همه چیز درباره چین در کتاب «صورتگر چین»
به گزارش خبرنگار حوزه ادبیات و کتاب گروه فرهنگ و هنر خبرگزاری آنا، گزارهها و تصورات عجیب و غریب از مردم چین در بین ایرانیان وجود دارد مثل اینکه «چین کمونیست است»، «مردمش همه چیز میخورند»، «حلال و حرام سرشان نمیشود»، «آنجا همیشه سیل یا زلزله است»، «مردم فقیرند و با یک کاسه برنج شب و روز کار میکنند»، «بودایی یا بی دین هستند»، «همه کونگ فو بلدند و همه جا دعوای خیابانی و چایخانهای هست» و یا «زنهایشان خیلی سربراه و همیشه در حال تعظیم و اطاعت هستند» و هزاران هزار مطلب دیگر.
کتاب «صورتگر چین» مجموعه یادداشتهای مجتبی پویا در طول کار و زندگی در شهر پکن، پایتخت چین است که در بخشهایی از کتاب تلاش دارد به برخی از این تصورات مردم ایران درباره کشور چین بپردازد.
این کتاب مجموعهای از یادداشتهای نویسنده کتاب است که برای کار در بخش فارسی رادیو بینالمللی چین به این کشور مسافرت کرده بود. در کنار یادداشتهای مربوط به کشور چین و آداب و رسوم و فرهنگ این کشور، برخی از یادداشتهای کتاب مربوط به زندگی شخصی و تجربهها و دریافتهایی است که ارتباط مستقیمی با چین و اطلاعات مربوط به این کشور ندارند.
نویسنده در یادداشت ابتدایی این کتاب آورده است: «بعد از رسیدن به چین و آغازِ کارم سرعت زندگی در اینجا و همچنین مشغله های زندگی مستقل و اینکه ناچار بودم کوچکترین امورات زندگی را به تنهایی و بدون دانستن زبان چینی حل کنم، سرنوشت این وبلاگ را هم شبیه یادداشتهایی کرد که چند سالی در سررسیدهای کاغذی مینوشتم. مثلاً اگر یک هفته مسافرت هیجان انگیزی با خانواده یا به تنهایی به جایی داشتم، با این که سررسید همراهم بود، فرصت نمی کردم جزئیات و نکات جالب سفر را یادداشت کنم، ولی برعکس زمانی که بیکار بودم و وقت آزاد زیادی داشتم، جزئیات زیادی از شاید بیهودهترین اتفاقات روزمره را یادداشت میکردم بدون آنکه به گذشته برگردم و درباره جزئیات آن سفر هم یادداشتهایی بردارم.
علاوه بر این، مدت زیادی از یادداشت برداری در وبلاگم نگذشته بود که کم کم خودم را در محیط جدید پیدا کردم و با ایرانیانی آشنا شدم که سالها قبل از من در چین زندگی کرده بودند و شاهد حوادث هیجان انگیزتری در این کشور بودند، اما متأسفانه هیچ یادداشتی از آن روزها برنداشته بودند. دلیل ساده و باورنکردنی آن، ناآشنایی ایرانیان به اهمیت نوشتن با صفحه کلید رایانه با سرعت بالا بود. دلیل دیگر نیز زمانی است که یادداشت برداری از اتفاقات روزمره لازم دارد. هر کسی حاضر به کنار گذاشتن تجربههای جدید از زندگی برای یادداشت کردن چند تجربه به زبانی که خواننده چندانی ندارد، نیست».
کتاب «صورتگر چین» نوشته مجتبی پویا در 330 صفحه با قیمت 60 هزار تومان از سوی انتشارات پرنده وارد بازار کتاب شده است.
انتهای پیام/4028/
انتهای پیام/