صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

ورزش

سلامت

پژوهش

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

علم +

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۰۰:۰۳ - ۰۲ آذر ۱۳۹۸
روایتی از لکه ننگ کاخ سفید در منطقه؛

آمریکا از عربستان خسته شده است! / انتقاد نهادهای اطلاعاتی کاخ سفید از لطمه خوردن راهبرد واشنگتن توسط سعودی‌ها

عربستان سعودی در حالی بازنده نظامی و حقوق بشری در معرکه یمن است که این هزیمت بزرگ، انتقاد نهادهای اطلاعاتی آمریکا به دلیل لطمه خوردن استراتژی کاخ سفید در منطقه را در پی داشته است.
کد خبر : 446125

گروه بین‌الملل خبرگزاری آنا، حدود پنج سال پیش، زمانی که عربستان با چراغ سبز آمریکا، حمله به یمن را با هدف قلع و قمع انصارالله و حوثی‌ها به‌منظور رفع هرگونه مخالفت با «عبدربه منصور هادی»، رئیس‌جمهور مستعفی این کشور کلید زد، هرگز فکر نمی‌کرد که در باتلاقی بزرگ گرفتار شود. سعودی‌ها تصور می‌کردند که ظرف مدت سه هفته می‌توانند خاک یمن را به توبره بکشند؛ اما گذر ایام و مقاومت سرسختانه نیروهای مردمی، ارتش و انصارالله که به‌تدریج ابعاد پیچیده‌تری به خود می‌گرفت، نشان داد که یمن، هدف آسانی برای قبیله سعودی نیست و تصور آن برای فتح این کشور در کمتر از یک ماه، سرابی بیش نبوده. این شکست‌ها چنان سنگین بوده که بنا بر گزارش شبکه تلویزیونی «الاخباریه»، حتی «سلمان بن عبدالعزیز»، پادشاه عربستان نیز اذعان کرد «عربستان به‌صورت بی‌سابقه‌ای مورد حمله 286 موشک بالستیک و 289 پهپاد قرار گرفته است.»


متحدان آن‌ها ازجمله آمریکا هم از این شکست، بسیار متضرر شدند و حیثیت و ابهت نظامی آن‌ها آسیب دید. پس از حمله گسترده یمنی‌ها به تأسیسات نفتی آرامکو، آمریکایی‌ها که مدت‌ها قبل به فشل بودن توان نظامی و عجز عربستان در برابر توان انصارالله پی برده بودند، یقین کردند که آل سعود توان غلبه ندارد و به‌تدریج ساز شکوه و گلایه را کوک کردند.


نهادهای اطلاعاتی آمریکا، تازه‌ترین شاکیان عربستان!


در جدیدترین اظهارنظر واشنگتن، نهادهای اطلاعاتی آمریکا یکی پس از دیگری عربستان را به دلیل شکست نظامی در یمن به‌رغم داشتن تجهیزات و سلاح‌های پیشرفته به وارد کردن خسارت‌های بزرگ به استراتژی واشنگتن در منطقه متهم کردند. این گزارش‌ها باعث شده تا عربستان به دنبال راه خروج استراتژیک و سیاسی از این مخمصه خودساخته باشد به این دلیل که راهکار نظامی به سطح بسیار پیچیده‌ای رسیده و عربستان با هزاران پهپاد پیشرفته انصارالله مواجه است. برچسب اخیر سازمان‌های اطلاعاتی آمریکا ازاین‌روست که پهپادهای انصارالله برتری منحصربه‌فردی را در حمله به اهداف عربستان و امارات داشته‌اند و سامانه‌های دفاعی پیشرفته آمریکا در مقابله با این پهپادها شکست‌خورده، ضربه هولناکی را به سلاح‌های آمریکایی زده و خسارت‌های بزرگی را به کشورهای متجاوز ائتلاف عربی وارد کرده‌اند.


رئیس سابق سیا: فروپاشی بخشی از اقتصاد سعودی آغازشده است


از طرفی، سازمان اطلاعات مرکزی آمریکا (سیا) نیز فاش کرد که فروپاشی بخشی از اقتصاد رژیم سعودی بر اثر جنگ یمن و حمله یمن به آرامکو آغازشده است. «دیوید پترائوس» رئیس سابق سیا هفته گذشته در گفتگو با یکی از شبکه‌های تلویزیونی آمریکا درباره زوایایی از اقتصاد رژیم سعودی که به میزان زیادی وابسته به نفت است، تصریح کرد: «این یک حقیقت است که پول سعودی‌ها در حال پایان یافتن است. عربستان سعودی نخستین طرفی خواهد بود که به کاهش موجودی صندوق ثروت حاکمیتی اعتراف خواهد کرد. این به برخی فعالیت‌های ریاض در منطقه بستگی دارد، اما خلاصه اینکه آنان به پول نیاز دارند.»



