صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

سلامت

پژوهش

علم +

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

ورزش

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۰۰:۰۵ - ۲۴ آذر ۱۳۹۸
در گفتگو با آنا مطرح شد؛

تولید انبوه بستر استریل «زالو»/ چرا تاکنون یک زالو هم صادر نکرده‌ایم؟

دانشجوی دکتری علوم تغذیه دانشگاه آزاد اسلامی اصفهان از تولید انبوه بستر استریل زالو خبر داد و عنوان کرد که متولیان امر، حدود 200 تولیدکننده‌ زالو در کشور را به هر نحوی اذیت می‌کنند و تاکنون یک زالو هم صادر نشده است؛ اما ترکیه سالانه 10تن صادرات زالو دارد.
کد خبر : 450366

سعید صفوی‌پور در گفتگو با خبرنگار گروه استان‌های خبرگزاری آنا درباره جزئیات تولید بستر ارگانیک و استریل ویژه زالوی طبی در شرکت دانش‌بنیان متبوع خود به‌عنوان تنها تولیدکننده این محصول اظهار کرد: «این شرکت دانش‌بنیان در شهرک علمی و تحقیقاتی اصفهان و مرکز رشد تخصصی کشاورزی و منابع طبیعی استان اصفهان مستقر است. محصول دانش‌بنیان و ایده محوری ما در این شرکت تولید بستر نگهداری، قرنطینه و حمل و نقل زالو به‌منظور فروش بازار داخل و صادرات است.»


 وی یکی از عمده مشکلات خود در کشور را نبود بسته‌بندی، صادرات و فروش زالو در پک‌های استریل دانست و افزود: «مرسوم است که این زالوها در گِل یا حتی در آب جابه‌جا می‌شوند که مشکلات زیادی مانند آلودگی پدید می‌آورد و موجب بالارفتن تلفات می‌شود و در نهایت زالویی که به دست پزشک می‌رسد، موجب عفونت روی بدن بیمار خواهد شد.»


تولید بستر کاملاً استریل‌ با قابلیت نگهداری زالو به مدت 100 ساعت


رئیس هیئت مدیره این شرکت دانش‌بنیان ادامه داد: «به‌همین دلیل ما بستری کاملاً استریل‌ ایجاد کردیم که قابلیت این را دارد زالو را تا 100 ساعت داخل خودش زنده نگاه دارد و همچنین قابلیت قرنطینه 10 ماهه بدون استفاده از آب را داراست و به هر کشوری می‌توان آن را ارسال کرد.»


دانشجوی دکتری تخصصی علوم تغذیه دام دانشگاه آزاد اسلامی اصفهان(خوراسگان)، درباره سایر محصولاتی تولیدی شرکت متبوع خود خاطرنشان کرد: «محصولات آرایشی و بهداشتی، کرم و روغن زالو، رژ لب زالو و پنکیک زالو و ...از دیگر تولیدات ماست.»


وی عنوان کرد: «بستر استریل زالو را به تولید انبوه رسانده‌ایم و خود زالو هم حدود 50 مزرعه زیرپوشش در اصفهان با متد و روش ما پرورش داده‌شده و تولید می‌شود. این محصولات را از مزرعه‌داران می‌خریم و در بازار به فروش می‌رسانیم که هم کارآفرینی و هم نوعی درآمدزایی است.»


عضو هیئت مدیره انجمن متخصصان علوم دامی استان اصفهان تأکید کرد: «کسانی که به این حوزه ورود می‌کنند، دغدغه اصلی‌شان تولید محصول است و ما این مشکل آنها را حل کرده‌ایم و به آنها برای راه‌اندازی و تولید زالو کمک می‌کنیم و در کنار آن محصولات، خدمات و مشاوره به آنها می‌دهیم تا به تولید برسند و زمانی که به تولید رسیدند نیز محصول آنها را در قالب پک‌های جداگانه خریداری و در مرکز خودمان بسته‌بندی، استریل و قرنطینه کرده و به بازار داخل و خارج ارسال می‌کنیم.»


خواص بستر استریل زالو


صفوی‌پور بیان کرد: «به‌دلیل اینکه اختراع را به انجام رسانده‌ایم، ممکن است محصول در ورود به بازار تحت الشعاع برخی مسائل قرار بگیرد؛ اما در کل، این محصول بستری است که رطوبت زالو را تأمین می‌کند، مواد غذایی را به زالو می‌رساند، آنتی‌باکتریال بوده و می‌تواند حفاظت از زالو را انجام دهد و در دمای 45+ و 10- درجه کارساز باشد.»


