سقف معافیت مالیاتی حقوق تعیین شد/ تکلیف مالیات پزشکان چه میشود؟
به گزارش گروه اقتصادی خبرگزاری آنا، حسن روحانی رئیس جمهور امروز با حضور در صحن علنی مجلس بودجه 99 را به مجلس تحویل داد تا مجلس نیز در ماههای منتهی به انتخابات اسفندماه، آن را بررسی کند. در این بودجه سقف معافیت مالیاتی حقوق بگیران در بند «الف» تبصره 6 لایحه بودجه سال 99 کل کشور 360 میلیون ریال تعیین شد و مشابه سال جاری، مالیات پلکانی مشمول کارانه پزشکان و درآمد اقشار مختلف هم شد.
الف- سقف معافیت مالیاتی موضوع ماده(٨٤ (قانون مالیاتهای مستقیم مصوب ٤/١٢/١٣٦٦ و اصلاحات بعدی آن در سال ١٣٩٩ سالانه مبلغ 360 تعیین میشـود.
نرخ مالیات برکل درآمد کارکنان دولتی و غیردولتی اعم از حقوق و مزایای فوق العاده (به استثنای تبصرههای 1 و 2 ماده ٨٦ قانون مالیاتهای مستقیم و اصلاحات بعدی آن و با رعایت ماده٥ قانون اصلاح پارهای از مقررات مربوط به اعضای هیأت علمی مصوب ١٦/١٢/١٣٦٨ با اصلاحات و الحاقات بعدی) و کارانه مازاد بر مبلغ مذکور تا یک و نیم برابر آن مشمول مالیات سالانه ده درصد١٠%و نسبت به مازاد یک و نیم برابر تا دو و نیم برابر آن مشمول مالیات سالانه پانزده درصد١٥ % و نسبت به مازاد دو و نیم برابر تا چهار برابر آن مشمول مالیات سالانه بیست درصد ٢٠%و نسبت به مازاد چهار برابر تا شش برابر مشمول مالیات بیست و پنج درصد٢٥%و نسبت به مازاد شش برابر سی و پنج درصد٣٥ %میباشد. میزان معافیت مالیاتی اشخاص موضوع مواد٥٧ و١٠١ قانون مالیاتهای مستقیم سالانه مبلغ دویست و هشتاد هشت میلیون 288.000.000 تعیین میشود.
اشخاصی که از معافیتهای مالیاتی موضوع تبصره یک ماده ٨٦ قانون مالیاتهای مستقیم بهره مند هستند مشمول معافیت ماده ٨٤ قانون مذکور مطابق مقررات این بند نخواهند بود.
مالیات پزشکان چگونه اخذ میشود؟
مطابق بندهای «ی» و «ک» تبصره 6 لایحه بودجه سال 99 کل کشور، پزشکان مشابه بودجه 98 به استفاده از دستگاه کارتخوان موظف شدند و مقرر گردید 10 درصد حق الزحمه پزشکان به عنوان مالیات علی الحساب پرداخت گردد.
ی- کلیه صاحبان حرف و مشاغل پزشکی، پیراپزشکی، داروسازی و دامپزشکی که مجوز فعالیت آنها توسط وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی، سازمان نظام پزشکی ایران و یا سازمان نظام دامپزشکی و سازمان دامپزشکی ایران صادر میشود، مکلفند در چهارچوب آییننامه تبصره(٢) ماده(١٦٩) قانون مالیاتهای مستقیم مصوب ٤/١٢/١٣٦٦ و اصلاحات و الحاقات بعدی آن از پایانه فروشگاهی استفاده کنند.
ک- کلیه مراکز درمانی اعم از دولتی، خصوصی، وابسته به نهادهای عمومی، نیروهای مسلح، خیریهها و شرکتهای دولتی مکلفند ده درصد (١٠ (%از حق الزحمه یا حق العمل پزشکی پزشکان که به موجب دریافت وجه صورتحسابهای ارسالی به بیمه ها و یا نقدا از طرف بیمار پرداخت می شود به عنوان علی الحساب مالیات کسر کنند و به نام پزشک مربوط تا پایان ماه بعد از وصول مبلغ صورتحساب به حساب سازمان امور مالیاتی کشور واریز کنند. مالیات علی الحساب این بند شامل کلیه پرداختهایی که به عنوان درآمد حقوق و کارانه مطابق بند (الف) این تبصره پرداخت و مالیات آن کسر می شود نخواهد بود. حکم ماده (١٩٩) قانون مالیاتهای مستقیم مصوب ١٣٦٦ با اصلاحات و الحاقات بعدی آن در اجرای این بند جاری میباشد.
انتهای پیام / 4129/
انتهای پیام/