صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

سلامت

پژوهش

علم +

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

ورزش

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۱۶:۴۲ - ۲۶ آذر ۱۳۹۸

شیخ زکزاکی چگونه شیعه شد؟

دوران دانشجویی رهبر شیعیان نیجریه با پیروزی انقلاب اسلامی هم‌زمان بود؛ این در حالی است که وی تحت تأثیر تفکرات امام خمینی(ره) شیعه شد و مسلمانان نیجریه را برای مقابله با صهیونیست‌ها هدایت کرد.
کد خبر : 451115

به گزارش گروه بین‌الملل خبرگزاری آنا؛ شیخ ابراهیم زکزاکی که در سال ۱۹۵۳ میلادی چشم به جهان گشود، رهبری است که محبوبیت ویژه‌ای در نیجریه دارد و علاوه بر شیعیان، اهل سنت و مسیحیان این کشور نیز اراده خاصی به وی دارند و از وی پیروی می‌کنند. رهبر شیعیان نیجریه اواخر دهه 70 دوران دانشجویی خود را هم‌زمان با پیروزی انقلاب اسلامی در ایران گذراند و این تحول مهم تأثیرات زیادی بر شخصیت وی بر جای گذاشت.


رهبر جنبش اسلامی نیجریه دانش‌آموخته رشته اقتصاد است و چندین‌بار در دهه 80 و 90 میلادی به زندان افتاد. وی روز قدس را در نیجریه احیا کرد و این خط مشی باعث شد تا سه پسرش در راهپیمایی روز قدس 2014 میلادی به‌وسیله پلیس نیجریه شهید شوند. شیخ زکزاکی فعالیت‌های خود را از دهه 1980 آغاز کرده است و در این مدت حدود 12 میلیون نیجریه‌ای شیعه شده‌اند و این موضوع باعث حملات شدید برخی گروه‌های افراطی علیه وی شده است.


روایت شیخ زکزاکی از نحوه شیعه شدنش


 ابراهیم زکزاکی در یکی از مصاحبه‌هایش درباره اینکه چگونه شیعه شده و مسلمانان این کشور را به مذهب تشیع دعوت کرده است، گفته بود: زمان انقلاب اسلامی ایران در تصاویر و اخبار به‌ویژه  از رسانه‌های غربی رویدادهای این کشور را می‌دیدم. ما در دانشگاه به فعالیت‌های اسلامی می‌پرداختیم و سازمانی به نام «انجمن اسلامی سوره نیجریه» تشکیل دادیم که من دبیرکل آن بودم. در اواخر دهه 70 معاون امور بین‌الملل این انجمن نیز شدم و در سال 1980 میلادی برای نخستین سالگرد انقلاب اسلامی به ایران آمدم.



شیخ زکزاکی، رهبر شیعیان نیجریه


وی افزود: پیش از آمدن به ایران به‌عنوان یک مسلمان به فعالیت‌هایی مشغول بودم و آرزو می‌کردم کشور اسلامی داشته باشیم و بتوانیم کنترل کشور خود را به دست بگیریم؛ زیرا حکومت ما کمونیستی بود، اما بعد از اینکه از ایران دیدن کردم، تمام دیدگاه‌هایم تغییر کرد. ما به یک الگوی ایرانی و تعلیمات امام خمینی(ره) احتیاج داشتیم. الحمدلله در دهه 80 جنبش اسلامی در نیجریه آغاز شد. این جنبش از انجمن اسلامی سوره جدا شده بود و آنها وظیفه داشتند انجمن را به سوی جهان اسلام سوق دهند.


زکزاکی تأکید کرد: ما در این انجمن درباره شیعه یا اهل سنت صحبت نمی‌کردیم و می‌گفتیم که مسلمان هستیم؛ اما در اواخر دهه 80 حکومت و برخی افراد حمله به ما را آغاز کردند و گفتند «شما شیعه هستید». خوب ما نمی‌توانستیم بگوییم که شیعه نیستیم. می‌گفتند شما شیعه هستید و معتقدید اسلام شما با اسلام ما فرق می‌کند. ما همه مسلمانان را یکی می‌دانیم؛ ولی شما می‌گویید متفاوت هستید. هر چند ما تلاش کردیم به آنها بقبولانیم که ما شیعه هستیم و شما سنی، ولی در عین حال هر دو مسلمان هستیم و اسلام را قبول داریم، ولی آنها حرف ما را قبول نمی‌کردند و کماکان اصرار داشتند که ما افراد متفاوتی هستیم.


رهبر شیعیان نیجریه گفت: مردم نیجریه پیرو مذهب مالکی هستند. من تحصیلات اسلامی را در حوزه محلی که متعلق به مذهب مالکی است، گذراندم و کتاب‌های مختلفی را در آنجا می‌خواندیم. بعد از این تحصیلات فهم و مطالعه شیعه برای من آسان بود.


سه فرزند زکزاکی چگونه شهید شدند؟


روند رو به رشد شمار شیعیان نیجریه و افزایش روزافزون محبوبیت شیخ زکزاکی، حساسیت‌های صهیونیست‌ها و وهابیت را افزایش داد و این موضوع باعث شد تا فعالیت‌های ضد شیعی در این کشور افزایش یابد. در این میان در روز قدس 2014 میلادی شیعیان و اهل تسنن بسیاری در کشور نیجریه به پیروی از شیخ ابراهیم زکزاکی در خیابان‌های این کشور در اعتراض به اقدامات خصمانه صهیونیست‌ها در غزه راهپیمایی کردند که با مخالفت و ایستادگی ارتش این کشور مواجه شد.


در این راهپیمایی حتی درگیری میان نیروهای ارتش و مسلمانان نیجریه نیز به وجود آمد که به کشته شدن بیش از 30 نفر از برادران و خواهران مسلمان روزه‌دار در زاریا منجر شد. این در حالی است که نیجریه با فعالیت‌های گسترده‌ای که از سوی وهابیون انجام می‌شد درگیر حملات تروریستی برخی گروه‌های تکفیری شده بود. در روز قدس آن سال سه فرزند شیخ ابراهیم زکزاکی در میان راهپیمایان حضور داشتند که در درگیری با پلیس نیجریه شهید شدند.


عزاداری شیعیان نیجریه و همچنین تظاهرات علیه رژیم صهیونیستی در روز قدس بسیار آرام و به دور از فضای معارض‌گونه بود، ولی از آنجا که این جریان آرام و توأم با منطق و نفوذ خاص خود است، مردم دریافتند که مشروعیت اسلام، بزرگ‌ترین سلاح بُرنده است.


انتهای پیام/4106/4033/


انتهای پیام/

ارسال نظر