ضرب و شتم در پلیس آگاهی جایی ندارد
به گزارش گروه اجتماعی خبرگزاری آنا به نقل از پایگاه اطلاعرسانی پلیس، سردار محمدرضا مقیمی در دوره آموزش کوثر 4 ویژه روسای پلیس آگاهی شهرستانهای سراسر کشور اظهار کرد: برای کنترل جرم باید آن را مدیریت کنیم که لازمه این مدیریت پرداختن به نهاد جرم است یعنی هر آنچه که میتواند باعث وقوع جرم شود.
وی افزود: سه عامل قربانی، فضای اجتماعی و مجرم زمینههای بروز جرم را فراهم میآورند بنابراین کارآگاهان پلیس باید به این سه عامل توجه ویژهای داشته باشند.
مقیمی ارائه هشدارهای لازم به مردم در راستای پیشگیری از جرم را مانع از به وجود آمدن عامل قربانی دانست و تصریح کرد: اقدامات پیشگیرانه همانند نصب دوربین در اماکن و خیابانها، احداث پارکینگ به منظور ممانعت از سرقت خودرو و ... نیر منجر به کنترل فضای اجتماعی در راستای کاهش جرم میشود.
توسعه فعالیتهای اطلاعاتی و علمی؛ رویکرد اول پلیس آگاهی
رئیس پلیس آگاهی ناجا رویکرد اول این پلیس را توسعه فعالیتهای اطلاعاتی و علمی دانست و گفت: لازم است قبل از دستگیری متهم، مستندات پرونده از طریق اقدامات اطلاعاتی و علمی تکمیل شود چرا که داشتن مستندات کافی باعث میشود تا قاضی رای درستی برای متهم صادر کند.
این مقام انتظامی بهرهگیری از تجهیزات و آزمایشگاهها را در کشف علمی جرم اولویت بعدی این پلیس اعلام و تصریح کرد: باید اعتقاد راسخ به کشف علمی داشته باشیم و آن را یک راهبرد بدانیم.
وی به «زمان طلایی صحنه جرم» اشاره و بیان کرد: براساس این قانون، فاصله بین وقوع جرم تا زمانی که به پلیس اعلام میشود، زمان طلایی محسوب شده و لازم است مامور ضمن آنکه در صحنه جرم بلافاصله حاضر میشود با دقت صحنه را بررسی کند تا ادله لازم را به دست آورد.
رئیس پلیس آگاهی ناجا در بخش دیگری از سخنان خود به انتظارات از روسای پلیس آگاهی سراسر کشور پرداخت و گفت: آمادگی لازم و هماهنگی با مراجع قضایی در اجرای قانون آیین دادرسی کیفری جدید از موضوعات مهم است.
وی به تشکیل پروندههای قضایی برابر اصول و مقررات قانونی تاکید کرد و افزود: به دلیل تشکیل ناقص برخی از پروندهها از سوی افسر پرونده، قاضی نمیتواند حکم بر محکومیت مجرم صادر کند. لذا هماهنگی با حوزههای قضایی و تشکیل پرونده با مستندات و ادله کافی یکی از مهمترین موضوعات است.
آموزش، تعالی رفتار کارکنان، نخبه پروری در دستور کار پلیس آگاهی
مقیمی نیروی انسانی و تعالی رفتار کارکنان را به عنوان راهبرد اصلی پلیس آگاهی ناجا دانست و گفت: توجه به خانواده شهدا و فوت شدگان، توجه به کارکنان شایسته و نخبهپروری و آموزشهای کافی و مستمر برای کارکنان از دیگر اولویتهای ما است.
وی ادامه داد: کارآگاهان ما باید با ایمان، تفکر، اراده، اطلاعات، انگیزه و مسئولیت پذیری ایفای نقش کنند و افرادی انعطاف پذیر، ریسک پذیر، حرفهای گرا و دارای مهارت و تجربه باشند.
این مقام انتظامی بر بالابردن سطح توان عملیاتی و آمادگی جسمانی کارکنان تاکید و اضافه کرد: ارتقای سطح مهارت تیراندازی عملیاتی و رعایت قانون به کارگیری سلاح از دیگر انتظارات ما از ماموران است.
عدالت محوری اساس فعالیت کارکنان پلیس آگاهی
رئیس پلیس آگاهی ناجا، عدالت محوری را اساس کار دانست و گفت: مردم ولی نعمت ما هستند لذا ماموران در برخورد اول با مالباختگان باید به نحوی رفتار کنند که باعث تسکین درد و آلام آنها شوند. ارتباط و دلجویی از مالباخته موجب جلب اعتماد آنها میشود.
مقیمی تاکید کرد: ضرب و شتم هیچ جایی در پلیس آگاهی ندارد و به شدت مورد رصد ما است و اگر ماموری مرتکب این عمل شود از او حمایت نخواهیم کرد چرا که این رفتار حاکی از عدم تفکر و داشتن مستندات علمی برای کشف جرم میباشد.
وی، تصریح کرد: عملیاتهای موفق و ناموفق باید تحلیل و آسیب شناسی شوند تا نقاط ضعف و قوت پروندهها مورد بررسی قرار بگیرند.
سردار مقیمی در پایان از روسای پلیس آگاهی سراسر کشور خواست تا ضمن آسیبشناسی در استان و یا شهرستان محل خدمت، براساس نیاز درخواست ارائه آموزشهای لازم کنند.
انتهای پیام/