صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

سلامت

پژوهش

علم +

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

ورزش

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۱۰:۵۰ - ۱۶ آذر ۱۳۹۸
تازه‌های نشر؛

«سواد رسانه‌ای از منظر قرآن و روایات» در بازار کتاب

کتاب «سواد رسانه‌ای از منظر قرآن و روایات» به اهتمام علی‌محمد فاطمی یگانه و توسط نشر «پشتیبان» به تازگی منتشر و روانه بازار کتاب شده است.
کد خبر : 448794

به گزارش گروه فرهنگ و هنر خبرگزاری آنا، کتاب «سواد رسانه‌ای از منظر قرآن و روایات» با تحلیل وجوه رسانه‌ای قرآن کریم و روایات اسلامی، تلاش می‌کند عناصر و ویژگی‌های قرآن کریم را به عنوان یک رسانه که آگاهی‌بخشی و هدایتگری از اهداف آن است بازشناسی و شرح دهد. در خلاصه این کتاب پیرامون «ویژگی رسانه‌ای قرآن» آمده است: قرآن کریم یک رسانه ویژه خبری است که دارای سه کارکرد مهم است: «بخش احکام»، «بخش مواعظ»، «بخش اخبار».


در این خلاصه درباره ویژگی‌های خبر در قرآن آمده است: «خبر علاوه بر اینکه نوعی از اخبار و اطلاع‌رسانی درباره گذشته است، شیوه‌ای برای جهت‌دهی آینده نیز هست. عبرت‌آموزی از اخبار گذشتگان را در اینجا می‌توان جهت‌دهی به آینده نیز دانست که کتاب‌های آسمانی به ویژه قرآن کریم از اخبار گذشتگان به‌شدت استفاده کرده و خبر قرآنی در حقیقت اطلاع‌رسانی وسیع در مورد گذشتگان است که برپایه عبرت‌آموزی استوار است».


این کتاب «عناصر اساسی خبر اسلامی» را این‌گونه برمی‌شمرده است: پیام‌رسانی، اخلاق فضیلت‌محور، اطلاعات، امانت‌داری، حرمت‌گذاری، عبرت‌انگیزی، فایده‌رسانی، آگاهی‌دهندگی و تلاش می‌کند توضیحاتی را درباره هر یک از این عناصر ارائه کند.


کتاب «سواد رسانه‌ای از منظر قرآن و روایات» بر وجوه رسانه‌ای «مخاطب‌محوری» و «مخاطب‌پروری» در قرآن و روایات تاکید ویژه‌ای کرده است؛ در بخشی از این کتاب آمده است: «خبر قرآنی به‌شدت بر روی مخاطب‌محوری تاکید می‌کند. اصولا خبر قرآنی، مخاطب‌شناسی می‌کند و سپس خبر را بر اساس مخاطبان خلق می‌کند. این مخاطبان هستند که باید معنای موردنظر را دریابند و فهم لازم را برای درک آن پیدا کنند. ارسال پیامبرانی که به زبان قوم خود سخن می‌گویند، یکی از دلایل مهم توجه به مخاطب‌محوری در فهم خبر قرآنی است».


کتاب «سواد رسانه‌ای از منظر قرآن و روایات»، اثر علی‌محمد فاطمی یگانه و دپارتمان ارتباطات و رسانه انتشارات پشتیبان تهیه و تدوین شده و به تازگی روانه بازار کتاب شده‌ است.


انتهای پیام/4028/


انتهای پیام/

ارسال نظر