بستر استریل زالو مشابه خارجی ندارد


وی تصریح کرد: «برآوردی که داشته‌ایم هزینه بستر استریل زالو حدود 10 درصد قیمت محصول یک تولیدکننده می‌شود و این به‌نظرم هم اطمینانی به مصرف‌کننده می‌دهد و هم به تولیدکننده اطمینان می‌دهد که زالو را در یک بستر خیلی مهم و کاملاً ارگانیک و استریل تولید کنند. این بستر مشابه خارجی ندارد و کاملاً ارگانیک و از مواد کاملاً طبیعی تولید شده است و برای نخستین بار در دنیا عرضه می‌شود.»


عضو انجمن جهانی زالو (IAHH) یادآور شد: «این موضوع مقاله بنده نیز هست و در کنفرانس جهانی زالو که شهریور امسال در مسکو برگزار شد، این مقاله ارائه شد و اکثر فعالان این صنعت در دنیا از آن استقبال کردند و برای محصول سفارش دادند؛ چراکه بازار فروش این محصول بسیار عالی است.»


موفقیت 50 درصدی در بازاریابی


عضو ارشد انجمن زالودرمانی انگلستان (BAH) درباره بازاریابی این محصول دانش‌بنیان به آنا گفت: «حدود 50 درصد در بازاریابی موفق بوده‌ایم. محصول به اکثر کشورهای دنیا که در این حوزه فعال هستند، معرفی شده و امیدواریم به‌زودی هم اگر این قوانین دست‌وپاگیر سازمان دامپزشکی، محیط زیست و شیلات برطرف شود، بتوانیم محصول خودمان یعنی زالوی ایرانی که بهترین زالو و باکیفیت‌ترین زالو است به جهان و در این قالب و بستر صادر کنیم و درآمدزایی داشته باشیم.»


قیمت 13 یورویی هر زالو در اروپا


صفوی‌پور اظهار کرد: «با توجه به قیمت هر یک زالو در اروپا که 13 یورو است و یک بسته هزار قطعه‌ای تنها شاید مصرف دو روز یک بیمارستان در لندن باشد، می‌توان متوجه شد که به چه میزان این محصول تولیدی ما می‌تواند درآمدزایی و ارزش افزوده داشته باشد.»


وی بیان کرد: «دستگاه‌های دولتی در ایران به این موضوع بها نمی‌دهند و حداکثر قیمت فروش یک زالو در زمستان 8 تا 10 هزار تومان است؛ اما در تابستان کمتر است و اگر اختلاف قیمت بین 5 هزار تومان تا 13 یورو را در نظر بگیرید، متوجه قابلیت بالای درآمدزایی این محصول خواهید شد.»


سفارش از کشورهای رومانی، هند و انگلستان


نماینده انجمن زالودرمانی استرالیا و اقیانوسیه در ایران تأکید کرد: «اکنون از کشورهای رومانی، هند، انگلستان و ... سفارش داریم؛ اما پروتکل‌های صادراتی مانع است و مشکلی که ما در این صنعت داریم، این است که هیچگونه قانونگذاری برای آن انجام نشده و آقایانی که مسئول هستند، نمی‌دانند این زالو چیست، یک مسئول می‌گوید با شیلات است، یکی می‌گوید با محیط زیست است و یکی هم می‌گوید با دامپزشکی است و قانونی برای آن وجود ندارد.»


تاکنون یک زالو هم صادر نشده است


مؤسس صنعت زالوی ایران افزود: «حدود 200 تولیدکننده‌ای که به‌صورت میانگین در کشور وجود دارند را به هر نحوی اذیت می‌کنند و حتی یک زالو هم تاکنون صادر نشده است؛ البته طبق اسناد کتابخانه ملی ایران در دوره ناصرالدین شاه ما سالانه 2 هزار قطعه زالو به اروپا صادر می‌کردیم ولی در قرن ۲۱ بوروکراسی‌های اداری مانع فعالیت ما شده است. این در حالی است که کشور همسایه ما ترکیه سالانه 10 تن صادرات زالو دارد و بزرگ‌ترین صادرکننده زالوی جهان است و زالوی وربانا که یک زالوی مهاجم است را صادر می‌کند.»


اخذ مجوز نخستین مرکز تحقیق و توسعه زالو در کشور


صفوی‌پور خاطرنشان کرد: «اورینتالیس (زالوی ایرانی) که بهترین زالو از لحاظ بزاق و درمانی است در کشورمان حتی یک قانون برای صید هم ندارد تا به‌طور مثال مانند ماهی که صید می‌شود، بتوان از این قوانین استفاده کرد. از این صنعت حمایتی نمی‌شود؛ اما مجوز نخستین مرکز تحقیق و توسعه زالو در کشور را در مرکز واحدهای فناور دانشگاه آزاد اسلامی واحد فلاورجان گرفته‌ایم و یک واحد پرورش زالو هم آنجا راه‌اندازی کردیم که مجوز آن از سازمان مرکزی دانشگاه آزاد اسلامی گرفته شده است و در کشور چنین مرکزی وجود ندارد و می‌تواند بسیار مفید و راهگشای کار باشد.»


