صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

سلامت

پژوهش

علم +

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

ورزش

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۱۷:۳۰ - ۰۹ آذر ۱۳۹۸

چه کسانی از ثبت نام انتخابات مجلس 98 محروم می‌شوند؟

داوطلبانی که قصد شرکت در انتخابات مجلس شورای اسلامی را دارند، باید برای ثبت‌نام شرایطی را داشته باشند در غیراین‌صورت از حضور در انتخابات محروم می‌شوند.
کد خبر : 447483

به گزارش گروه سیاسی خبرگزاری آنا، زنگ انتخابات مجلس شورای اسلامی از فردا کلید می‌خورد. انتخابات مجلس شورای اسلامی دارای فرآیند مشخصی است و هر فردی که قصد شرکت در انتخابات را دارد باید شرایط اولیه ثبت‌نام را داشته باشد.


بر اساس ماده ۲۸ قانون انتخابات مجلس شورای اسلامی و تبصره‌های ذیل آن، انتخاب شوندگان هنگام ثبت‌نام باید دارای شرایطی باشند.


اعتقاد و التزام عملی به اسلام، التزام عملی به نظام مقدس جمهوری اسلامی ایران، تابعیت کشور جمهوری اسلامی ایران، ابراز وفاداری به قانون اساسی و اصل مترقی ولایت مطلقه فقیه از شرایط ابتدایی است.


البته حضور در انتخابات مجلس شورای اسلامی دارای شرایط تخصصی هم هست.


داشتن مدرک تحصیلی کارشناسی ارشد یا معادل آن، نداشتن سوء شهرت در حوزه انتخابیه، سلامت جسمی در حد برخورداری از نعمت بینایی، شنوایی و گویایی، دارا بودن حداقل سن سی (۳۰) سال تمام و حداکثر هفتادوپنج (۷۵) سال تمام از شرایط دیگر حضور در بهارستان است.


گفتنی است؛ داوطلبان نمایندگی اقلیت‌های دینی مصرّح در قانون اساسی از التزام عملی به اسلام، مذکور در بند (۱) مستثنا بوده و باید در دین خود ثابت‌العقیده باشند.


شرایط دیگری هم برای مدرک تحصیلی نامزدها وجود دارد و اینکه هر دوره نمایندگی مجلس شورای اسلامی معادل یک مقطع تحصیلی فقط برای شرکت در انتخابات محسوب خواهد شد. ملاک محاسبه سن اشخاص برای ثبت‌نام در انتخابات، بر اساس تاریخ تولد اولیه ثبت شده در شناسنامه رسمی است و تغییرات بعدی توسط دستگاه‌های ذی‌ربط به‌استثنای محاکم قضائی ملاک عمل نخواهد بود.


بر طبق تبصره د، ماده (۱۸) قانون تسهیلات استخدامی جانبازان مصوب ۳۱-۳-۷۴ و تبصرهٔ ماده (۲۱) قانون حمایت از آزادگان مصوب ۱۳-۹-۶۸ و بند «الف» ماده (۴۴) قانون برنامه پنجم و جزء (۶) بند «ث» مادهٔ (۸۸) قانون برنامهٔ ششم، تمام جانبازان، آزادگان، فرزندان شهدا و رزمندگانی که حداقل 6 ماه سابقه حضور در جبهه دارند از یک مقطع تحصیلی بالاتر برخوردار می‌شود. بر اساس قانون تفسیر ماده (۲۸) قانون انتخابات مجلس شورای اسلامی مصوب ۹-۵-۱۳۹۰، مدرک معادل تحصیلی در هر مقطع تحصیلی، مدرکی است که واجد ارزش استخدامی باشد.


این شرایط اولیه در وزارت کشور است و بعد از پرونده نامزدها به شورای نگهبان قانون اساسی ارجاع می‌شود تا صلاحیت‌های مختلف آن‌ها طبق نظارت استصوابی بررسی شود.


انتهای پیام/4082/پ


انتهای پیام/

ارسال نظر