صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

سلامت

پژوهش

علم +

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

ورزش

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۱۴:۳۷ - ۱۱ آذر ۱۳۹۸

دخالت آشکار سفیر انگلیس در امور داخلی ایران

سفیر انگلیس در ایران با انتشار یادداشتی توئیتری، به بهانه همراهی با منتقدان پیوستن 6 کشور دیگر به اینستکس، در امور داخلی کشورمان دخالت کرد.
کد خبر : 447933

به گزارش گروه بین‌الملل خبرگزاری آنا، «راب مک ایر» با انتشار یادداشتی و نیز بازنشر بیانیه تروئیکای اروپایی درباره پیوستن 6 کشور دیگر به سازوکار اینستکس، در امور داخلی کشورمان آشکارا دخالت کرد.


وی در این یادداشت نوشت: «لحن بعضی عکس‌العمل‌ها به این بیانیه تعجب‌آور است. ما همواره نگرانی خود را نسبت به وضعیت حقوق بشر در ایران ابراز می‌نماییم.»


سفیر انگلیس در تهران افزود: «ولی INSTEX نشان می‌دهد که ما همگی تا زمانی که برجام پابرجاست، در راستای حمایت از تجارت که به نفع همهٔ ایرانیان است فعالیت می‌کنیم.»


اشاره «مک ایر» به «لحن بعضی» به بیانیه اخیر اروپا ناظر به انتقادات از اعلام پیوستن سه کشور اروپایی دیگر به اینستکس در میانه اعتراضات ایران است.


برخی کشورها از جمله آمریکا معتقدند که پیوستن سه کشور دیگر به این سازوکار نمایشی در کشاکش آشوب‌ها، نوعی تشویق و جایزه به جمهوری اسلامی به شمار می‌آید، ضمن اینکه به زعم آنها تحریم‌های همه‌جانبه کاخ سفید علیه ایران را خدشه‌دار می‌کند.


«ریچارد گرنل» سفیر آمریکا در آلمان با انتشار توئیتی، اعلام آمادگی برای پیوستن 6 کشور اروپایی به اینستکس را سرزنش کرد و از کاخ سفید خواست این کشورها را نیز در فهرست تحریم های وزارت خزانه‌داری قرار دهد.


سفیر ایران با انتشار این بیانیه توئیتری سعی کرده ضمن همراهی با نگرانی – بخوانید دخالت - محور ضد ایرانی در خصوص موضوعات حقوق بشری که صراحتاً به برخورد با آشوبگران اشاره دارد، از اینستکس به‌عنوان یک شاهکار که نفع آن به جیب همه ایرانی‌ها می‌رود، یاد کند. این در حالی است که این سازوکار معیوب، تنها اقلام غیرتحریمی شامل غذا و دارو را پوشش می‌دهد و نوعی معامله «نفت در برابر غذاست».


در بیانیه سه کشور اروپایی که دو روز پیش درباره ایران و اینستکس در سایت وزارت خارجه انگلیس منتشرشده، آمده است: «فرانسه، آلمان و بریتانیا، به‌عنوان بنیان‌گذاران و سهامداران اینستکس (ابزار حمایت از مبادلات تجاری)، عمیقاً از تصمیم دولت‌های بلژیک، دانمارک، فنلاند، نروژ، هلند و سوئد برای پیوستن به اینستکس تحت عنوان سهامدار استقبال می‌کنند. این پیشرفت اینستکس را تقویت می‌کند، نشان‌دهنده تلاش‌های اروپا برای تسهیل تجارت مشروع بین ایران و اروپاست و به‌روشنی حاکی از تعهد پایدار ما به برنامه جامع اقدام مشترک (برجام) است.»


تروئیکای اروپایی همچنین مدعی شد: «بسیار حائز اهمیت است که برجام به شکل کامل و مؤثر اجرا شود. ایران باید فوراً به مراعات کامل تعهداتش در برجام بازگردد. ما بار دیگر بر اراده‌مان برای در نظر داشتن کلیهٔ سازوکارهای برجام، ازجمله سازوکار حل‌وفصل اختلافات، به‌منظور حل مسائل مربوط به اجرای تعهدات برجامی از سوی ایران تأکید می‌کنیم. ما همچنان کاملاً مصمم هستیم تا تلاش‌هایمان را در جهت حل دیپلماتیک مسائل در چارچوب برجام ادامه دهیم.»


انتهای پیام/4106/پ


انتهای پیام/

ارسال نظر