صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

سلامت

پژوهش

علم +

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

ورزش

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۱۲:۵۷ - ۳۰ آبان ۱۳۹۸
آیت الله سبحانی مطرح کرد؛

در اصول فقه بایستی تحول و تکامل انجام شود/ هر علمی را در آن دست‌کاری نکنیم آن علم می‌میرد

استاد حوزه علمیه تصریح کرد: تدریجاً در علم اصول فقه دست‌کاری شود و هر علمی را در آن دست‌کاری نکنیم آن علم می‌میرد چراکه علم موجود زنده‌ای است که باید کم‌کم تکامل پیدا کند.
کد خبر : 446019

به گزارش گروه فرهنگ و هنر خبرگزاری آنا، حضرت  آیت الله سبحانی دیشب در مراسم گرامیداشت سالگرد ارتحال علامه طباطبایی که در دارالقرآن علامه طباطبایی برگزار شد، ضمن تقدیر از برگزارکنندگان سالگرد اظهار داشتند: خداوند در قرآن مجید کلمه میزان را 3 بار تکرار می‌کند البته میزان به معنای ترازو است و در اینجا مراد ترازوی رسمی نیست بلکه بیان حقایق است.


ایشان ادامه دادند: مراد از این میزان نظامی است که آسمان را نگه‌داشته و امروز در زبان علمی معنایش مشخص است.


حضرت آیت الله سبحانی افزودند: اگر در علم اصول حجیت فقه را ثابت نکنیم نمی‌توانیم در قدمی برداریم و باید به این موضوع نگاه ویژه‌ای داشته باشیم.


ایشان با بیان این‌که از زمان امام صادق (ع) علمای شیعه به‌صورت تک مسئله‌ای و دو مسئله‌ای به نوشتن اصول اقدام کرده‌اند، تأکید کردند: به‌مرور زمان علم اصول پیشرفت و تکامل پیداکرده است و در تاریخ به‌صورت مشخص این تکامل معلوم است.


معظم له افزودند: شیخ مفید در کتاب تذکره به اصول فقه اشاره‌کرده و بعد از ایشان سید مرتضی شاگردش نیز کتابی درزمینهٔ اصول فقه دارد.


ایشان ابراز داشتند: بعد از سید مرتضی شاگرد او شیخ طوسی نیز کتابی درزمینهٔ علم اصول نوشته است اما بعد از شیخ طوسی در دو قرن بعدی علم اصول به‌صورت سکون مانده بود.


حضرت آیت الله سبحانی بابیان این‌که در دوران بعد بهبهانی بار دیگر تکامل اصول فقه را ادامه دادند، بیان داشتند: اهل سنت دو نوع فقه و اصول دارند یک اصول حنفی و یک اصول شافعی دارند حنفی‌ها علم اصول را از فقه می‌گیرند، اما شافعی‌ها برای اصول استقلالی را قائل هستند این در حالی است که قوانین فقهی در مذهب شیعه اصالت دارند.


ایشان تحول و تکامل در اصول فقه را خواستار شدند و گفتند: عده‌ای معتقدند که تحول در اصول باید ریشه‌ای باشد درحالی‌که این کار به مصلحت نیست و نباید از پایه‌های علمی خود جدا شویم.


استاد حوزه علمیه تصریح کردند: تدریجاً در این علم دست‌کاری شود و هر علمی را در آن دست‌کاری نکنیم آن علم می‌میرد چراکه علم موجود زنده‌ای است که باید کم‌کم تکامل پیدا کند.


ایشان تأکید کردند: تحول دومی که باید در اصول انجام شود مسئله حسن و قبح است که شیخ انصاری نیز در کتاب خودش به این موضوع اشاره‌کرده است.


حضرت آیت الله سبحانی خاطرنشان کردند: حسن و قبح از مشهورات است و این را باید از قطعیات حکم عقل بدانیم و علاوه بر این اگر بخواهیم میدانی در خصوص اصول فقه بحث کنیم باید تمامی زوایای آن را با منابع مختلف کنیم.


ایشان افزودند: امروز در مراکش، تونس و مصر یک نوع تحولی در فکرشان ایجادشده و از اشعری گری دست کشیده‌اند و می‌خواهند فقهی را بر اساس مصالح خود ایجاد کنند که ما باید این موضوع را پیگیری کنیم.


حضرت آیت‌الله سبحانی ابراز داشتند: باید این مسئله را باید موردبحث قرار بدهیم و بدانیم در دنیا چه می‌گذرد و اجازه ندهیم خدای‌نکرده انحرافی را ایجاد کنند.


انتهای پیام/4072/


انتهای پیام/

برچسب ها: آیت الله سبحانی
ارسال نظر