حمایت از پروژه‌های دانشجویی در زمینه زالو


وی تصریح کرد: «نیاز بسیار شدید به تحقیق و توسعه و بحث R&D مخفف (Research and Development) که به معنی تحقیق و توسعه است، داریم و در کنار آن نیاز به پروژه‌ها، پایان‌نامه‌ها و پژوهش‌ها در این موضوع داریم و شرکت ما می‌تواند حامی پروژه‌های دانشجویی در این زمینه باشد و دانشجویان علاقه‌مند می‌توانند در این زمینه فعالیت کنند و از پایان‌نامه‌های کارشناسی ارشد و دکتری در این مورد حمایت می‌کنیم و آماده عقد قرارداد با تمام دانشگاه‌ها برای حمایت از پروژه‌های دانشجویی کارشناسی ارشد و دکتری در زمینه زالو هستیم.»


عضو انجمن درمانگران زالو روسیه (WHTO) یادآور شد: «اکنون حدود سه پایان‌نامه زیر پوشش داریم که دانشگاه اصفهان و دانشگاه صنعتی اصفهان و دانشگاه آزاد اسلامی واحد اصفهان در حال کار روی آنها هستند؛ اما اینها کم است و نیاز به پژوهش‌ها و پایان‌نامه‌های بیشتری داریم.»


درآمدزایی میلیون یورویی درصورت حل مشکلات


صفوی‌پور درباره درآمدزایی این محصول گفت: «درآمدزایی این محصول بستگی به تولید دارد و قطعاً اگر مشکلات پیش‌رو برطرف شود، درآمدزایی میلیون یورویی از این طرح خواهیم داشت و سهم دانشگاه آزاد اسلامی نیز منطبق با قراردادهایی است که منعقد شده و فکر می‌کنم حدود 10 تا 20 درصد باشد.»



کاتالیچ؛ نخستین مکمل غنی‌شده ویژه زالوهای بندبندی‌شده و بیمار در جهان


وی درباره دیگر محصولات شرکت دانش‌بنیان متبوع خود بیان کرد: «کاتالیچ (نخستین مکمل غنی‌شده ویژه زالوهای بندبندی‌شده و بیمار در جهان) از دیگر محصولات ماست که با ایجاد شرایطی شبیه به محیط طبیعی زندگی آبزیان و بی‌مهرگان و به‌ویژه زالو در آکواریوم‌های آب‌شیرین از آنها مراقبت می‌کند، ضداسترس، ضدالتهاب، اسیدی‌کردن آب مخازن و کاهش پی‌اچ آب، سرشار از ویتامین‌های مورد نیاز بدن زالو، سرشار از فلاونیدها، تانن‌ها، ساپونین‌ها و فیتوسترول است.»


دانشجوی دکتری تخصصی علوم تغذیه دام دانشگاه آزاد اسلامی واحد اصفهان ادامه داد: «این محصول وضعیت بیماری‌های زالو، ماهی و میگو را بهبود می‌دهد و آمادگی برای کوکون‌گذاری و تخم‌ریزی را در آبزیان ایجاد می‌کند، آبرسانی طبیعی و حفاظت از غشای مخاطی سطح زالو را انجام می‌دهد، موجب تولید موادی با تأثیر فشرده برروی غشای مخاطی و جلوگیری از بیماری بندبندی می‌شود و خواص ضدباکتری و ضدانگلی نیز دارد و مانع گسترش قارچ در محوطه پرورش و تکثیر می‌شود.»


برگزاری سمینار تخصصی مدیریت بهینه مزارع پرورش و تکثیر زالو با رویکرد ایمنی زیستی



دانشجوی دکتری تخصصی علوم تغذیه دام دانشگاه آزاد اسلامی اصفهان از برگزاری سمینار تخصصی مدیریت بهینه مزارع پرورش و تکثیر زالو با رویکرد ایمنی زیستی خبر داد و به آنا گفت: این سمینار توسط انجمن متخصصان علوم دامی استان اصفهان و با همکاری شرکت دانش‌بنیان ما، پنجشنبه دوازدهم دی امسال در مرکز تحقیقات کشاورزی اصفهان برگزار می‌شود و «پروفسور معصومه ملک» عضو هیئت علمی گروه زیست‌شناسی دانشگاه تهران و عضو کمیته ملی زالوی زالوی کشور، محمد مظاهری مدیرگروه طب سنتی ایرانی دانشگاه علوم پزشکی و بنده در آن درباره موضوعات مختلف سخنرانی خواهیم کرد.


گفتگو: مجتبی آزادیان


انتهای پیام/4103/4062/


انتهای پیام/

ارسال نظر