فاز جدید فتنه در عراق/ گردانهای سایبری مقاومت برای مقابله با آشوبگران به خط شدند
گروه بینالملل خبرگزاری آنا-مجتبی اسماعیلی: ساعات پایانی یکشنبهشب هکرها با نفوذ به وبسایت رسمی تشکیلات حشدالشعبی (بسیج مردمی عراق) بیانیهای جعلی درباره حوادث ناگوار شبهای گذشته در بغداد (حادثه سنک) منتشر کردند. بیانیه به گونهای تنظیم شده بود که با خواندن آن تصور میشد حشدالشعبی در حادثه «سنک» نقش داشت، این در حالی است که حشدالشعبی بارها اعلام کرده است که در مکانهای برگزاری تظاهرات حضور نخواهد داشت.
بیانیه رسمی حشدالشعبی با هدف تکذیب بیانیه جعلی
بهدنبال این حمله هکری فالح الفیاض، رئیس حشدالشعبی در بیانیهای رسمی از تمام گروههای وابسته به این تشکیلات خواست تا از محلهای برگزاری تظاهرات دور شوند، زیرا هیچ مأموریتی به حشدالشعبی محول نشده است.
تغییر رویکرد مزدوران عراق در قبال حشدالشعبی
آشوبگران داخلی و مزدوران خارجی که عامل اصلی ناآرامیهای عراق هستند پس از ناکامی در همه توطئههای خود برای ازهم گسستن وحدت مردم این کشور و فاصله انداختن میان حشدالشعبی با بدنه جامعه دور جدیدی از حملات خود را علیه این تشکیلات مورد حمایت حکومت عراق آغاز کردهاند. در شبانهروز گذشته و پس از هک سایت اصلی حشدالشعبی، منابع عراقی از هک شدن تعداد زیادی از حسابهای کاربری وابسته به این گرو خبر دادند.
در واقع عناصر تجزیهطلب فعال در عراق از جنگ میدانی وارد فاز جنگ سایبری شدهاند و حملات هکری را دنبال میکنند. به گفته منابع آگاه، بعید نیست در چند روز آینده شاهد هک دیگر سایتها و کاربریهای رسمی و مرتبط با حشدالشعبی و مرجعیت عراق باشیم. هدف از این اقدام آشوبطلبان که از سوی عربستان، رژیم صهیونیستی و آمریکا حمایت میشوند، انتشار گسترده شایعات و قلب واقعیتهای میدانی عراق است تا به این وسیله میان مردم، حکومت و مرجعیت اختلاف و فتنه ایجاد شود.
فضای مجازی رقیب اصلی رسانه ملی در عراق
شاید بتوان علت این تغییر رویکرد در حمله را گرایش بسیار زیاد مردم عراق به کسب اطلاعات بهوسیله منابع رسمی ازجمله تلویزیون و در رتبه بعدی شبکههای اجتماعی عنوان کرد. در گزارش آماری که یک مرکز پژوهشی خصوصی عراق منتشر کرده، نشان داده شده است که مردم این کشور برای اینکه درباره اوضاع کشورشان مطلع شوند، بیش از همه منابع رسانهای به سراغ تلویزیون و شبکههای اجتماعی میروند. 42 درصد عراقیها تمایل دارند از تلویزیون اخبار را دنبال کنند و 39 درصد به سراغ شبکههای اجتماعی میروند.
مردم عراق بیشتر اخبار کشورشان را از رسانه ملی دنبال میکنند
تحلیل این گزارش آماری نشان میدهد دیگر شیوههای گذشته همچون تحریک مردم بهوسیله پیامک یا استفاده از شیوه «face to face» (چهره به چهره) نمیتواند مردم را به تظاهرات خیابانی بکشاند و دعوت به آشوبها بیشتر در شبکههای اجتماعی شکل میگیرد.
این در حالی است که «مصطفی الناجی»، عضو مرکز پژوهشهای مجلس عراق چند هفته پیش تأکید کرد که از ۲۹ سپتامبر تاکنون ۶۷ خبر درباره تظاهرات که کذب بودن آنها قطعی است منتشرشده است. وی گفت علاوه بر این، ۳۸ خبر که صحتوسقم آنها مشخص نیست، بیش از ۱۰۰ تصویر و بیانیه و نامه جعلی، ۲۲ فیلم مربوط به حوادث قدیمیتر که به حوادث تظاهرات اکتبر منتسب شده، هفت فیلم مربوط به سوریه که مربوط به عراق جا زدهشده، هشت مورد خبر دروغ کشته شدن تظاهرات کنندگان و ۱۳ مورد دروغپردازی علیه مقامات دولتی ثبت و کشفشده است. الناجی خواستار تلاش برای شناسایی عاملان این تشویش اذهان عمومی در رسانهها شد.
