صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

سلامت

پژوهش

علم +

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

ورزش

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۰۰:۱۴ - ۲۶ آذر ۱۳۹۸
هفته پژوهش38/

بی‌رغبتی استادان برای گذراندن فرصت مطالعاتی در صنعت/ ارتباط دانشگاه با صنعت درحد دفتر باقی مانده است؟

پس از اجرای رسمی فرصت مطالعاتی استادان در صنعت تاکنون تنها 50 استاد در این دوره‌ها شرکت‌ کرده‌اند که با وجود تعداد اعضای هیئت علمی جذب شده در سال‌جاری این اقبال بسیار ناچیز برآورد می‌شود.
کد خبر : 450643

به گزارش خبرنگار حوزه آموزشی و پژوهشی گروه دانشگاه خبرگزاری آنا، در مسیر دستیابی به پژوهش اثرگذار و مسئله‌محور راه‌های متعددی وجود دارد، یکی از این راه‌ها که اخیراً در دستور کار وزارت علوم قرار گرفته فرصت مطالعاتی استادان در صنعت است.


بر این اساس وزارت علوم اواخر سال 97 دستورالعملی را در این زمینه صادر کرد. فرصت مطالعاتی استادان در صنعت با هدف افزایش شناخت اعضای هیئت‌علمی موسسه‌ها با فضای کار واقعی در جامعه و صنعت از سال تحصیلی جاری به اجرا درآمد.




بیشتر بخوانید:


مهم‌ترین نقش ترویج علم ایجاد روحیه پرسش‌محور و جستجوگر در اجتماع مردمی است




اجرای این طرح برای اعضای هیئت‌علمی تازه جذب‌شده الزامی است. دوره فرصت مطالعاتی برای اعضای هیئت‌علمی پیمانی حداقل 6 ماه تمام‌وقت یا 12 ماه نیمه‌وقت و اعضای هیئت‌علمی رسمی آزمایشی 3 ماه تمام‌وقت یا 6 ماه نیمه‌وقت است.


اعضای هیئت‌علمی دارای مرتبه دانشیار و استادی نیز می‌توانند با گذراندن دوره‌های تمام‌وقت سه‌ماهه و 6 ماهه از مزایای تشویقی آن بهره‌مند شوند.


محمد سعید سیف، مدیرکل ارتباط با صنعت وزارت علوم، تحقیقات و فناوری در گفتگو با خبرنگار آنا درباره اجرای فرصت‌های مطالعاتی اعضای هیئت‌علمی در صنعت اظهار کرد: بر اساس آخرین آمار گزارش‌شده 50 عضو هیئت‌علمی در فرصت‌های مطالعاتی شرکت کرده‌اند.


وی همچنین با اشاره به سازمان‌ها و نهادهایی که با وزارت علوم در این زمینه همکاری دارند، اظهار کرد: وزارتخانه‌ها و سازمان‌های متعددی در این زمینه اعلام آمادگی کرده‌اند و اعضای هیئت‌علمی علاقه‌مند توانسته‌اند با این مراکز و نهادها ارتباط بگیرند و در فرصت‌های مطالعاتی موردنیاز شرکت کرده‌اند.




بیشتر بخوانید:


فرصت مطالعاتی، فرصتی که از دست می‌رود/ لزوم دقت جامعه دانشگاهی در ارتباط با صنعت




براساس شیوه‌نامه فرصت مطالعاتی اعضای هیئت علمی در صنعت، حقوق و مزایای اعضای هیئت علمی توسط موسسه یا دانشگاهی که اعضای هیئت علمی در آن استخدام شده‌اند، پرداخت می‌شود به همین دلیل هزینه‌ای به صنعت تحمیل نمی‌شود؛ اما متاسفانه آمارها نشان می‌دهد که اعضای هیئت علمی جوان که گذراندن این فرصت مطالعاتی برای آنها الزامی است، برای شرکت در این دوره‌ها رغبت چندانی نشان نداده‌اند چراکه سالانه حدود هزار و 600 عضو هیئت علمی جدید جذب می‌شود که تنها 50 نفر یعنی 3 درصد این افراد در سال جاری در فرصت‌های مطالعاتی صنعت حضور پیدا کرده‌اند که جای بسی تأمل دارد.


البته بنا به گفته سیف؛ استادان از همه گروه‌ها شامل مهندسی، علوم پایه، علوم انسانی می‌توانند در فرصت‌های مطالعاتی شرکت کنند. این درحالی است که وزارت علوم در ابتدای امسال اعلام کرده بود امکان حضور حداقل یک هزار عضو هیئت علمی در صنعت فراهم شده است. با این حال به نظر می‌رسد که وزارت علوم باید راهکارها و ابتکارات جدی‌تری برای حضور استادان در صنعت بیندیشد.


انتهای پیام/4040/پ


انتهای پیام/

ارسال نظر