ویژگیهای جدید گوشیهای اندروید/ قابلیتهایی که گوشی هوشمند شما در آینده به آنها مجهز میشود
به گزارش خبرنگار حوزه علم، فناوری و دانشبنیان گروه دانشگاه خبرگزاری آنا، سیستم عامل اندروید در حال حاضر بهعنوان پرطرفدارترین سیستم عامل تلفن همراه در جهان شناخته میشود و روزانه میلیونها کاربر در سراسر جهان از آن استفاده میکنند. این سیستم عامل به دلیل ویژگیها و تواناییهای برتر خود با قدرت توانسته است رقیبان را پشت سر گذاشته و مدیران مطرحترین شرکتهای سازنده تلفن همراه را متقاعد ساخته است که از سیستم عامل اندروید در تولیدات خود استفاده کنند.
گوشیهای هوشمند کنونی به سرعت در حال پیشرفت هستند و هر لحظه قابلیتهای جدیدی به این دستگاههای پرکاربرد اضافه میشود. اگرچه طراحی و تولید قطعات سختافزاری جدید به تلفنهای همراه بسیار با اهمیت است ولی بدون وجود رابطی به نام سیستم عامل که امکان ارتباط کاربر با تلفن همراه را میسر سازد عملاً نمیتوان از مزیتهای گوشی بهره برد.
بیشتر بخوانید:
کدام گوشیها بهروزرسانی اندروید ۱۰ را دریافت میکنند؟ +جزئیات
آنچه بیش از سایر قطعات گوشی اهمیت دارد و در واقع مغز این دستگاهها محسوب میشود، پردازنده است. ساختار و قدرت عملکردی پردازندهها در چند سال اخیر دچار تحولهای زیادی شده است و از همین رو امروزه شاهد نسل جدیدی از این تراشههای هوشمند در انواع تلفنهای همراه هستیم.
به لطف پردازندههای هوشمند کنونی امروز دستگاههایی سریعتر، هوشمندتر و پرکاربردتر از دیروز در دسترس کاربران در کشورهای مختلف قرار دارد. اگر شما به مواردی نظیر وجود حسگر اثرانگشت روی گوشی خود، فیلمبرداری آهسته(slow-motion)، سیستمهای امنیتی بیومتریک و ... اهمیت میدهید، باید از تلفنهای همراهی با قدرت پردازش گسترده استفاده کنید.
یکی از قدرتمندترین تراشههای موجود در بازار تلفنهای همراه، پردارنده اسنپدراگون است. شرکت کوالکام با تولید نسلهای مختلف این پردازنده نام خود را به عنوان قدرتی مطرح در میان شرکتهای قدیمی و پرسابقه فناوری به اثبات رسانده است. پردازندههای اسنپدراگون ضمن ارتباط موثر با سیستم عامل، بهترین کیفیت ممکن را به کاربران ارائه میدهند. آخرین نسل تراشههای هوشمند کوالکام اسنپدارگون 865 نام دارد.
با پردازنده اسنپدراگون 856 امکان ارتباط با شبکه 5G، افزایش کیفیت عکاسی تا 200 مگاپیکسل، پشتیبانی از درایوهای ذخیرهسازی دیجیتال و چندین مورد دیگر به سهولت در انواع تلفن همراه فراهم میشود. قطعاً این پردازنده میتواند در کنار جدیدترین ویژگیهای سیستم عامل اندروید دستگاههایی ابرقدرت را برای همه علاقهمندان به فناوری به ارمغان آورد.
طبق برنامه اعلام شده از شرکت کوالکام انتظار میرود، اولین تلفنهای همراه مجهز به پردازنده اسنپدراگون 865 و جدیدترین نسل از سیستم عامل اندروید در نمایشگاه MWC 2020 رونمایی و عرضه شوند. در ادامه این گزارش که ترجمه مقالهای نوشته شده توسط جسیکا دولکورت(Jessica Dolcourt) با عنوان Here are 6 new things your next Android phone could do است، برخی از تواناییهایی را که با بهرهگیری از تراشههای اسنپدراگون 865 در گوشیهای هوشمند مجهز به نسل آینده سیستم عامل اندروید به وجود میآید را بیان میکنیم:
1- تصویربرداری با کیفیت 8K، فراتر از مرزهای 5G
هر گوشی هوشمندی که به پردازنده اسنپدراگون 865 مجهز شود به راحتی قادر است تصاویر با کیفیت 8K و دارای رزولوشن فوقالعاده بالا را ضبط کند. تمامی گوشیهایی که دارای پردازنده جدید کوالکام هستند از نسل پنجم شبکه اینترنت همراه پشتیبانی میکند.
