نحوه درست کردن سبزه عدس + آموزش کامل با آسان ترین روش
به گزارش گروه اجتماعی خبرگزاری آنا سبزه عیدی که با عدس درست شود، یکی از زیبا ترین و جذاب ترین سبزه هایی است که میتوانید در سفره هفت سین استفاده کنید. قرار دادن سبزه ای که زیبا و نسبت به سایر سبزه ها پر پشت تر و با حالتی جدید تر است، سبب می شود تا سفره هفت سین نیز جذاب تر و چشم نواز تر به نظر برسد. هر سال با نزدیک شدن به روزهای آخر اسفند، همه افراد به فکر چیدن سفره هفت سین خود میافتند و خود را برای فرا رسیدن سال جدید آماده می کنند. همان طور که برای همه روشن و واضح است، سبزه یکی از اجزای مهم و اصلی سفره هفت سین به حساب می آید که به راحتی می توان آن را تهیه کرد. سبزه انواع مختلفی دارد و می توان به روش های متفاوتی آن را درست کرد. در بین تنوع بسیار زیادی که برای سبزه های هفت سین وجود دارد، سبزه عدس یکی از محبوب ترین انواع آن است. از این رو در این مقاله قصد داریم تا مرحله به مرحله و کاملاً ساده نحوه درست کردن سبزه عدس به آسان ترین روش را به شما آموزش دهیم. کافی است تمامی مراحل را به دقت انجام دهید تا سبزه ای زیبا، سالم و سبز داشته باشید. امیدوارم که از این آموزش لذت ببرید و برای شما کاربردی و مفید واقع شود.
آموزش تهیه سبزه عدس
سبزه عدس را می توانید در ظرف های مختلف سبز کنید. انتخاب ظرف آن کاملاً وابسته به سلیقه شماست و اجباری برای استفاده از ظرفی خاص وجود ندارد. با این وجود بهترین ظرف برای سبز کردن سبزه عید، ظرف های سفالی و یا چینی هستند. بهتر است برای درست کردن سبزه هفت سین دو تا سه هفته قبل از عید برای تهیه آن اقدام کنید تا سبزه کاملا به موقع به اندازه دلخواه برسد و بتوانید سبزه ای زیبا و شاداب برای سفره هفت سین خود تدارک ببینید. مراحل مربوط به سبز کردن سبزه عدس را برای شما بیان کردهایم که اگر درست طبق این مراحل پیش بروید، سبزه ی جذابی خواهید داشت.
مرحله اول سبز کردن سبزه عدس
اولین قدم برای سبز کردن سبزه عدس، تهیه عدس به مقداری است که نیاز دارید. در حدود ۱۵ روز قبل از تحویل سال و شروع سال نو مقدار عدسی که لازم است را با توجه به اندازه ظرف مشخص کنید. مقدار عدس باید به گونه ای باشد که کف ظرف را کاملا بپوشاند و نه خیلی کم باشد که سبزه کم پشت شود و نه خیلی زیاد باشد که سبزه به خوبی رشد نکند. عدس هایی که تهیه کرده اید را در ظرفی ریخته و به مقدار کمی آب بر روی آن ها بریزید سپس ظرف را در فضای اتاقی که دمای معمولی داشته باشد قرار دهید. در مراحل اولیه عدس به طور مداوم آب را به خود جذب می کند. به همین دلیل باید میزان آب آن را دائماً بررسی نمایید و در صورتی که مشاهده کردید آب درون ظرف رو به خشک شدن است حتماً مقداری آب ولرم به ظرف اضافه کنید.
مرحله دوم سبز کردن سبزه عدس
پس از گذشت چند روز و تکرار مرحله اول، عدس ها شکل ظاهری جدیدی پیدا میکنند و به اصطلاح جوانه می زنند. در این زمان وقت آن رسیده که عدس ها را داخل پارچه ای نم دار قرار دهید. توجه کنید از آن جایی که در این مرحله جوانه زدن عدس ها به طور کامل انجام می شود، پس به هیچ عنوان نباید عدس ها خشک و بی آب بمانند. پس همواره میزان آب آن را بررسی کنید و در صورتی که مشاهده کردید آب آن خشک شده است، میتوانید از اسپری برای تمدید آب استفاده کنید و یا هر روز دستمال آن را نم دار کنید.
