صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

سلامت

پژوهش

علم +

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

ورزش

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۰۹:۳۳ - ۰۵ آبان ۱۳۹۴
رئیس مرکز تحقیقات ایدز در گفت‌وگو با آنا از نگاه منفی مسئولان صداوسیما انتقاد کرد؛

تلویزیون به جای پرداختن به مسئله ایدز، پفک نمکی تبلیغ می‌کند/ امروزه ایرانی‌ها بیشتر از راه انتقال جنسی، ایدز می‌گیرند

رئیس مرکز تحقیقات ایدز گفت: در حالی از بیان اطلاعات در خصوص ایدز از سوی پزشکان در رسانه‌ها جلوگیری می‌شود که از لحاظ دینی و شرعی این کار هیچ مشکلی ندارد و حتی در رساله‌ مراجع در مورد روابط جنسی آموزش‌هایی داده شده و روحانیون در صدا و سیما درباره این موضوعات صحبت می‌کنند. بنابراین منع پخش برنامه پزشکی در خصوص ایدز ناشی از نگاه منفی مسئولان صدا و سیما است.
کد خبر : 44946

مینو محرز، رئیس مرکز تحقیقات ایدز در گفت‌وگو با خبرنگار اجتماعی خبرگزاری آنا، درباره میزان شیوع ایدز در کشور اظهار کرد: در چند سال اخیر که تماس جنسی محافظت نشده تبدیل به بیشترین راه انتقال ویروس ایدز شده است رقم ابتلا زنان به این بیماری یکباره بسیار زیاد شد. در این آمار فرآورده‌های خونی در سال‌های اول بیشترین راه انتقال ایدز بود که خیلی سریع متوقف و فرآورده‌های خونی استریل شد. در مرحله بعد بیشترین راه انتقال ایدز از طریق معتادان تزریقی بود که 96 درصد مبتلایان را مردان و 4 درصد را زنان تشکیل می‌دادند و این زنان نیز از همسران مبتلایان بودند. تا سال‌ها این وضعیت ثابت بود اما اخیرا این فاصله به 60 درصد مردان و 40 درصد زنان رسیده است.


وی افزود: با توجه به اینکه امروزه بیشترین نوع ابتلا به ایدز از راه انتقال به خاطر رابطه جنسی محافظت نشده است به‌تبع زنان بیشترین آسیب را می‌پذیرند و این یک زنگ خطری برای مسئولان کشور است؛ همچنین در کلانشهرها تعداد زنان مبتلا به ایدز بیشتر است.


محرز تاکید کرد: پیشگیری و کنترل ایدز باید از سوی تمام ارگان‌ها صورت گیرد و تنها وظیفه وزارت بهداشت نیست زیرا این یک مشکل اجتماعی است ولی متاسفانه آموزش و پرورش و صدا و سیما در مورد آسیب‌های اجتماعی از قبیل ایدز و اعتیاد اطلاع‌رسانی نمی‌کنند. سی سال است که ما با ایدز مبارزه می‌کنیم اما هنوز که هنوز است هیچ اتفاق مثبتی در این زمینه رخ نداده و هر روز تعداد بسیاری از جوانان دچار ایدز می‌شوند بنابراین رادیو و تلویزیون باید در زمینه اطلاع‌رسانی و آگاهی‌بخشی به مردم و جوانان احساس مسئولیت کند.


رئیس مرکز تحقیقات ایدز گفت: بودجه‌ای که از سوی دولت برای اطلاع‌رسانی در مورد ایدز به وزارت بهداشت اختصاص داده می‌شود هیچ وقت کافی نبوده و نیست. همچنین بسیاری از ارگان‌ها در خصوص ایدز سکوت کرده‌اند و آنقدر درد دل‌های ما در زمینه مشکلات ایدز در کشور زیاد است که به دل درد تبدیل شده است.


