صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

سلامت

پژوهش

علم +

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

ورزش

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۱۴:۱۰ - ۰۶ آذر ۱۳۹۸
آنا در گزارشی مطرح کرد؛

تکمیل پروژه پلاسکو در آتش «طمع» شهرداری منطقه 12 می‌سوزد/ صحبت از پرداخت عوارض میلیاردی است

با وجودی‌که بنابر اعلام بنیاد مستضعفان و معاونت معماری و شهرسازی شهرداری تهران مشکلی در فرآیند اجرایی احداث ساختمان جدید پلاسکو ندارد ولی به‌نظر کف‌گیر شهرداری منطقه 12 به ته دیگ خورده و قصد دارد تا با سنگ‌اندازی در اجرای پروژه‌ای که در راستای احقاق حقوق مال‌باختگان است کسب درآمد کند.
کد خبر : 447017

گروه اجتماعی خبرگزاری آنا- میثم خاکپور؛ ساختمان پلاسکو به عنوان یکی از مراکز مهم اقتصادی پایتخت درحالی سی‌ام دی ماه 1395 پس از 54 سال فروریخت که پس از بررسی علل و عوامل این حادثه تصمیم بر آن شد تا بنیاد مستضعفان نسبت به ساخت مجدد آن اقدام کند.


به اجرا رسیدن احداث مجدد این ساختمان البته با حرف و حدیث‌های فراوانی همراه بود، از جمله این‌که ساختمان جدید پلاسکو در ۲۰ طبقه که شامل ۵ طبقه زیرزمین و ۱۵ طبقه فوقانی است با کاربری ۱۰۰ درصد تجاری احداث شود و تأمین پارکینگی نیز در محل برای آن درنظر گرفته نشود اما روز گذشته با خبری که در رسانه‌ها منتشر شد فرآیند ساخت ساختمان جایگزین ساختمان پلاسکو که در زمان احداثش به عنوان اولین آسمان‌خراش خاورمیانه مطرح شد متوقف گردید.


براساس مصوبه شورای عالی شهرسازی ساختمان جدید پلاسکو نیازمند تأمین پارکینگ نیست


ایراد مهم واردشده مبنی بر عدم الزام سازنده ساختمان جدید پلاسکو مبنی بر تأمین پارکینگ از سوی عبدالرضا گلپایگانی موضوع قابل حل عنوان شد و این‌که شهرداری مبلغی را به‌عنوان عوارض دریافت نمی‌کند.


معاون شهرسازی و معماری شهردار تهران عنوان کرد که در مصوبه شورای عالی شهرسازی الزامی برای این که مالک پارکینگ را در محل ملک تأمین کند وجود ندارد. اما این به معنای این که این ساختمان پارکینگ نداشته باشد نیست، بلکه گفته شده در محل دیگری این پارکینگ تأمین شود که این موضوع یکی از مسائلی است که در زمان صدور پروانه به آن توجه خواهد شد و این که بنیاد محل پیشنهادی خود را معرفی کند تا مورد بررسی قرار گیرد.


معاون شهردار تهران در ارتباط با قانونی بودن فعالیت بنیاد مستضعفان در احداث ساختمان پلاسکو اذعان کرد: این ساختمان دارای بالاترین مجوز نهاد معماری و شهرسازی کشور یعنی شورای عالی شهرسازی است و نقشه‌های که تهیه شده را نیز هم همکاران ما در شهرداری از منظر مصوبه شورای عالی شهرسازی بررسی می‌کنند.


گلپایگانی به این موضوع نیز اشاره کرده بود که شهرداری به نمایندگی مردم باید حق و حقوق شهر را در این موضوع محاسبه کند  و در خصوص حقوق قبلی مبلغی به عنوان عوارض دریافت نمی‌شود.


فرآیند احداث ساختمان پلاسکو با اُفت و خیزهایی همراه بود تا این‌که به‌نظر با روی کار آمدن سید پرویز فتاح به‌عنوان رئیس بنیاد مستضعفان با قوت اهتمام بیشتری در دستور کار قرار گرفت به‌طوری‌که وی اتمام این ساختمان تا سال آینده را به‌عنوان یکی از اولویت‌های این نهاد عنوان کرد.


شهرداری در احداث ساختمان پلاسکو مانعی ایجاد نکند


رئیس بنیاد مستضعفان در اظهارنظری در ابتدای آبان ماه امسال اعلام کرد که هیچ اختلافی میان بنیاد، میراث فرهنگی و شهرداری  تهران نیست و مسائل طرح تکمیل و پول‌ها نیز پرداخت شده است و طرح به‌سرعت پیش خواهد رفت.


وی همچنین در جلسه‌‌ای که با عوامل و دست‌اندرکاران احداث ساختمان پلاسکو داشت از معاون معماری و شهرسازی شهرداری تهران خواست تا جایی‌که امکان دارد شهرداری مانعی در این کار ایجاد نکند.


