صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

ورزش

سلامت

پژوهش

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

علم +

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۱۳:۵۵ - ۲۹ آبان ۱۳۹۸
دکتر ولایتی در نشست خبری دومین همایش بین‌المللی تاریخ پزشکی:

علم پزشکی بعد از اسلام به شکوفایی رسید/ حدود ۱۴ هزار کتاب پزشکی توسط پزشکان مسلمان تألیف شده است‌

رئیس گروه حکمت، طب اسلامی و طب سنتی فرهنگستان علوم پزشکی گفت: حدود ۱۴ هزار کتاب متن پزشکی توسط پزشکان مسلمان که بسیاری از آنان ایرانی بودند در طول تاریخ درخشش علم پزشکی بعد از اسلام تألیف شده است‌.
کد خبر : 445886

به گزارش خبرنگار حوزه پزشکی گروه اجتماعی خبرگزاری آنا، دکتر علی‌اکبر ولایتی در نشست خبری دومین همایش بین‌المللی تاریخ پزشکی در ایران و اسلام که صبح امروز در فرهنگستان علوم پزشکی برگزار شد، اظهار کرد: ایران به طور خاص و جهان اسلام به طور عام، نقش اساسی در پیشرفت و تکامل علم پزشکی دارد و قبل از اسلام، سیستم پزشکی در ایران متمرکز و سامان یافته در جندی شاپور به عنوان یک مرکز علمی و درمانی بود.


وی افزود: بزرگانی مانند طبری صاحب کتاب فردوس الحکمه، محمد بن زکریای رازی صاحب کتاب طب منصوری، علی بن عباس اهوازی صاحب کتاب طب الملکی و شیخ الرئیس صاحب کتاب قانون در دوره بعد از اسلام در زمینه پزشکی درخشیدند.


رئیس گروه حکمت، طب اسلامی و طب سنتی فرهنگستان علوم پزشکی  تأکید کرد: اگر قرار است درباره تاریخ پزشکی، همایشی برگزار شود، قطعاً کشوری که این استعداد و استحقاق را داشته باشد جمهوری اسلامی ایران است.


دکتر ولایتی افزود: تاریخ گذشتگان، آینه‌ای برای آیندگان است که از تجارب آنان استفاده کنند‌ و بدون تردید پزشکان ایرانی در طول تاریخ تجارب بسیار طولانی و ارزشمندی داشته‌اند که جهانیان می‌توانند از آنان بهره ببرند.


وی ادامه داد: پزشکی امروز نیازمند جهان‌بینی گذشتگان است چراکه در گذشته انسان‌ها براساس طبایع و مزاج‌هایشان در زمینه پزشکی تقسیم می‌شدند و برای هر مزاج، بیماری و درمان آن متفاوت است.


رئیس گروه حکمت، طب اسلامی و طب سنتی فرهنگستان علوم پزشکی  با اشاره به اینکه در فرهنگستان علوم پزشکی شاخه‌ای به نام گروه طب اسلامی و طب سنتی از سال ۱۳۶۹ تاسیس شده، گفت: در آن زمان اعضای فرهنگستان علوم پزشکی با کمک دبیرخانه شورای عالی انقلاب فرهنگی، تأسیس دانشکده طب سنتی را تصویب کردند و با همکاری وزارت بهداشت تاکنون ۸ دانشکده طب سنتی و داروسازی سنتی در ایران تأسیس شده است.


دومین همایش بین‌المللی تاریخ پزشکی در ایران و اسلام به میزبانی دانشکده طب ایرانی دانشگاه علوم پزشکی تهران و با همکاری و حمایت مراکز و مؤسسات داخلی و خارجی در تاریخ ۵ تا ۸ آذرماه ۱۳۹۸ در محل ساختمان هروی دانشکده طب ایرانی با حضور نزدیک به ۲۰۰ نفر از اساتید، پژوهشگران و دانشجویان عرصه تاریخ پزشکی از کشورهای مختلف برگزار می‌شود.


انتهای پیام/4118/


انتهای پیام/

ارسال نظر