مرحله سوم سبز کردن سبزه عدس
در این مرحله جوانه زدن عدس ها به طور کامل انجام شده و زمان آن رسیده است که عدس ها را به ظرف اصلی خود منتقل کنید. پس از گذشت چند روز از این که جوانه ها کمی رشد کردند، دستمال را بردارید. اما لازم است که همچنان عدس ها را به وسیله اسپری آب کشی کنید و به طور مداوم میزان آب آن را بررسی کنید. توجه کنید که ظرف حتما باید در دمای متعادل قرار داشته باشد. به همین منظور کنار پنجره می تواند مکان بسیار مناسبی برای قرار دادن ظرف سبز باشد.
مرحله چهارم و آخر سبز کردن سبزه عدس
در نظر داشته باشید که که اگر سبزه با نور طبیعی خورشید رشد کند، سرعت رشد بیشتری خواهند داشت و سبز تر خواهد شد. پس بهتر است ظرف را در جایی قرار دهید که نور مستقیم خورشید را داشته باشد. علاوه بر آن حتما ظرف سبزه را در برخی از روزها بچرخانید تا سبزه عدس شما به صورت کج رشد نکند.
از این پس تقریبا سبزه به مراحل پایانی خود رسیده است و باید تا زمانی که سبزه آماده شود و تا عید نوروز به آب پاشی سبز به صورت مداوم و روزانه ادامه دهید. آب پاشی سبزه باید به گونه ای باشد که روی سبزه ها را بگیرد. اگر سبزه خیلی آب داشته باشد، پوسیده و خراب خواهد شد. همچنین اگر کم آب باشد، موجب خشک شدن ساقه های سبزه می شود. پس حتما به میزان آب سبزه توجه کافی و لازم را داشته باشید. چرا که یکی از مهم ترین نکاتی است که برای رشد صحیح سبزه باید رعایت شود.
چه نکات مهمی را در سبز کردن سبزه عدس باید مورد توجه قرار دهید
برای جلوگیری از پوسیده و خراب شدن عدس ها بهتر است آب عدس ها را به صورت روزانه تعویض کنید تا سبزه ها خراب نشوند.
برای آن که بتوانید سبزکردن سبزه را به درستی انجام دهید، فارغ از نوع سبزه باید از بذر های سالم و تازه استفاده کنید. در غیر این صورت نمی توانید سبزه سالمی داشته باشید. اگر بذر ها از ابتدا مشکل داشته باشند در طی مراحل سبز کردن، گندیده و خراب خواهند شد.
همچنین برای درست کردن سبزه عدس بهتر است در زمان آب پاشی آن از آب ولرم استفاده کنید.
بهتر است برای آن که سبزه پرپشت تر و زیباتری داشته باشید، به جای آن که عدس ها را به صورت یک لایه نازک در ظرف بریزید، مقدار عدس بیشتری در ظرف قرار دهید تا سبزه پرپشت، زیبا و جذابی داشته باشید.( توجه کنید این مقدار اگر بیشتر از حد لازم باشد، جلوی رشد سبزه را می گیرد)
سعی کنید شب ها در هر زمانی که احساس کردید سبزه شما به اندازه مورد نظر رسیده و رشد کرده است، آن را در محیطی خنک نسبت به محیط منزل قرار دهید تا بیش از حط مورد نظر رشد نکند.
بهترین زمان تهیه سبزه سفره هفت سین ۱۵ روز قبل از تحویل سال است. در این زمان سبزه به اندازه متوسط رشد خواهد کرد.
دمای معتدل، بهترین دمایی است که سبزه می تواند در آن به طرز صحیح و مطلوبی رشد کند و خراب نشود.
از این رو سبزه را در محیطی بسیار گرم یا بسیار سرد قرار ندهید چرا که جلوی رشد سبزه را می گیرید.
امیدواریم این آموزش سبز کردن سبزه عدس برای شما مفید واقع شود و بتوانید سبزه هفت سین خود را به زیبایی و سادگی سبز کنید و سفره ی هفت سین زیبا و جذابی مطابق نظر خود تدارک ببینید.
انتهای پیام/4127/
انتهای پیام/