صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

سلامت

پژوهش

علم +

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

ورزش

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۰۹:۵۷ - ۲۶ آذر ۱۳۹۸
گزارش روزنامه هاآرتص؛

اسرائیل پسا-نتانیاهو چگونه خواهد بود؟ / تغییرات سیاسی پس از برکناری نخست‌وزیر رژیم صهیونیستی

نخست‌وزیر جدید رژیم صهیونیستی هر که باشد،‌ برای اثبات خود باید علیه فلسطینی‌ها دست به خشونت بزند تا خود را ثابت کند؛ ازاین‌رو اسرائیل پسا-نتانیاهو تفاوت چندانی با گذشته نخواهد داشت.
کد خبر : 450970

به گزارش گروه بین‌الملل خبرگزاری آنا از هاآرتص، دیر یا زود شاهد فرا رسیدن روزی خواهیم بود که دیگر نتانیاهو نخست‌وزیر نباشد. در چنین روزی، مثل هر روز، خورشید از شرق طلوع کرده و از غرب غروب می‌کند. اما برای اسرائیلی‌های زیادی این روز، یکی از مهم‌ترین ایام خواهد بود؛ روز خروج از تاریکی به سمت نور، از بردگی به سمت آزادی، صبح یک روز جدید، چیزی مابین فروپاشی دیوار برلین و آزادی نلسون ماندلا از زندان.


در ادامه، یک دولت جدید، دولت وحدت ملی تشکیل می‌شود و فصل تازه‌ای در تاریخ اسرائیل آغاز می‌شود. روزهای نخست، احساسات شعله‌ور می‌شود؛ چراکه به‌احتمال زیاد، گانتس در رأس حکومت جای می‌گیرد و وی به دعوت محمود عباس با او دیدار می‌کند. این دو با یکدیگر دیدار می‌کنند و لبخند می‌زنند، پرچم‌های اسرائیل و فلسطین برافراشته می‌شوند و ناقوس‌های صلح به صدا درمی‌آیند.


ساعر، وزیر جنگ اسرائیل، تهدید به استعفا می‌کند و گانتس، پیشنهاد تشکیل سازوکار مذاکرات و برنامه‌های زمانی را می‌دهد. گانتس همچنین وعده باقی ماندن اسرائیل در قدس، غور اردن و در شهرک‌ها را می‌دهد. در این میان، اتحادیه اروپا و کاخ سفید نیز به نخست‌وزیر منتخب تبریک می‌گویند.


گانتس و ساعر، به واشنگتن سفر می‌کنند و رؤسای جمهور و وزرای خارجه دولت‌های اروپایی، برای سفر به قدس و دیدن یکی از عجایب دنیا، برنامه‌ریزی می‌کنند و با کمال تعجب می‌بینند که شخصی غیر از نتانیاهو، نخست‌وزیر اسرائیل شده است؛ بنابراین، همگی خواهند گفت: اکنون، زمان اجرای عملیات صلح است.


در داخل، بادهای دیگری نیز می‌وزد و محاکمه نتانیاهو به‌سرعت انجام می‌شود. اسرائیلی‌های زیادی احساس می‌کنند که پس از رفتن نتانیاهو، دنیای با شکوه و تازه‌ای در انتظار آن‌هاست.


اما با گذشت روزهایی، بار دیگر غزه به فراموشی سپرده می‌شود و نخست‌وزیر جدید، گانتس یا ساعر، هیچ نیتی برای پایان دادن به محاصره غزه نخواهد داشت و موشک‌های قسام، به سمت جنوب شلیک می‌شود. نخست‌وزیر جدید، که باید اثبات وجود کند، اقدام به بمباران زمینی و هوایی می‌کند و هزاران کشته بر جای می‌گذارد؛ اما جهان دراین‌باره سکوت و خویشتن‌داری می‌کند؛ چراکه نخست‌وزیری غیر از نتانیاهو روی کار آمده و باید به او فرصت داده شود.


در این شرایط، حزب‌الله نیز دست‌بسته نمی‌ماند. نخست‌وزیر جدید که در پی اثبات قدرت است، به لبنان هم حمله می‌کند و کشتار دیگری را سبب می‌شود، تا اینکه دیدارهای نخست‌وزیر جدید با محمود عباس لغو می‌شود و جهان به سخن می‌آید. تظاهرکنندگان عرب، به خیابان‌ها می‌آیند تا با برادران خود در غزه و لبنان همدردی کنند، اما وزیر امنیت داخلی جدید، لیبرمن، به روی آن‌ها آتش می‌گشاید.


در این احوال است که شک و تردید به سراغ اسرائیلی‌ها می‌آید و از خود می‌پرسند، پس از دوره نخست‌وزیر نتانیاهو، چه چیزی تغییر کرد؟!


مترجم: دکتر مریم نصراللهی


انتهای پیام/4106/پ


انتهای پیام/

ارسال نظر