صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

ورزش

سلامت

پژوهش

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

علم +

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۰۰:۰۵ - ۰۲ آذر ۱۳۹۸
ثمردهی فعالیت دانش‌بنیان دانشگاهیان؛

ایران جزء 5 کشور نخست تولیدکننده مکمل‌های غذایی می‌شود

رئیس شرکت دانش‌بنیان «ماه فارمد» اصفهان مستقر در مرکز رشد دانشگاه آزاد اسلامی واحد اصفهان معتقد است که کشورمان در فناوری تولید مکمل‌های غذایی می‌تواند جزء پنج کشوری باشد که دارای دانش فنی تولید این محصول هستند.
کد خبر : 445530

ناصر پورسعید در گفتگو با خبرنگار گروه استان‌های خبرگزاری آنا با اشاره به محصولات دانش‌بنیان تولیدشده در دانشگاه آزاد اسلامی واحد اصفهان اظهار کرد: «چند سال پیش شرکت دانش‌بنیان ماه فارمد اصفهان در مرکز رشد واحد اصفهان فعالیت‌ خود را آغاز کرد. فعالیت این شرکت توليد نسل جديد مكمل‌های غذايی، داروهای طبيعی و فرآورده‌های غذايی و دارويی حاصل از زيست‌فناوری است و به‌طور خاص قارچ‌های خوراکی دارویی تولید می‌کند.»


استفاده از قارچ دارویی در حوزه تولید مکمل‌های غذایی


وی افزود: «شرکت دانش‌بنیان ماه فارمد نخستین شرکتی است که در ایران به‌طور اختصاصی از قارچ دارویی در حوزه تولید مکمل‌های غذایی استفاده می‌کند. این فعالیت به سه پکیج (بسته) در مکمل‌های مختلف منجر شده که روی آن‌ها کار کردیم. معروف‌ترین پکیج که خیلی مطرح شده، محصول جدید و شناخته‌شده مکمل‌های غذایی ویتامین D و نخستین محصول ما بوده که اقدامات برای اخذ مجوز آن در حال انجام است.»


عرضه مکمل غذایی ویتامین D به داروخانه‌ها تا پایان سال


رئیس شرکت دانش‌بنیان «ماه فارمد» اصفهان مستقر در مرکز رشد دانشگاه آزاد اسلامی واحد اصفهان ادامه داد: «دانش فنی و تجهیزات مربوط به مکمل غذایی ویتامین D را خودمان طراحی کرده و ساخته‌ایم و ماه اخیر نیز به موضوع تولید قارچ خوراکی از طریق ویتامین D ورود کرده‌ایم، یعنی علاوه بر این‌که کارهای مربوط به مکمل غذایی انجام شده و شاید تا آخر امسال این مکمل غذایی وارد داروخانه‌ها شود، استارت تولید قارچ‌های غنی از ویتامین D هم زده شده و می‌تواند در سبد مصرف خانوارها استفاده شود.»


این محقق یادآور می‌شود: «تفاوتی که این محصول با قارچ معمولی دارد، این است که ویتامین D طبیعی‌اش خیلی بیشتر از قارچ‌های خوراکی معمولی است و می‌تواند نیاز روزانه‌ را تأمین کند.»


پورسعید بیان کرد: «این بخش عمده فعالیت ماست، علاوه‌ بر این در حوزه‌های دیگر دارویی هم فعالیت داریم؛ اما خیلی کمرنگ‌تر و محدودتر؛ چراکه به لحاظ دانش فنی و محصول دانش‌بنیان بیشتر در حوزه قارچ خوراکی و مکمل‌های غذایی فعالیت می‌کنیم.»


وی درباره تولید انبوه محصولات دانش‌بنیان شرکت متبوع خود عنوان کرد‌: «نسل جدید مکمل‌های غذایی به تولید انبوه خواهد رسید، بخش قابل توجهی از کارهای آن انجام شده و اگر کار نهایی‌اش هم از سوی سازمان غذا و دارو نهایی شود، فکر می‌کنم تا آخر امسال این محصول وارد داروخانه‌های کشور شود.»