وی ادامه داد: متاسفانه پول دست وزارت رفاه است در حالی که مسئولیت بهداشت و سلامت مردم با وزارت بهداشت است که این موضوع بسیار مسخره است. همواره داروهای ایدز به صورت رایگان توسط وزارت بهداشت برای پیشگیری در اختیار مبتلایان به ایدز در کلینیک‌های بیماری‌های رفتاری قرار می‌گیرد اما در دولت احمدی نژاد ‌می‌گفتند چرا داروهای کنترل ایدز را مجانی به مردم می‌دهید در حالی که این کار بهترین راه درمان پیشگیری است.


محرز تصریح کرد: به عنوان مثال در همین روزها من دو بیمار دارم که در مرحله ایدز پیشرفته بیماری آنان تشخیص داده نشده است و در بیمارستان خصوصی بستری می‌شوند. بسیاری از جوانان هنوز نمی‌دانند که ایدز چیست و رفتار پرخطر جنسی به چه نوع رفتاری می‌گویند. تمام این موضوع تقصیر رادیو و تلویزیون است به عنوان مثال شما تا به حال در زیر نویس مسابقات فوتبال دیده‌اید که در مورد بیماری ایدز آگاهی و اطلاع‌رسانی کنند؟ فقط پفک نمکی را تبلیغ می‌کنند و تلویزیون برای تمام پزشکان پیامک می‌زند که با پرداخت چهار میلیون تومان می‌توانید در برنامه‌های بهداشتی درمانی شرکت کنید؛ آیا این رسالت رسانه است؟


وی ادامه داد: در تمام دنیا آنقدر در سال‌های طولانی در مورد ایدز اطلاع‌رسانی کردند که دیگر آمار ابتلا به ایدز در این کشورها کاهش یافته است به عنوان مثال در سال 1990 که من در استرالیا دوره ایدز را می‌گذارندم تلویزیون در تمام برنامه‌ها راجع به ایدز برنامه پخش می‌کرد و در زیرنویس برنامه‌های پر بیننده نیز در مورد این بیماری اطلاع‌رسانی می‌کرد. در آمریکا نیز همین روند اجرا می‌شد و پس از این تبلیغات و آموزش‌ها، مردم با این موضوع آشنا شده‌اند.


محرز یادآور شد: در شورای سیاست‌گذاری صدا و سیما تاکید کردیم که در مورد ایدز برنامه‌سازی کنید اما تنها در نزدیکی روز ایدز به پخش چند تبلیغ و اسم کوتاه از ایدز بسنده می‌کنند. وقتی می‌پرسیم چرا در این مورد برنامه نمی‌سازید می‌گویند این موضوع در جامعه تنش ایجاد می کند در حالی که تنش زمانی به وجود می‌آید که فرزندان ما به دلیل نا آگاهی مبتلا به ایدز شوند. بیمار من فارغ التحصیل دانشگاه صنعتی شریف است اما به این دلیل که نمی‌دانسته باید از کاندوم استفاده کند مبتلا به ایدز شده است.


وی گفت: زمانی که در شورای سیاست‌گذاری صدا و سیما راجع به گسترش و افزایش ایدز در بین جوان تذکر دادیم مسئولان گفتند بله ما هم متوجه شدیم که ارتباط دختر و پسر زیاد است بنابراین باید روی ازدواج موقت تبلیغ کنیم و برداشت آنان این است که باید به سمت ازدواج موقت حرکت کنیم. سلامت جوانان در کشور ما دغدغه مسئولان نیست زیرا در حالی بیان اطلاعات در خصوص ایدز از سوی پزشکان در رسانه‌ها منع می‌شود که از لحاظ دینی و شرعی هیچ مشکلی ندارد و حتی در رساله‌ مراجع در مورد روابط جنسی آموزش‌هایی داده شده و حتی روحانیون و علما در صدا و سیما در این مورد صحبت می‌کنند بنابراین منع پخش برنامه پزشکی در خصوص ایدز ناشی از نگاه منفی مسئولان صدا و سیما است.


انتهای پیام/

برچسب ها: ایدز مینو محرز
ارسال نظر