هرچند فیلمبرداری با کیفیت 8K بسیار ایدهآل به نظر میرسد ولی باید در نظر داشت که چنین تصاویری در هنگام ذخیرهسازی در تلفن همراه فضای قابل توجهی را به خود اختصاص میدهند. از همین رو میتوان گفت اگر ظرفیت مناسب در گوشی مجهز به چنین توانایی در فیلمبرداری وجود نداشته باشد، قطعا دستگاه دچار مشکل خواهد شد.
به عنوان مثال یک تصویر 30 ثانیهای با کیفیت 8K حجمی برابر با 1 گیگابایت خواهد داشت. چنین ویدئویی علاوه بر اشغال فضایی بسیار زیاد از حافظه ذخیرهسازی گوشی برای ارسال در شبکه 4Gحداقل به 20 دقیقه زمان نیاز دارد. کارشناسان راهحل مناسب برای رو به رو نشدن با مشکل را توسعه شبکه 5G و تجهیز همه گوشیهای مجهز به اسنپدراگون 865 به قابلیت پشتیبانی و ارتباط با این شبکه دانستند.
امکانات و ظرفیتهای موجود در شبکه 5G به کاربران اجازه میدهد ویدئوهایی با حجم زیاد و حتی ویرایش شده را بسیار سریع برای کاربران دیگر ارسال و یا در انواع شبکههای اجتماعی آپلود کنند.
2- حسگرهای بیومتریک دوگانه و چندگانه برای افزایش امنیت اپلیکیشنهای مختلف تلفن همراه
کوالکام قصد دارد با همکاری گوگل، امنیت تلفنهای همراه آینده را به طرز چشمگیری افزایش دهد. از جمله دستاورهایی که این همکاری به دنبال دارد، هماهنگسازی امواج صدای کاربر با سیستم امنیتی گوشی است. یعنی کاربر میتواند تنها با صدای خود قفل دستگاه را باز کرده به برنامهها دسترسی پیدا کند.
فناوری به نام 3D Sonic Max به تولید کنندگان انواع تلفن همراه این امکان را میدهد که دستگاههای خود را همزمان به توانایی پذیرش 2 حسگر اثر انگشت در نقطه متفاوت از صفحه نمایش مجهز کنند. شاید در ظاهر به نظر برسد ایجاد دو حسگر برای تلفن همراه و تعریف دو اثر انگشت برای دسترسی به اطلاعات داخل گوشی، سرعت عملکرد دستگاه را پایین بیاورد.
کارشناسان معتقدند این ویژگی نه تنها سبب تاخیر در فرایندهای عادی گوشی نمیشود بلکه امنیت دستگاه را تا میزان قابل توجهی افزایش میدهد و به ویژه موجب میشود کابران با ایمنی بیشتر از گذشته فعالیتهای بانکی خود را با تلفن همراه انجام دهند.
ارتقاء قابلیتهای مرتبط با سلامت کاربران از دیگر تصمیمهایی است که دستاندرکاران اندروید در حال تصمیمگیری برای آنها هستند. امروزه دستگاههایی نظیر تلفن همراه، ساعتهای هوشمند و انواع تبلتها دارای حسگرهای ویژهای جهت تعیین میزان ضربان قلب هستند و بدون شک مهندسان گوگل نیز در این زمینه تلاش زیادی میکنند و نسخه جدید اندروید را با قابلیتهای بیومتریک برتری نسبت به گذشته معرفی و عرضه خواهند کرد.
برخی از منابع به نقل از گوگل اعلام کردند این شرکت سعی دارد با ایجاد راههای پشتیبان آسودگی خیال را برای کاربران به ارمغان آورده و در مواقعی که سیستم ایمنی نسخه جدید اندروید به خوبی عمل کرد مشکلی برای دسترسی به اطلاعات داخل گوشی و باز کردن قفل صفحه ایجاد نشود.
3- نرخ تازهسازی بسیار سریعتر از گذشته/ امکانات بیشتر در صفحه نمایش
آمار فروش تلفنهای همراه ساخته شده در شرکتهای مختلف نشان میدهد، هماکنون در جهان کاربران بیش از گذشته به نرخ تازهسازی صفحه نمایش اهمیت میدهند. یکی از اصلیترین دلایل بالا رفتن اهمیت نرخ تازهسازی برای کاربران افزایش تولید بازیهای هیجانانگیز و نیازمند عکسالعمل سریع در تلفنهای همراه است.
با توجه به اپلیکیشنهای مختلف تولید شده برای سیستم عامل اندروید، بدون شک نرخ تازهسازی نمایشگر گوشیهای هوشمند در آینده نباید کمتر از 90 هرتز باشد و میتوان گفت حتی عدد 120 هرتز تا حدود زیادی توقع کاربران را برطرف میکند. تراشه اسنپدراگون 865 قادر خواهد بود نرخ تازهسازی صفحه نمایش را تا عدد 144 هرتز برساند.