وحشت صهیونیست‌ها از توان موشکی یمن


بی‌تردید یکی از بازیگران مهم جنگ یمن، رژیم صهیونیستی است و حتی گزارش‌هایی از مشاوره‌ها و دخالت‌های مستقیم اسرائیل در این معرکه وجود دارد. این موضوع باعث شد که یمنی‌ها به مداخله صهیونیست‌ها واکنش نشان دهند و تل‌آویو را به پاسخ موشکی تهدید کنند؛ موضوعی که نگرانی رسانه‌ها و مقامات اسرائیل را در پی داشت. سرتیپ «یحیی سریع» با اشاره به دستور سید «عبدالملک بدرالدین» مبنی بر اینکه اگر رژیم صهیونیستی به‌طور مستقیم در جنگ با یمن وارد شود، آمادگی کامل داریم، تأکید کرد که یگان موشکی و پهپادی یمن توانایی حمله به عمق این رژیم را دارد. وی افزود: «نیروهای مسلح و کمیته‌های مردمی برای اجرای کامل دستور مقامات عالی انقلاب یمن ضد رژیم اسرائیل آماده‌اند. رژیم صهیونیستی علیه یمن هر اقدامی کند، با پاسخ کوبنده و دردناک روبرو خواهد شد.» سرهنگ «عابد الثور»، تحلیلگر مسائل نظامی نیز در این ارتباط گفت: «سلاح‌های ما توانایی هدف قرار دادن مراکز مهم و حیاتی رژیم صهیونیستی را دارند، برد موشک‌های جدید نیروهای یمنی به دورتر از اسرائیل می‌رسد و حتی پهپادها به مناطق اشغالی دسترسی دارند.»


آبروریزی حقوق بشری / آمار شوکه‌کننده از تأثیر جنگ بر کودکان یمنی


یکی دیگر از فضاحت‌های عربستان در معرکه یمن، آبروریزی حقوق بشری برای مرتجعین منطقه و غرب به دلیل حمایت از کشتار مردم و به‌ویژه کودکان این کشور بود. این ماجرا آن‌چنان آبروی نداشته آمریکایی‌ها را در معرض خطر قرار داد که «دونالد ترامپ»، رئیس‌جمهور آمریکا صراحتاً اعلام کرد که اگر عربستان نمی‌تواند از سلاح‌های آمریکایی درست استفاده کند و اتوبوس مدرسه کودکان یمنی را هدف قرار می‌دهد، کاخ سفید مقصر نیست. این در حالی است که روز گذشته، وزارت بهداشت یمن طی گزارشی اعلام کرد که هر سال ۱۰۰ هزار کودک در این کشور به دلیل فقدان دارو، بیماری و سوءتغذیه که در اثر محاصره سعودی‌ها ایجادشده، جان خود را از دست می‌دهند. «طاها المتوکل»، وزیر بهداشت یمن دراین‌باره گفت: حدود ۲ میلیون و ۲۰۰ هزار نفر در یمن به وبا مبتلا شده‌اند که ۳ هزار و ۷۵۰ نفر آن‌ها به خاطر ابتلا به این بیماری درگذشته‌اند و از این تعداد، ۳۲ درصد آن‌ها کودک بوده‌اند.



وی افزود: ۸۶ درصد از کودکان زیر پنج سال از یکی از انواع کمبود آهن رنج می‌برند و ۴۶ درصد آن‌ها لکنت زبان گرفته‌اند. ۸۰ هزار کودک نیز به دلیل صدای انفجارها و هواپیماها دچار اختلالات روحی و روانی شده‌اند. «المتوکل» تصریح کرد که بر اثر حملات هوایی مستقیم متجاوزان سعودی، تاکنون ۷ هزار و ۲۰۰ کودک یمنی کشته یا زخمی شده‌اند و بیش از ۸۰۰ کودک نیز دچار معلولیت شده‌اند. این مقام یمنی همچنین به ۳۲۰ هزار بیمار اشاره کرد که به خاطر مسدود بودن فرودگاه صنعا قادر به درمان در خارج از یمن نیستند. ۴۲ هزار نفر از این بیماران تاکنون فوت کرده‌اند که ۳۰ درصد آن‌ها کودک هستند.


وزیر بهداشت یمن خاطرنشان کرد: تجاوزگری، تداوم محاصره و هدف قرار دادن زیرساخت‌ها باعث شده کودکان یمنی از حق سلامتی و زندگی محروم شوند. حملات ائتلاف عربی به یمن منجر به کشته و زخمی شدن هزاران نظامی و غیرنظامی، تخریب زیرساخت‌های یمن، شیوع بیماری‌ها ازجمله وبا و قحطی در برخی از مناطق این کشور شده است و طبق اعلام سازمان ملل، یمن بدترین بحران انسانی جهان را تجربه می‌کند. ضمن اینکه نزدیک به ۸۰ درصد مردم این کشور به همه انواع کمک‌های انسانی و حمایتی نیاز دارند، سکوت مجامع حقوق بشری در قبال کشتار کودکان یمنی در حالی است که قتل «جمال خاشقجی»، روزنامه‌نگار سعودی بیش از یک سال است که غرب و محافل مدعی حقوق بشر را خشمگین و درگیر کرده است.


طرفه اینکه روند تحولات اخیر نشان می‌دهد که عربستان و حامیانش شانسی برای پیروزی در میدان یمن ندارند و باید بین خروج مفتضحانه یا شکست سنگین یکی را انتخاب کنند؛ گزینه‌هایی که هر دو، به بی‌اعتبار شدن مضاعف سعودی‌ها منجر می‌شود.


انتهای پیام/4106/پ


انتهای پیام/

ارسال نظر