صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

ورزش

سلامت

پژوهش

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

علم +

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۱۲:۰۸ - ۰۱ آبان ۱۳۹۴

انتشار روایت کاملی از همکاری اطلاعاتی روسیه و سوریه علیه تروریسم

روزنامه‌ای لبنانی در گزارش خود به جزئیات نحوه تشکیل ائتلاف چهارگانه میان ایران، روسیه، سوریه و عراق پرداخت و همکاری میان اتاق‌های عملیاتی مسکو و دمشق برای مبارزه با گروه‌های تروریستی را بررسی کرد.
کد خبر : 44997

به‌گزارش خبرنگار گروه بین‌الملل خبرگزاری آنا، روزنامه «السفیر» گزارش کرد: هم‌زمان با مذاکرات هسته‌ای در وین، مشاوره‌های گسترده‌ای میان مسکو، تهران و دمشق انجام گرفت. ایرانی‌ها می‌گویند باوجود اینکه می‌توانند از نظام سوریه در حد توان خود دفاع کنند، ولی امور میدانی مطلوب نیست. ارتش سوریه دچار نقصان شده است و اوضاع خطرناکی به‌وجود آمده است.


«السفیر» ادعا کرد: رهبر انقلاب اسلامی ایران بهار گذشته هیئتی عالی‌رتبه را به مسکو اعزام کردند. در آن دیدار، «ولادیمیر پوتین» رئیس‌جمهوری روسیه برای نخستین‌بار تصمیم به مداخله در سوریه را گرفت؛ ولی از ایران خواست تا برای بررسی امور عملیاتی، فرصتی به مسکو بدهد. سفر نخست هیئت ایرانی به ریاست سردار «قاسم سلیمانی» فرمانده سپاه قدس، فوق‌محرمانه بود.


این گزارش در حالی است که ایران و روسیه سفر سردار سلیمانی به روسیه را تکذیب کرده بودند.


پس از این سفر، روسیه کمیته‌ای برای بررسی اوضاع سوریه تشکیل داد تا همه جوانب سیاسی و نظامی موضوع را بسنجند. به موازات این اقدام، فرماندهان ایرانی نیز گزارش اقدامات احتمالی خود را روی میز رهبر انقلاب گذاشتند و چندین جلسه میان مقام‌های ایرانی و روس برگزار شد و دو طرف به این استنباط رسیدند که ارتش سوریه توانایی پوشش مناطق حیاتی خود را دارد؛ به‌ویژه اینکه گروه‌های تروریستی 50 درصد به مناطق بیابانی یا شبه‌بیابانی دسترسی دارند که این مناطق از لحاظ نظامی و استراتژیک ارزشی ندارند.


«السفیر» می‌افزاید: گزارش‌های مشترک نشان می‌دهد که «بشار اسد» رئیس‌جمهوری سوریه تسلط کاملی بر نهادهای نظامی، امنیتی و بیشتر نهادهای دولتی ندارد ، از این رو است که ایده تشکیل گروه‌ شبه‌نظامی «دفاع ملی» به‌وسیله ایرانی‌ها برای کاهش فشار بر نهادهای نظامی اجرا شد. در 26 ژوئیه سردار «سلیمانی» به روسیه رفت و با خودرویی به‌طور مستقیم از فرودگاه مسکو به کاخ کرملین رفت، «پوتین»، «سرگئی شویگو» وزیر دفاع و تعدادی از افسران روسیه در آنجا منتظرش بودند. در جلسه‌ای باعنوان «جلسه طراحی نقشه»، چارچوب‌هایی برای عملیات و نظارت به‌وسیله امواج راداری طراحی و بررسی شد. همچنین در این جلسه، هیچ زاویه‌ ای از زوایای جغرافیای سوریه مستثنی نبود و در آن، مرزها و مراکز تحت کنترل نظام سوریه و نقشه‌های توزیع گروه‌های مسلح به‌ویژه در مرزهای ترکیه، لبنان، اردن، عراق و فلسطین بررسی شد. در این جلسه، تصمیمات استراتژیک مهمی گرفته و قرار شد افسران هر دو کشور با هماهنگی نیروهای نظامی سوریه در عرصه میدانی وارد شوند.


مشاوره‌های ائتلاف شکل‌گرفته میان ایران، روسیه و سوریه به‌ویژه در عرصه نظامی در زمان کنونی باعث شده است تا نهادهای روسی وارد عمل شوند و بر این اساس، تصمیمات محرمانه‌ای درباره ورود نظامی به سوریه گرفته شود.

این روزنامه در ادامه می‌افزاید: 26 ژوئیه، هواپیمای حامل سردار «سلیمانی» حریم هوایی روسیه را ترک کرد. در همان روز «بشار اسد» در کاخ ریاست‌جمهوری سوریه در دمشق منتظر وی بود تا به سردار ایرانی از خستگی و فرسودگی ارتش کشورش بگوید و باوجود این، نسبت به توانایی ارتش کشورش برای پیروزی در جنگ علیه تروریسم ابراز امیدواری کند.


