و دارو یزد، عنوان کرد: توصیه می‌شود در پخت و آماده‌سازی غذاهای نذری از نمک‌های ید دار تصفیه شده دارای پروانه ساخت بهداشتی و روغن سرخ‌کردنی مایع استفاده شود.
کد خبر : 45144

به گزارش گروه اجتماعی آنا، مسعود حبیبی کارشناس مواد غذایی معاونت غذا و دارو یزد، گفت: در پخت و آماده سازی غذاها از نمک‌های ید دار تصفیه شده دارای پروانه ساخت بهداشتی استفاده شود، چون سنگ نمک دارای ناخالصی‌های زیادی است که به کبد و کلیه افراد آسیب می‌رساند.


وی همچنین توصیه کرد: برای سلامتی افراد بهتر است از روغن مایع معمولی به جای جامد و یا روغن مایع مخصوص سرخ کردن جهت سرخ کردن استفاده شود و چون مقدار حجم زیادی غذا طبخ می‌شود، طبعا روغن زیادی درآن به کار می‌رود که البته همواره متخصصان بر ضرورت کاهش مصرف روغن تاکید دارند.


حبیبی به ضرورت شست و شوی مناسب و ضدعفونی کردن سبزی‌ها اشاره کرد و گفت: دقت نظر در رعایت این نکات بهداشتی، از بیماری‌های دستگاه گوارش و روده‌ای در سطح جامعه پیشگیری می‌کند.


وی همچنین از اهمیت توجه به تاریخ مصرف مواد غذایی به ویژه محصولات لبنی در هنگام خرید سخن گفت و افزود: لبنیات از محصولاتی است که اگر تاریخ مصرف آن گذشته داشته باشد احتمال مسمومیت غذایی را افزایش می‌دهد. علاوه بر این بهتر است در صورت نیاز از انواع کم‌چرب لبنیات استفاده شود.


حبیبی درباره گوشت‌های مصرفی نیز از تهیه کنندگان غذاهای نذری خواست که انواع گوشت‌های مورد نیاز را از کشتارگاه‌ها یا قصابی‌های دارای مجوز و مورد تایید سازمان دامپزشکی کشور تهیه کنند.


معاونت غذا و دارو یزد با توجه به افزایش استفاده از ظروف یکبار مصرف در ایام عزاداری، افزود: بهتر است این ظروف از جنس پلاستیکی نباشد زیرا برخی ترکیبات موجود در ظروف یکبار مصرف عامل خطرناکی برای سلامتی انسان محسوب می‌شود.


وی توضیح داد: برای جلوگیری از شکنندگی این ظروف، موادی در آنها به کار می‌رود که در تماس با غذای داغ، این مواد آزاد می‌شوند و در صورت مصرف، وارد بدن شده و احتمال ابتلا به سرطان‌های مختلف را افزایش می‌دهند.


حبیبی ظروف یکبار مصرف با پایه گیاهی و تجزیه‌پذیر و پس از آن، ظروف سلولزی را مناسب‌ترین ظروف برای توزیع غذا های نذری دانست.


این کارشناس معاونت غذا و دارو در مورد نکات مربوط به طبخ مواد غذایی گفت: بهترین شرایط این است که در نزدیک‌ترین زمان ممکن به وقت پخش نذری، پخت غذاها آغاز شود، از سرخ کردن غذاها تا حد امکان خودداری شود و در مواردی که نیاز به سرخ کردن مواد غذایی است، تنها از روغن مایع مخصوص سرخ کردن استفاده شود و تا حد امکان از مصرف دنبه گوسفند برای سرخ کردن مواد اولیه خودداری کنید.


وی گفت: طبخ کامل مواد غذایی به ویژه در مورد انواع گوشت‌ها از انتقال بیماری‌های واگیردار جلوگیری می‌کند. در صورت استفاده از حبوبات و مواد اولیه‌ای که امکان وجود سنگ در آن‌ها وجود دارد یا از انواع پاک شده دارای پروانه ساخت بهداشتی استفاده کنید و یا آن‌ها را به دقت پاک کنید.


حبینی یادآور شد: در طبخ نذر‌های شیرین مانند شله زرد، حلوا و انواع شربت‌ها، از مصرف شکر زیاد خودداری کنند. چنان چه نذر شما توزیع شیر است از شیرین کردن آن خودداری کنید. سعی کنید توزیع میوه را هم به عنوان یکی از مواد غذایی که می‌شود، نذر کرد در نظر بگیرید.


این متخصص صنایع غذایی به بیماران کلیوی، قلبی عروقی، دیابتی، کودکان، سالمندان و سایر گروه‌های ویژه نیز توصیه کرد که در مصرف غذاهای نذری زیاده‌روی نکنند، زیرا اغلب این غذاها برای عموم تهیه می‌شود و لزوما اصول تغذیه‌ای مرتبط با بیماری‌ها و یا وضعیت خاص افراد در طبخ آنها لحاظ نمی‌شود. برای مثال بیماران مبتلا به پرفشاری خون که در دریافت نمک دریافتی محدودیت دارند، باید مراقب باشند.


حبیبی در خصوص نگهداری و مصرف مواد غذایی، گفت: سعی کنید غذای نذری را به مقدار مورد نیاز دریافت کنید، زیرا مقادیر بیشتر از نیاز منجر به دور ریختن و اسراف می‌شود. باقی مانده غذاها باید در یخچال نگهداری شوند، حداکثر زمان مجاز برای نگهداری مواد غذایی طبخ شده در یخچال، حدود 72 ساعت است و از گرم کردن چند باره غذاها نیز باید خودداری شود. درباره غذاهای خورشت هم بهتر است خورشت و پلو هر کدام در ظروف جداگانه در یخچال نگهداری و از مخلوط کردن آنها خودداری شود.


وی در پایان به حفظ محیط زیست و عدم ریختن ظروف غذا در محیط شهری و طبیعت تاکید کرد.


انتهای پیام/

ارسال نظر