پایه تولید بر مبنای پژوهش قرار گیرد
به گزارش گروه استانها خبرگزاری آنا، حجتالاسلام امیر ابراهیمزاده در مراسم تجلیل از پژوهشگران برتر دانشگاه آزاد تبریز ضمن تبریک تقارن هفته پژوهش و هفته وحدت حوزه و دانشگاه، اظهار کرد: اینکه مطرح میشود در عرصه پژوهش خیلی عقب هستیم از جهتی درست است اما از سوی دیگر باید به تلاشگران عرصه پژوهش دست مریزاد گفت که در طول ۴۰ سال بعد از انقلاب اسلامی کشور را در عرصه پژوهش و علم بهجایگاهی رساندهاند که دشمنان این کشور که مخالف رشد اقتصاد ایران، توسعه و بالندگی این مرزوبوم هستند خودشان اعتراف میکنند که رشد اقتصادی ایران در عرصههای علمی و پژوهشی غیرقابلانکار است.
وی با بیان اینکه این موضوع نشاندهنده این است که تلاش دانشگاهیان و دانشجویان نتیجهبخش بوده است، افزود: اگر گفته میشود که در حوزه پژوهش و علم عقب هستیم باید گفت که متأسفانه در صدسال گذشته و تا پیش از انقلاب از نظر علمی و دانشگاهی به سایر کشورهای غربی وابسته بودیم و در حوزه فناوری نیز ابتکار از دست ایران و ایرانی گرفته شده بود.
مسئول نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاههای آزاد اسلامی آذربایجان شرقی تصریح کرد: به گفته یکی از مجلات معتبر کشور فرانسه سرعت رشد علمی کشور ایران یازده برابر سایر کشورها است و این اعتراف بسیار بزرگی است.
حجتالاسلام ابراهیمزاده با ابراز تأسف از اینکه به داشتههای خود باور نداریم، ادامه داد: نسبت به توان خود در کشور غفلت میکنیم.
وی گفت: متأسفانه سهم دولت و مسئولین کشوری در حمایت از پژوهش بسیار کم است.
مسئول نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاههای آزاد اسلامی آذربایجان شرقی ادامه داد: اگر مشکلاتی در اقتصاد، صنعت و تولید علم وجود دارد بخش اعظم آن برمیگردد به اینکه ۸۰ درصد اقتصاد و صنعت و بخش تولید در دست دولت است.
حجتالاسلام ابراهیمزاده با بیان اینکه نزدیک به ۶۰ تا ۷۰ درصد شرکتهای موجود، دولتی هستند، تأکید کرد: بهجای اینکه این موضوع را تکرار کنند که دانشگاهیان به وظایف خود خوب عمل نمیکنند باید به پژوهش کاربردی بیشتر توجه شود.
وی عنوان کرد: هدفمند کردن پایاننامهها یکی از کارهایی است که باید صورت بگیرد و باید به سمت کاربردی پیش برود.
وی افزود: متأسفانه کتابخانههای ما پر از پایاننامههایی است که از نظر کاربردی آنچنان کارایی ندارد بنابراین اساتیدی که در رشتههای فنی مثل فیزیک، مکانیک و صنعتی هستند باید دانشجویان را به سمت پایاننامههایی پیش ببرند که گره از مشکلات جامعه باز کند.
مسئول نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاههای آزاد اسلامی آذربایجان شرقی اضافه کرد: در حال حاضر در تولید ماهواره و پرتاب آن به فضا مقام چهارم در جهان هستیم در حالی که تا پیش از انقلاب این علم را نداشتیم همچنین در نانو، سلولهای دانشبنیان، زیستمحیطی، هستهای و صنعت داروسازی دارای دانشمندان بزرگ هستیم.
حجتالاسلام ابراهیمزاده با ابراز تأسف از اینکه بودجهای که برای بخش پژوهش ابلاغ شده است و مقام معظم رهبری نیز تأکید داشتند به آن خوب عمل نمیشود، ادامه داد: در حال حاضر ۹۰ درصد داروسازی به گزارش مسئولین در داخل کشور تولید میشود که نشاندهنده پشتکار جوانان این مرزوبوم است.
وی تأکید کرد: اگر دولت و مسئولین از بخش پژوهش و نخبگان و مخترعان حمایت کنند و تولیدات آنها را به انبوهسازی برسانند بخش اعظم وضعی که در حال حاضر گرفتار آن هستیم رفع میشود.
وی پژوهش را محور و کلید نوآوری و شکوفایی دانست و گفت: اگر پایه تولید بر مبنای پژوهش قرار گیرد بسیاری از مشکلات برطرف میشود.
حجتالاسلام ابراهیمزاده با اشاره به اینکه پژوهش باید در دانشگاهها محقق شود، اظهار کرد: نتیجه این پژوهشها باید مبنای تولید قرار گیرد.
مسئول نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاههای آزاد اسلامی آذربایجان شرقی با تأکید بر اینکه مبنای کارهای فرهنگی نیز باید پژوهش باشد، تصریح کرد: دانشگاهها و مسئولین دولتی ما باید آنچه در توان دارند در بخش پژوهش برنامهریزی کنند و بودجهریزی داشته باشند.
حجتالاسلام ابراهیمزاده با اشاره به خدمات شایسته دکتر رسولی به عنوان معاون پژوهشی دانشگاه، در خصوص دریاچه ارومیه گفت: مشکلات این دریاچه یکی از معضلات اصلی منطقه است که باید دانشگاهها این مشکل را حل کنند.
وی افزود: برای رفع مشکل ارزش پولی کشور باید بخش پژوهش ورود پیدا کند تا یک خروجی داشته باشد و گوش شنوایی آنها بشنود.
وی با بیان اینکه مشکلات اقتصادی، رونق تولید و دولتی بودن اقتصاد از جمله مسائل مهم کشور است، گفت: متأسفانه بعد از ۴۰ سال هنوز اقتصاد ما دولتی است.
انتهای پیام/4129/
انتهای پیام/