صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

سلامت

پژوهش

علم +

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

ورزش

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۰۹:۴۷ - ۲۹ مهر ۱۳۹۴

نماینده ایران در سازمان ملل: شورای امنیت بی‌طرفانه و غیرگزینشی عمل کند

سفیر و نماینده دائم جمهوری اسلامی ایران نزد سازمان ملل متحد روز گذشته در بحث عمومی شورای امنیت در مورد روش های کاری شورای امنیت به نمایندگی از جنبش عدم تعهد سخنرانی کرد.
کد خبر : 45123

به گزارش گروه بین‌الملل خبرگزاری آنا،‌ غلامعلی خوشرو گفت: جنبش عدم تعهد شفافیت، پاکدستی و استمرار مواضع را از جمله اصول اساسی کار شورای امنیت می داند که متاسفانه در موارد بسیاری نقض شده است.


وی گفت: شورای امنیت عموما با موضوعات برخورد گزینشی داشته است و به برخی موضوعات بسیار بیش از حد پرداخته، در حالی که به پاره‌ای از موضوعات مهم بی اعتناست.


خوشرو با اشاره به توصیه‌های اعضای جنبش عدم تعهد برای بهبود روشهای کاری شورای امنیت تعدادی از مهمترین این توصیه‌ها را برشمرد.


وی در ادامه افزود: اعضای جنبش عدم تعهد همواره با استفاده ابزاری از شورای امنیت برای پیجویی اهداف سیاسی مخالفت کرده و معتقدند که شورا باید بی‌طرفانه و غیر گزینشی اقدام کرده و در مقابل اقدامات خود پاسخگو باشد. همچنین لازم است شورا از مداخله در اموری که تهدیدی علیه صلح و امنیت بین‌المللی به شمار نمی‌آید، خودداری کند و صرفا در چارچوب اختیارات واگذار شده به آن در منشور ملل متحد عمل کند.


نماینده دائم کشورمان گفت: در سال‌های اخیر شورای امینت در حالی که در بسیاری از وضعیت‍ها سریعا به فصل هفت منشور ملل متحد و صدور مجوز استفاده از زور متوسل شده، در برخی وضعیت‌ها سکوت و انفعال در پیش گرفته است. بر اساس منشور ملل متحد توسل به فصل هفت منشور بایستی به‌عنوان آخرین راه حل در دستور کار شورا قرار گیرد و پیش از آن لازم است که از همه ظرفیت های فصول ششم و هشتم منشور در مورد حل و فصل مسالمت آمیز اختلافات بین‌المللی و نیز امکانات سازمان‌های منطقه‌ای استفاده شده باشد.


سفیر کشورمان در پایان با اشاره به آغاز روند انتخاب دبیر کل جدید سازمان در سال 2016 بر مواضع جنبش عدم تعهد در این مورد و بویژه بر لزوم تقویت نقش محوری مجمع عمومی در انتخاب دبیر کل جدید تاکید کرد.


تشریح سیاست‌های ایران در زمینه توسعه پایدار از سوی نماینده کشورمان در سازمان ملل


همچنین، غلامعلی خوشرو، سفیر و نماینده دائم جمهوری اسلامی ایران نزد سازمان ملل متحد روز در کمیته دوم مجمع عمومی سازمان ملل متحد در مورد اولویت های کشورمان در زمینه توسعه پایدار سخنرانی کرد.


سفیر کشورمان با اشاره به تحقق اهداف توسعه هزاره در جمهوری اسلامی ایران، بر اهمیت سند دستور کار توسعه 2030 و توجه ایران به سند فوق تاکید کرد.


خوشرو با اشاره به فعالیت‌های کمیته ملی توسعه پایدار در کشور، به ذکر برخی از اقدامات صورت گرفته در این زمینه از جمله افزایش آگاهی‌های عمومی در سطح جامعه و ورود مباحث پایه‌ای مربوط به آن در برنامه‌ای آموزشی درسی، احیای تالابها، سیاست‌های جدید در مورد سدسازی و احیای دریاچه‌ها، پرداخت و در ادامه به ذکر چالش‌های پیش روی کشورمان نظیر خشکسالی، کمبود آب، آلودگی هوا، تخریب زمین، بیابان‌زایی و بلایای طبیعی از جمله زلزله خیز بودن کشورمان پرداخت و بر اهمیت همکاری‌های بین‌المللی برای مقابله با این مشکلات تاکید کرد.


خوشرو در ادامه به چالش‌های منطقه‌ای نظیر فقر، تخریب زمین، خشکسالی و گرمتر شدن اقلیم اشاره و تاکید کرد که خشونت‌طلبی و تروریسم در این منطقه مانع دستیابی به اهداف توسعه پایدار بوده و ضمن افزایش فقر و تخریب محیط زیست در سطح منطقه باعث شده تا دستیابی به چنین اهداف مهمی عملا از دستورکار آنها خارج شود.


برهمین اساس سفیر کشورمان بر اهمیت و ضرورت تدوین یک برنامه اقدام منطقه‌ای برای دستیابی به اولویت‌های اصلی کشورهای منطقه در راستای اهداف توسعه پایدار تاکید کرد.


نماینده دائم کشورمان در خاتمه ضمن تاکید بر اصولی نظیر حاکمیت کشوری و اصل مسئولیت مشترک، تحقق دستور کار 2030 را مستلزم اعمال سیاست‌های غیر تبعیض‌آمیز و مشارکت جدی جهانی به‌ویژه از طریق انتقال فناوری و دانش های نوین، ظرفیت‌سازی، تسهیل تجارت و تسهیل دستیابی به منابع مالی لازم دانست.


دستور کار 2030 برای دستیابی به توسعه پایدار دارای 17 هدف اصلی و 169 هدف خاص است. این سند در تاریخ 3 مهرماه جاری در سازمان ملل متحد به تصویب رهبران کشورها رسید. اجرای این سند از ژانویه 2016 آغاز و تا ژانویه 2030 میلادی ادامه خواهد یافت.


انتهای پیام/

ارسال نظر