صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

سلامت

پژوهش

علم +

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

ورزش

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۱۷:۴۸ - ۲۶ مهر ۱۳۹۴
یک جامعه شناس مطرح کرد:

آمارهایی از شغل، سن و میزان تحصیلات زنان تن‌فروش/ اکثر مشتریان زنان تن‌فروش مردان 30 تا 50 ساله‌اند

یک جامعه شناس با تاکید بر اینکه بی‌سوادان بخش کوچکی از زنان تن‌فروش را تشکیل می‌دهند، سطوح راهنمایی و دیپلم را بیشترین سهم تحصیلات افراد مایل به تن‌فروشی دانست و در عین حال این نکته را هم بیان کرد که اکثریت مشتریان زنان تن‌فروش را مردان گروه سنی 30 تا 50 سال تشکیل می‌دهند.
کد خبر : 44638

به گزارش خبرنگار اجتماعی خبرگزاری آنا، ژاله شادی طلب در اولین نشست تخصصی سلامت زنان و رفتارهای پر خطر با تمرکز بر تن‌فروشی گفت: تن‌فروشی پدیده‌ای جدید نیست و حتی می‌توان رد پای آن را از زمان مادها و ساسانیان هم پیدا کرد. البته شکل انجام کار در هر دوره‌ای متفاوت است. پدیده تن‌فروشی یک پدیده جهانی است و شناخت علل تمایل زنان به تن‌فروشی بسیار مهم است که البته آن هم از کشوری به کشوری دیگر و از جامعه‌ای به جامعه دیگر تفاوت دارد.


وی در خصوص آمار زنان تن‌فروش در ایران گفت: تعداد زنان تن‌فروش در کشور و شهر مشخص نیست و ما هیچ عدد و رقمی در این زمینه نداریم و آنچه که از سوی مسئولان وابسته به ارگان‌های مختلف اعلام می‌شود تنها خود این سازمان‌ها از صحت و اعتبار این ارقام آگاه و مطلع هستند.


این جامعه‌شناس با اشاره به پژوهشی که در سال 86 در مورد تن‌فروشی در تهران برای وزارت بهداشت انجام شده بود، گفت: 300 تن از زنان تن‌فروش را که به سکونتگاه خاصی تعلق نداشتند در خیابان‌ها مورد بررسی قرار دادیم و بر اساس فشردگی نقشه تهران این زنان در خیابان تخت طاووس، زیر پل محمودیه، ابتدای کردستان و میدان ونک حضور داشتند. وضعیت اجتماعی و اقتصادی زنان پیش از تن‌فروشی نشان می‌داد که 76 درصد از زنان تن‌فروش سابقه فرار از منزل نداشتند، 23 درصد قبل از تن‌فروشی سابقه مصرف مواد مخدر داشتند، 70 درصد کمتر از 5 سال بود که تن فروشی می‌کردند، 9 درصد اولین تن‌فروشی را با اجبار شوهر انجام داده بودند و 18 درصد از زنان تن‌فروش نیز با اجبار والدین خصوصا پدر به تن‌فروشی روی آورده بودند.


شادی طلب مهم‌ترین عوامل موثر در شروع تن‌فروشی زنان را مسئولیت تامین مخارج چند نفر در زمان تن‌فروشی، سابقه بازداشت و جرم پدر، وضعیت تاهل و حضور در بین دوستان تن‌فروش دانست.


وی با اشاره به توزیع وضعیت فعالیت اقتصادی زنان قبل از تن‌فروشی گفت: 22 درصد افراد شاغل، 43 درصد بیکار، 15 درصد خانه‌دار، 14 درصد دانش آموز و 6 درصد را دانشجویان تشکیل می‌دهند که اغلب این افراد تن‌فروشی را در دوران جوانی و سن 20 سالگی آغاز کرده‌اند.


این جامعه شناس ادامه داد: اولین ازدواج دائم بسیاری از این افراد بین 15 تا 18 سالگی بوده که طبق قوانین بین‌المللی این سنین کودکی محسوب می‌شود همچنین سهم بی‌سوادان از تن‌فروشی پایین است و افراد با تحصیلات ابتدایی و راهنمایی و دیپلم بیشترین درصد زنان تن‌فروش را تشکیل می‌دهند.


وی در خصوص وضعیت تاهل زنان تن‌فروش گفت: 42 درصد از این زنان مجرد، 39 درصد مطلقه و 11 درصد متاهل هستند که اکثر مشتریان این زنان را مردانی در سنین 30 تا 50 سال تشکیل می‌دهند که 25 درصد مشتریان مجرد، 52 درصد متاهل و بقیه مطلقه هستند. همچنین 79 درصد از مردان شاغل و 44 درصد آنها از گروه پردرآمدها هستند.


شادی طلب به روش جلب زنان تن‌فروش در شروع کار اشاره کرد و گفت: این زنان در مرحله اول مشتریان خود را از کنار خیابان پیدا می‌کنند؛ 43 درصد در شبکه روابط اجتماعی، 22 درصد کنار خیابان و 25 درصد از مکالمات تلفنی انتخاب می‌شوند و اکثریت این زنان در طول هفته 9 مشتری داشته‌اند.


وی به اطلاعات زنان تن‌فروش درباره ایدز اشاره کرد و گفت: 75 درصد کسی را نمی‌شناسند که درباره ایدز به آنها اطلاعات داده و یا چیزی گفته باشد، 65 درصد می‌دانند که استفاده از کاندوم مانع ابتلا به ایدز است، اما اکثریت آنان در آخرین رابطه جنسی خود از کاندوم استفاده نکرده‌اند.


انتهای پیام/

ارسال نظر