به‌نوشته این روزنامه لبنانی، تردید «بشار اسد» یکی از مقدمات لازم برای ارسال نامه از مرکز فرماندهی سوریه به مرکز فرماندهی در روسیه و درخواست برای ورود نظامی مسکو به جنگ علیه تروریسم در سوریه بود. بیش از یک ماه و نیم از این موضوع گذشت تا با اقدام روسیه، کانال‌های گفت‌وگو میان مسکو و ریاض باز شد و «علی مملوک» به نمایندگی از فرماندهی نظامی سوریه به ریاض سفر و با «محمد بن سلمان» دیدار و گفت‌وگو کرد. این موضوع (به‌ظاهر محرمانه) که با تایید رسمی مقام‌های سوری همراه شده بود، خشم سعودی‌ها ازجمله «محمد بن سلمان» را برانگیخت.


در بحبوحه تنش کنونی میان دمشق و ریاض، مسکو بنا به درخواست فوری وزارت نفت سوریه، چندین تانکر نفت به بندر «لاذقیه» ارسال کرد. از سوی دیگر ایران در جلسه‌ای که اول و دوم آگوست سال جاری در دوحه قطر با «کری» و «لاوروف» برگزار شده بود، بخشی از کمک‌های خود به سوریه را به رخ سعودی‌ها و قطری‌ها کشاند. پس از این بود که «عادل جبیر» وزیر امورخارجه عربستان اطلاعات محرمانه‌ای درباره تهدیداتی که متوجه دمشق، حمص و حلب است را ارائه و سقوط نظام سوریه را موضوع مهم کنونی قلمداد کرد.


«السفیر» نوشت: مشاوره‌های ائتلاف شکل‌گرفته میان ایران، روسیه و سوریه به‌ویژه در عرصه نظامی (دیدار میان هیئت‌های سوری و روسی در مسکو و دمشق و تبادل اطلاعات محوری میان تهران و مسکو) در زمان کنونی باعث شده است تا نهادهای روسی وارد عمل شوند و بر این اساس، تصمیمات محرمانه‌ای درباره ورود نظامی به سوریه گرفته شود.


در اواسط آگوست گذشته «پوتین» در جلسه مفصل شورای امنیت ملی روسیه شرکت و نقشه نظامی پیشنهادی به‌وسیله ستاد مشترک ارتش را ارائه کرد. در این نقشه، چندین بند مهم وجود دارد که عبارتند از:


- ساخت پایگاه هوایی نزدیک فرودگاه لاذقیه و گسترش و تجهیز آن


- فعالیت مستقل در حریم هوایی سوریه


- گسترش ابزارهای دفاع هوایی در سوریه


- ارسال تدریجی انواع مختلف تجهیزات لازم برای هواپیماهای جنگی برای انجام عملیات نظامی مطلوب به‌طور کامل (تا سقف 700 هواپیمای نظامی)


- گسترش پایگاه دریایی «طرطوس» با ارائه 11 قطعه جنگی رایگان با هدف تحریک ناوگان دریای سیاه مستقر در پایگاه «سواستوپول»


- حمایت و تجهیز پایگاه هوایی نزدیک فرودگاه نظامی «المزه» واقع در حومه دمشق


- حمایت از فرودگاه آموزش نظامی نزدیک حلب


- تقویت ارتباط هوایی میان مسکو و دمشق و نیز مسکو و لاذقیه با هدف ارسال سلاح و تجهیزات


در «جلسه طراحی نقشه»، چارچوب‌هایی برای عملیات و نظارت به‌وسیله امواج راداری طراحی و بررسی شد. همچنین در این جلسه، هیچ زاویه‌ از زوایای جغرافیای سوریه مستثنی نبود و در آن مرزها و مراکز تحت کنترل نظام سوریه و نقشه‌های توزیع گروه‌های مسلح به‌ویژه در مرزهای ترکیه، لبنان، اردن، عراق و فلسطین بررسی شد

«السفیر» می‌نویسد: در این نشست، «پوتین» تاکید کرد که حملات هوایی به گروه‌های تروریستی منجر به ضعف حرکتی آن‌ها در بازه زمانی مشخص می‌شود ولی نمی‌تواند به‌طور کامل مانع آن‌ها شود. بنابراین، ناچاریم وارد درگیری زمینی با آن‌ها شویم. ما در این زمینه به ایران و سردار «سلیمانی» اعتماد کردیم و وی وعده داده است که با مشارکت نیروهای ارتش سوریه در عملیات زمینی فعالیت موثری داشته باشند.


«پوتین» به حاضران در آن جلسه گفت: عملیات با نظارت وزارت دفاع روسیه انجام می‌شود و به‌وسیله سیگنال‌های ماهواره‌ای روسیه، ارتباط مستقیمی میان اتاق عملیات در دمشق و اتاق عملیات مسکو وجود خواهد داشت. نیروهای نظامی روسیه فرمان اجرایی خود را از اتاق عملیات سوریه دریافت می‌کنند که در آن افسرانی از ایران، سوریه، روسیه و حزب‌الله وجود دارند. اتاق عملیاتی مشترکی نیز در بغداد وجود دارد که وظیفه آن تبادل اطلاعات درباره گروه‌های تروریستی میان ایران، عراق، روسیه، و سوریه است.


وی افزود: در حال حاضر حدود 4هزار نیرو، سرباز و کارشناس امور فنی روسیه در خاک روسیه حضور دارند (هزار کوماندوی روسی از پایگاه نظامی حمایت می‌کنند) و این تعداد قابل افزابش تا سقف مشخصی است ولی بستگی به نحوه اجرای عملیات زمینی دارد.


انتهای پیام/

ارسال نظر