شاید نخستوزیر ژاپن برنامههایی برای ایران داشته باشد/ بدون گشایش اقتصادی نباید اعتماد کرد
سید حسن حسینیشاهرودی در گفتگو با خبرنگار حوزه مجلس گروه سیاسی خبرگزاری آنا، با اشاره به سفر رئیسجمهور به ژاپن و برخی اظهارنظرها مبنی بر احتمال میانجیگری ژاپن میان ایران و آمریکا برای مذاکره مجدد، اظهار کرد: «سفر روحانی به ژاپن بیشتر سیاسی و اقتصادی است، لذا اگر مصوباتی در این سفر انجام شود و گشایشی عملی در حوزه اقتصادی با کشوری مانند ژاپن داشتیم، خواهیم دانست که کشورهای واسطه خوشبینانه به میدان آمدهاند و مانند سه کشور اروپایی صرفاً مأمور و معذور نیستند».
وی افزود: «کشورهای انگلیس، فرانسه و آلمان در برجام آمریکا را در جمع خودشان راه دادند و 1+5 را تشکیل دادند، چرا که آمریکا در بدو مذاکرات برجام حضور نداشت و آنان آمریکا را درون این ماجرا آوردند؛ اما بدعهدیها از آمریکا شروع شد و به این سه عضو اروپایی نیز سرایت کرد».
سخنگوی کمیسیون اقتصادی مجلس شورای اسلامی خاطرنشان کرد: «اکنون کشورهایی مانند ژاپن، کره جنوبی، مالزی و دیگر کشورها به مسئله ایران و آمریکا ورود پیدا کنند، اما تا خودشان بهصورت علمی اقدام مثبتی در راستای گشایش اقتصادی ایران برندارند، اعتمادی به میانجیگری آنها نمیتوان کرد».
وی بیان کرد: «سفر روحانی به ژاپن در پاسخ به حضور شینزو آبه در ایران بوده است و با توجه به اینکه نخستوزیر ژاپن در سفر به ایران پاسخ صریح ملت ایران درباره مذاکره با آمریکا را دریافت کرد، شاید برنامههای جدیدی برای ایران داشته باشد».
حسینی شاهرودی تصریح کرد: «معتقدم تا گشایشی از سوی این کشورها برای ایران ایجاد نشده نباید هیچگونه تعهدی به کشور واسطه یا کشورهای اصلی اروپایی داده شود؛ زیرا ایران پیش از این طعم بدعهدی اینها را چشیده است».
به گزارش آنا, حجتالاسلام والمسلمین حسن روحانی برای گفتگو با شینزو آبه نخستوزیر ژاپن ۲۸ آذر (۱۹ دسامبر) به این کشور سفر میکند. خبرگزاریهای ژاپنی به نقل از نخست وزیر این کشور اعلام کردند که توکیو در حال رایزنی برای دیدار است که با هدف حل بنبست موضوع هستهای ایران با آمریکا است.
سفر روحانی نخستین سفر رئیسجمهور ایران به ژاپن از زمان سفر رئیس دولت اصلاحات در اکتبر سال ۲۰۰۰ است. پیش از این شینزو آبه حامل پیام ترامپ برای ایران شده بود که با پاسخ صریحی از سوی مقام معظم رهبری مواجه شد.
انتهای پیام/4034/پ
انتهای پیام/