کشف شهابسنگی که با سرعتش اخترشناسان را شگفتزده و نگران کرده/ این شهاب سنگ 9 آبان از کنار زمین رد میشود
به گزارش گروه علم و فناوری آنا به نقل از ناسا، کشف تازه ناسا برخلاف اغلب کشفهای این سازمان که شنوندگان را به وجد میآورد و آنها را مشتاق دانستن میکند، ممکن است مراسم هالووین امسال را واقعا وحشتناک کند.
حدود 9 روز قبل، رصدخانه Pan-STARRS واقع در هاوایی متوجه شیئی ناشناخته و بسیار بزرگ شد که به سوی مدار زمین در حرکت است. پس از تجزیه و تحلیل دادههای دریافتی، این رصدخانه گزارشی تکان دهنده به مرکز ناسا ارسال کرد که در آن نوشته شده بود: «شهابسنگی به قطر تقریبی 300 تا 600 متر با سرعت 35 کیلومتر بر ثانیه (128 هزار کیلومتر بر ساعت) به سوی زمین در حرکت است».
این گزارش که تا امروز از انتشار عمومی مخفی مانده بود، همچنین نشان میدهد که این شهابسنگ به احتمال زیاد از فاصله 310 هزار مایلی (500 هزار کیلومتری) زمین عبور خواهد کرد.
اگر این پیشبینی و محاسبه کارشناسان ناسا مانند برخی محاسباتشان درست از آب درنیاید، زمین با یک انقراض تازه مواجه خواهد شد؛ اگرچه ناسا رسما و شفاف اعلام کرده که هیچ برخوردی در کار نخواهد بود.
برای آنکه معیار بهتری برای درک خطر این شهابسنگ در دست داشته باشیم، باید بدانیم که شهابسنگی که در سال 1908 یک جنگل کامل در شمال سیبری روسیه را نابود کرد، قطری معادل 40 متر داشت و شهابسنگی که در سال 2013 به سیبری خورد و انفجاری چند مگاتنی را پدید آورد که تا شعاع صدها کیلومتر شیشه منازل را شکست، قطرش 17 متر و سرعتش 19 کیلومتر بر ثانیه (70 هزار کیلومتر بر ساعت) بود.
نکته نگرانکننده این است که ناسا و دیگر سازمانهای فضایی، شهابسنگ سال 2013 را تا زمان ورود به مدار زمین ندیده بودند و نتوانسته بودند ورودش را پیشبینی یا جلوگیری کنند و اکنون نیز تنها یک هفته قبل موفق به کشف این شهابسنگ عظیم شدهاند که با سرعت غیرطبیعی و غیرمعمول خود به سوی مدار زمین میآید.
ناسا اعلام کرده است که این شهابسنگ در تاریخ 31 اکتبر 2015 (9 آبان 1394) از کنار زمین رد میشود و دوربینهای این سازمان فرصت لازم برای عکاسی با دقت 2 متر بر پیکسل، از سطح آن را دارند.
این سازمان منشاء این شهابسنگ را به احتمال زیاد یک دنبالهدار دانسته و معتقد است که این جرم سرگردان، قبلا هسته یک دنبالهدار را تشکیل میداده است. ناسا علت دیده نشدن این شهابسنگ را تطبیق عجیب مدار هممرکز آن با دیگر اجرام ذکر کرده است.
پس از عبور این میهمان ناخوانده از کنار زمین، مسافر عظیم بعدی که از فاصلهای کمتر از فاصله ماه تا زمین، از کنارمان عبور میکند، شهابسنگ AN10 است که قرار است سال 2027 (1406) از فاصلهای نزدیکتر از ماه از مدار ما رد شود و قطرش به 1/5 کیلومتر میرسد.
مترجم: محمدرضا احمدینیا
انتهای پیام/