صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

ورزش

سلامت

پژوهش

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

علم +

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۱۴:۰۰ - ۰۸ آذر ۱۳۹۸
دبیرکل پیشین فدراسیون شنا در گفتگو با آنا:

رقابت نابرابر کسب سهمیه المپیک را سخت کرده است/ مافیای استخرداری در شنا وجود دارد

مدیر تیم‌های ملی شنا گفت: وقتی شرایط نابرابر در تعداد مسابقه با رقیبان داریم کسب سهمیه المپیک دشوار می‌شود و مایکل فلپس هم با حداقل مسابقه نمی‌توانست 23 مدال طلا بگیرد.
کد خبر : 447331

به گزارش خبرنگار سایر حوزه‌های گروه ورزشی خبرگزاری آنا، کسب سهمیه المپیک برای بسیاری ورزش‌های ایران از اهمیت زیادی برخوردار است و باید امیدوار بود تا بتوانیم در رشته‌های مختلف به المپیک راه پیدا کنیم. در این میان موفقیت ورزشکاران رشته‌های پایه شنا، دوومیدانی و ژیمناستیک بیشتر به سود ورزش ایران خواهد بود.


محسن سمیع‌زاده با اشاره به این موضوع که سرزمین ایران مملو از استعدادهای نهفته است، به خبرنگار ورزشی آنا گفت: ما باید بتوانیم استعدادهای ورزشکارانمان را از حالت بالقوه به بالفعل درآوریم. در ورزش‌های پایه چون ظرفیت‌های فیزیولوژی باید افزایش پیدا کند، نیاز به طی کردن پروسه‌های 10 تا 15 ساله است ولی ما به دلیل آنکه ثبات مدیریت نداریم، نمی‌توانیم در رشته‌های ورزشی پایه، پیشرفت ورزشی قابل توجهی کنیم.


وی افزود: در کشور ما ورزش قهرمانی بر ورزش همگانی اولویت داده می‌شود. بسیاری از مدیران ورزشی انتظار دارند ورزشکاران رشته‌های پایه بتوانند با دو تا سه ماه تمرین متوالی در المپیک، مدال بگیرند ولی چنین اتفاقی رخ نمی‌دهد چون در کشورهای دیگر، ورزشکاران پس از سال‌ها تمرین به المپیک می‌آیند و بدون تردید آمادگی بیشتری برای کسب مدال دارند. باید عملکرد ورزشکار در طولانی‌مدت توسعه پیدا کند.


مدیر تیم‌های ملی شنا خاطرنشان کرد: فضاهای ورزشی در کشور ما افزایش پیدا کرده ولی شاید 10 درصد از آن در اختیار قهرمانان ورزشی قرار نمی‌گیرد. عمده شناگران ملی‌پوش استخر برای تمرین در اختیار ندارند. بیشتر مستعدان در طبقه متوسط رو به پایین جامعه هستند و متأسفانه وقتی پول اولویت باشد، شناسایی استعدادها سخت می‌شود، آن هم در شرایطی که بر مبنای قانون اساسی، تربیت‌بدنی باید رایگان باشد. مافیای استخرداری در شنا وجود دارد و افرادی هستند که بیش از 10 استخر را اجاره می‌دهند. در چنین شرایطی چگونه می‌توان از شناگران انتظار پیشرفت داشت.


وی تأکید کرد: متأسفانه ما اعتبارات لازم را برای تمرین و اعزام شناگران به مسابقات بین‌المللی نداریم. رکورددار شنای 50 و 100 متر آزاد جهان، «ولادیمیر مارازوف» از روسیه است که در چهار ماه اخیر در 40 مسابقه شرکت کرده است. در مقابل مهدی انصاری و بنیامین قره حسنلو که بهترین شناگران ما به شمار می‌روند در چهار ماه اخیر تنها در دو مسابقه بین‌المللی شرکت کرده‌اند. وقتی در توازن نابرابر رقابت می‌کنیم نباید انتظار داشته باشیم مدال‌های المپیک کسب شود و به دست آوردن سهمیه المپیک اتفاق بسیار خوبی است. اگر «مایکل فلپس» هم به اندازه شناگران ایران مسابقه می‌داد هیچ‌گاه 23 مدال طلا در چند المپیک نمی‌گرفت.


سیمع‌زاده یادآور شد: سال‌هاست که ما در آرزوی کمیته حمایت از ورزشکاران هستیم تا استعدادهای مختلف در تمامی رشته‌ها شناسایی شوند و مورد حمایت قرار گیرند. در ورزش‌های پایه نمی‌توان بدون پیشینه و تمرین نتیجه گرفت. ما در فدراسیون شنا باوجود کمبودهایی که داریم، «استاندارد تایم» برای شناگران در نظر گرفته‌ایم و بنیامین قره حسنلو در 50 متر آزاد، مهدی انصاری در 100 متر پروانه، علیرضا یاوری در 200 متر آزاد و سینا غلامپور در 100 متر آزاد رکوردهای بسیار خوبی را ثبت کرده‌اند و قرار است در اسفند سال جاری و تیر سال آینده به مسابقات انتخابی المپیک 2020 توکیو اعزام شوند تا بتوانند به سهمیه این رقابت‌ها دست پیدا کنند.


انتهای پیام/4048/


انتهای پیام/

ارسال نظر