اگر تا چند سال پیش جیرهخواران سعودیها و غربیها میتوانستند با ارسال انبوه شبنامه و اطلاعیههای با منبع ناشناس مردم عراق و سوریه را بترسانند و برای اغتشاش تحریک کنند، ولی در سالهای اخیر مردم منطقه ازجمله عراق و سوریه آگاهتر شدهاند و اطلاعات میدانی کشورهایشان را از منابع رسمی دنبال میکنند. از آن رو که غربیها کنترل چندانی بر تلویزیون عراق ندارند، همه سرمایه خود را برای فریب افکار عمومی بر شبکههای اجتماعی گذاشتهاند.
پروژه جعل کاربری، قدیس و قدیسهسازی، انتشار اخبار کذب و دیگر ترفندهای فضای مجازی از سویی و استقبال گسترده مردم عراق به این فضا باعث شد تا چند ماه پیش اعتراضات داخلی و مسالمتآمیز مردم به وضع اقتصادی منحرف شود و رنگ و بوی جنگ داخلی به خود بگیرد؛ طبعاً راه چاره در فیلترینگ گسترده شبکههای اجتماعی بود که در آستانه اربعین حسینی باعث شد بخش زیادی از شهرهای عراق از اینترنت بیبهره باشند. این اقدام مؤثر واقع شد و آشوبگران نتوانستند در تحریک مردم عراق به اهداف خود دست یابند و اوضاع آرام شد.
فضای مجازی منطقه در دایره قدرت محور مقاومت
بررسی اجمالی اقدامات سایبری کشورهای منطقه از جمله لبنان، عراق و سوریه نشان میدهد محور مقاومت به پرچمداری جمهوری اسلامی ایران در برهههای مختلف توانسته است با قدرت از سرحدات خود در مقابل حملات بیگانگان دفاع کند. در بحبوحه جنگ سوریه و در سالهای 2014 و 2015 بود که نام «ارتش سایبری سوریه» بر سر زبانها افتاد.
آنها برای ارائه پیامهای حامیان دولت بشار اسد و مقابله با اخبار و ادعاهای منتشره از سوی خارج در شبکههای اجتماعی کار خود را آغاز کردند، حملات سایبری متعددی برای تحقق هدف خود انجام دادند و از صفحهای در شبکه اجتماعی فیسبوک برای عضوگیری عناصر جدید استفاده کردند.
ارتش سایبری سوریه
ارتش سایبری سوریه بعد از اوج گرفتن فریبکاریهای رسانهای غربیها حملاتی را برای از بین بردن تأثیرات برخی سایتهای مهاجم ازجمله شبکه الجزیره، بیبیسی، اورینت نیوز و العربیه در دستور کار خود قرار داد. فعالیتهای این گروه در اوج مبارزات حکومت سوریه با مخالفان مسلح نشان داد آنها فراتر از اقدامات و ظرفیت خود عمل کردهاند؛ بهعنوان نمونه آنها توانستند در اقدامی بازدارنده و با هدف تهدید غربیها وبسایت باراک اوباما رئیسجمهور سابق آمریکا، آنجلینا جولی بازیگر فیلمهای هالیوودی و جاستین بیبر خواننده جوان پاپ آمریکایی را هک کنند.
آنها همچنین وبسایتهای نیویورکتایمز، رویترز، واشنگتنپست، فایننشال تایمز، فرانسپرس، شبکههای خبری بیبیسی، سیبیاس، سیانان و وبسایتهای مربوط به گروه موسوم به «ارتش آزاد سوریه» و شبکه الجزیره انگلیسی را هک کردند.
در عراق گرچه قدرت سایبری در نوسان بوده است، ولی گروههای مقابله با حملات سایبری که ارتباطی با دولت ندارند، توانستهاند مقابل حملات سایبری بایستند و در چند مورد پس از عملیات هک از سوی عناصر سعودی، حسابهای کاربری و وبسایتهای هک شده را بازپس بگیرند.
در لبنان قدرت سایبری در انحصار حزبالله لبنان است و آنها بیش از آنکه حالت تهاجمی داشته باشند، در وضعیت تدافعی هستند.
گردانهای مقاومت سایبری حزبالله
به دلیل فضای امنیتی حاکم بر فعالیتهای حزبالله، اطلاعات دقیقی درباره تدابیر سایبری این تشکیلات وجود ندارد، ولی اندک تصاویری که از ارتش سایبری حزبالله در فضای مجازی منتشر شده است، نشان میدهد آنها مجدانه در تلاش برای حفظ زیرساختهای فضای مجازی لبنان از خطر تهاجم عناصر بیگانه هستند.
در مجموع میتوان گفت در اطراف کشورهای حامی محور مقاومت خط زرد سایبری کشیده شده است و عراق، لبنان، سوریه و حتی فلسطین اشغالی در چتر حفاظتی گردانهای سایبری قرار دارند. خطر تعرض، هک و ... همواره وجود داشته است ولی ایران و اعضای محور مقاومت ثابت کردهاند در دفاع از کیان مقاومت و مقابله با حملات سایبری در خط مقدم نبرد ایستادهاند.
انتهای پیام/4106/4033/
انتهای پیام/