با وجودی‌که به‌نظر می‌رسید بنابر وعده رئیس بنیاد مستضعفان و تعامل آن با مدیریت شهری، ساخت پلاسکو بر طبق برنامه زمان‌بندی پیگیری شود ولی روز گذشته از سوی شهرداری منطقه 12 اعلام شد که ساخت پلاسکو متوقف شد.


بنیاد مستضعفان نقشه جدید ساختمان پلاسکو را ارائه نداده است


با توجه به این‌که ساختمان پلاسکو در منطقه‌ای واقع شده که دارای انبوهی از مراکز اداری و بافت‌های تاریخی است بعضاً حساسیت‌‌هایی در اجرای ساختمان‌های بلندمرتبه در آن ایجاد می‌شود.


علی‌رغم اظهارات بنیاد مستضعفان و معاونت معماری و شهرسازی شهرداری تهران مبنی بر تعامل و رفع مشکل‌ها در جریان احداث ساختمان جدید پلاسکو علی محمد سعادتی شهردار منطقه ۱۲ توقف این فعالیت عمرانی را مبنی بر تأیید نقشه‌های ساختمانی و تعیین و تکلیف پارکینگ این ساختمان عنوان کرد.


وی عنوان کرد که از اردیبهشت ماه سال جاری بارها از مسئولان بنیاد مستضعفان خواسته شد که نقشه‌های ساختمان جدید پلاسکو را به شهرداری ارائه کنند اما تاکنون نقشه‌ای به ما ارائه نشده است.


بنیاد مستضعفان در واکنش به اظهارات شهرداری منطقه 12 مبنی بر توقف این فعالیت عمرانی اظهار کرد که بر اساس توافق اولیه و رأی کمیسیون ماده ۵، مقرر شده بود تا ساختمان جدید پلاسکو در ۲۰ طبقه که شامل ۵ طبقه زیرزمین و ۱۵ طبقه فوقانی است با کاربری ۱۰۰ درصد تجاری احداث شود اما شهرداری منطقه ۱۲ در اقدامی این عملیات اجرایی را متوقف کرد.


این نهاد عنوان کرد مسئولان شهرداری مدعی هستند که نقشه‌های ساختمان جدید به آنها داده نشده است ولی این ادعا در شرایطی مطرح شد که  نقشه‌های اصلاح شده پلاسکو بعد از رفع ایرادات شهرداری، آماده بود ولی امکان بارگذاری این نقشه‌ها در سیستم شهرداری تهران وجود نداشت.


بنابر اعلام بنیاد پس از اعلام غیرممکن بودن بارگذاری نقشه‌های اصلاح شده، شهرداری منطقه 12 در مکاتبه‌ای رسمی عنوان کرد که در انتظار کسب تکلیف از معاونت معماری و شهرسازی شهرداری تهران است.




علاوه بر این اظهارنظرهای مطرح شده، شب گذشته منوچهر خواجه دلویی معاون توسعه ساختمان بنیاد مستضعفان به‌طور کلی حرف و حدیث‌های مطرح شده در خصوص توقف فرآیند اجرایی احداث ساختمان پلاسکو را صرفاً مربوط به عوارض دانست.


 توقف فرآیند اجرایی ساختمان پلاسکو تنها برای عوارض است


وی عنوان کرد: در مصوبات شورای تأمین و همچنین کمیسیون ماده 5 تأکید شده که این ساختمان حقوق مکتسبه دارد و هر آنچه ساخته می‌‌شود به کسبه بازمی‌گردد بنابراین عوارض آن رایگان است.


 معاون توسعه ساختمان بنیاد مستضعفان خاطرنشان کرد که تا به امروز فعالیت‌های ما به‌طور کامل با مجوز شهرداری تهران پیش رفته است.


با وجودی‌که در اظهارات معاون شهردار عنوان می‌شود شهرداری به نمایندگی مردم باید حق و حقوق شهر را در این موضوع محاسبه کند و در خصوص حقوق قبلی مبلغی به عنوان عوارض دریافت نمی‌شود اما دست‌اندرکاران اجرایی مدیریت شهری در حوزه مناطق تمایل زیادی به کسب درآمد از پروژه‌ای دارند که در راستای احقاق حقوق مالبختگان و اهالی سابق ساختمان پلاسکو در حال پیگیری است.


به‌نظر می‌رسد احقاق حقوق مالباختگان و احداث ساختمانی که سال‌ها در تهران به عنوان یک نوستالوژی در بین اهالی پایتخت مشهور بود باید سرعت بیشتری به‌خود بگیرد. البته نباید وعده‌هایی را که چند روز پس از آواربرداری ساختمان پلاسکو از سوی مسئولان مبنی بر احداث 2 ساله این ساختمان مطرح شده بود را فراموش کرد؛ عدم تحقق وعده‌‌هایی که اکنون به سومین سالگرد آن نزدیک می‌شویم.


انتهای پیام/4105/


انتهای پیام/

برچسب ها: سید پرویز فتاح
ارسال نظر