این میزان از نرخ تازهسازی نمایشگر کیفیت بینظیر از تصاویر مختلف را به کاربران ارائه میدهد و صاحبان دستگاههای مجهز به اسنپدراگون 865 میتوانند بدون هیچگونه مشکلی حتی سنگینترین برنامهها(از لحاظ گرافیکی) را به راحتی روی گوشی خود نصب کنند.
4- دستیار هوشمند گوگل با حداکثر توان خود فرمانهای صوتی کاربران را اجرا میکند
دستیار هوشمند گوگل هماکنون قادر صدها هزار فرمان صوتی را از کاربران دریافت کرده و آنها را بهترین شکل ممکن انجام دهد. دستیار صوتی نسخه آینده سیستم عامل اندروید تواناییهایی بسیار گستردهتر از زمان کنونی خواهد داشت و میتواند علاوه بر صدای کاربر، صداهای افراد دیگر و حتی صدای محیط را به خاظر سپرده و در زمان لازم یادآوری کند.
بهعنوان مثال دستیار صوتی با در نظر گرفتن صداهای موجود در محیط مانند صدای گریه کودک و یا صدای شلیک گلوله هشدارهای لازم را به کاربر خود میدهد. میتوان به راحتی گوشی را به گونهای تنظیم کرد که با شنیدن صدای گریه کودک به سرعت تصویر اتاق او روی نمایشگر گوشی نشان داده شود. در مثالی دیگر اگر شما فراموش کردید که در زمان مناسب با دوست خود تماس بگیرید میتوانید با تنظیم دستیار صوتی از او بخواهید آن را در زمان مناسب یادآوری کند.
دستیار هوشمند گوگل تنها محدود به ارتباط صوتی با کاربر نخواهد بود از روشهای دیگری مانند نوشتن، نقاشی کشیدن و چندین شیوه جدید با کاربران ارتباط برقرار میکند.
5- ترجمه زنده و رونویسی فوری
گوگل به تازگی سیستم رونویس فوری را برای اندروید 10 و اپلیکیشن ضبط صدا جدیدی را برای گوشی پیکسل 4 معرفی کرده است. آزمایشها نشان داده است سیستم رونویس جدید اندروید با زبان انگلیسی و چینی هماهنگی کامل دارد و کاربر میتواند با فعال کردن آن در هنگام تماشای یک ویدئو به این دو زبان، به سرعت متن آنها را نیز به صورت زیرنویس مشاهده کند.
گوگل حتی قادر است هم زمان با ترجمه زنده یک گفتگو یا متن به زبان انگلیسی، رونویس آن را به زبان چینی نمایش دهد. عملاً میتوان گفت کاربران سیستم عامل اندروید در آینده برای انجام کاراهای روزانه خود در هنگام سفر به کشورهای خارجی هیچ مشکلی نخواهند داشت. گوگل اعلام کرد: "دیگر برای برقراری ارتباط با رانندگان تاکسی و یا کارکنان رستوران در هنگام سفر به کشورهای مختلف نگرانی وجود نخواهد داشت."
6- تلفن همراه، پنجرهای برای ارتباط بهتر با جهان پیرامون
شرکتهای فناوری در سالهای اخیر روند ارتقاء انواع مدلهای تلفن همراه را به سرعت در پیش گرفتهاند. این دستگاههای کوچک کاربردی هماکنون در تمامی جنبههای مختلف زندگی روزمره مردم نفوذ کرده و میتوانند فعالیتهای زیادی نظیر خرید کردن، تنظیم برنامههای کاری، ارسال خودکار پاسخ ایمیلها و دهها خدمت دیگر را انجام دهند.
با ویژگیهای واقعیت افزوده که هماکنون در سیستم عامل اندروید وجود دارد و قرار است در آیندهای نزدیک این تواناییها افزایش یابد، دیگر تلفن همراه به پنجرهای برای ارتباط با جهان پیرامون هر کاربر تبدیل میشود. کاربر در موارد زیادی میتواند اتفاقات روزانه را از دریچه گوشی هوشمند دنبال کرده و تصاویر حقیقی یا ویرایش شده آنها را به خوبی ببیند.
بیشتر بخوانید:
۷ویژگی جالب اندروید که احتمالاً از آنها خبر ندارید
واقعیت افزوده یا همان AR فناوری تحسین برانگیزی است که مطرحترین شرکتهای دنیا به سرعت در حال تجهیز دستگاههای مختلف خود به آن است. جذابیت این حوزه برای کاربران تا حدی است که میتوان آن را دارای نقش تعیین کننده برای موفقیت یا موفق نشدن یک شرکت در آینده دانست. واقعیت افزوده همانطور که از نام آن پیدا است تصاویر واقعی را با آنچه در تصور و خیال انسانها در گذر است تلفیق کرده و تصاویر هیجانانگیزی را پیش روی کاربران میآورد.
انتهای پیام/4133/
انتهای پیام/