عوارض جانبی سفر به فضا کشف شد
به گزارش خبرنگار حوزه علم، فناوری و دانشبنیان گروه دانشگاه خبرگزاری آنا از آتلانتیک، فضانوردان تنها مسافران کیهانی نیستند بلکه موضوع تحقیقاتی نیز به شمار میروند. بررسی وضعیت فیزیکی و سلامتی فضانوردان قبل و بعد از سفر به فضا و مقایسه آنها به دانشمندان اجازه میدهد که اثرات فضای بیرونی بر بدن انسان را کشف کنند.
به عنوان بخشی از یک مطالعه جدید یک دستگاه اولتراسوند روی بدن یک فضانورد کار گذاشته شد که بازخوردهای آن به صورت بلادرنگ توسط دانشمندان در زمین کنترل میشد. پیش از سفر فضانورد به مدار زمین تست مشابهی از وی گرفته شده بود که نتایج آن کاملاً نرمال گزارش شد اما اسکن جدید توده خونی را در بدن فضانورد نشان داد.
کارینا مارشال گوئبل، دانشمند ناسا و سرپرست این مطالعه، در این خصوص گفت: انتظار نداشتیم که چنین اتفاقی بیفتد. تاکنون چنین نتایجی گزارش نشده بود.
بعد از رویت توده خون، پزشکان ناسا وارد عمل شدند. باوجود اینکه بدن فضانورد هیچ علائمی از وجود توده خون نشان نداد روند مطالعه متوقف و توده رویت شده با داروهای رقیقکننده خون درمان شد. این مطالعه جدید برای شناسایی عوارض جانبی ناشناخته سفر فضایی بر بدن انسان طراحی شده بود.
یک دهه قبل دانشمندان متوجه شدند فضانوردانی که پس از ماهها اقامت در ایستگاه فضایی بینالمللی به زمین برمیگردند، علائم خاصی از خود بروز میدهند. اعصاب بینایی این فضانوردان متورم شده بود، کره چشم آنها اندکی صاف شده بود و تغییرات نامحسوسی در بینایی آنها رخ داده بود. نتایج تحقیقات در این باره نشان داد که علت بروز این عوارض جانبی تجمع مایعات در بدن فضانوردان است. بدون وجود نیروی گرانش مایعات بدن در سر انسان جمع میشوند و میتوانند فشار داخل جمجمه را افزایش دهند.
مارشال گوئبل به همراه تیم تحقیقاتیاش برای مطالعه دقیقتر در این خصوص رگی در سمت چپ گردن انسان را بررسی کردند که خون را از سر به قلب میرساند. دستگاه اولتراسوند روی بدن 9 مرد و دو زن فضانورد قرار داده شد تا اسکن وضعیت جریان خون در این رگ کنترل شود. نتایج نهایی حاکی از آن است که جریان خون این رگ در بدن پنج فضانورد متوقف شده بود. هرچند تودههای خون با کمک ضد انعقادها به صورت خودبهخود حل میشوند اما این تودهها میتواند باعث آسیب به ریهها نیز بشود.
انتهای پیام/4021/
انتهای پیام/