رئیس شرکت دانش‌بنیان «ماه فارمد» اصفهان مستقر در مرکز رشد دانشگاه آزاد اسلامی واحد اصفهان اظهار کرد: «در بحث فناوری تولید مکمل‌های غذایی به‌ویژه مکمل غذایی ویتامین D فکر می‌کنم جزء پنج شرکت دارویی دنیا باشیم که دانش فنی صفر تا 100 آن را در اختیار داریم و پروسه تولید قارچ‌های خوراکی دارویی و فرآوری و تولید مکمل غذایی‌ آن را نیز داریم و به‌طور یک‌جا انجام می‌دهیم، یعنی درگیر هر سه پروسه هستیم. تولید این محصولات اکنون به‌صورت انحصاری در اختیار چند شرکت آمریکایی، یک شرکت انگلیسی و یک شرکت آلمانی است. فکر می‌کنم اگر این محصول رسماً وارد بازار شود، ایران شاید جزء پنج کشوری باشد که دارای دانش فنی تولید این محصول است.»


پورسعید یادآور شد: «مکمل غذایی به تولید انبوه رسیده است و استارت تولید قارچ‌ خوراکی نیز زده شده و به‌عنوان نخستین شرکت مدتی پیش وارد بازار اصفهان شده‌ایم.»


وی در پاسخ به این پرسش که آیا این محصولات جزء موضوعات پایان‌نامه‌ای دانشگاه آزاد بوده است؟ به آنا گفت: «خیر، این‌ها طرح‌هایی تحقیقی هستند که به مرکز رشد دانشگاه ارائه شده و ما برای تولید آن‌ها در این مرکز مستقر شدیم؛ البته بخشی از آن‌ها از پروژه‌های دوران دانشجویی خود من بود که تقریباً مربوط به 15 سال پیش است.»


رئیس شرکت دانش‌بنیان «ماه فارمد» اصفهان مستقر در مرکز رشد دانشگاه آزاد اسلامی واحد اصفهان افزود: «ایده‌های اولیه‌ این محصولات از سال 79 هم‌زمان با راه‌اندازی مرکز رشد دانشگاه آزاد اسلامی اصفهان استارت خورد که با پیشنهاد معاون پژوهشی وقت دانشگاه برای بخش توسعه به‌صورت سازماندهی‌شده‌ کار را پیش بردیم و به این ترتیب وارد مرکز رشد شدیم. زمانی که به مرکز رشد آمدیم کار توسعه یافت. دستگاهی که بابت تجاری‌سازی این محصول لازم بود در همین مرکز آماده شد و حتی به حوزه مکمل‌های بیماران دیابتی و چربی خون نیز در این مرکز ورود کردیم و کارهای توسعه‌ای همه فعالیت‌ها در مرکز رشد انجام شد.»


پورسعید خاطرنشان کرد: «با توجه به این‌که مواد اولیه مکمل غذایی ویتامین D وارداتی است، شرکت‌های دارویی فقط کار فرمولاسیون را انجام می‌دهند. در صنایع غذایی هم عمدتاً از کنسانتره‌های روغنی یا روغن ماهی یا کنسانتره‌ روغن آفتابگردان استفاده می‌شود که معمولاً مواد غذایی حاوی روغن ممکن است به سلامت آسیب بزنند؛ اما در نسل جدید مکمل‌های غذایی که ورود کرده‌ایم، صرفاً بحث ویتامین D نیست؛ چراکه ما از قارچ‌های خوراکی دارویی استفاده می‌کنیم.»


وی ادامه داد: «درون قارچ‌های خوراکی، دارویی کلی با ترکیبات ویژه‌ است که برای بدن انسان بسیار مفید است و چون ویتامین D را از داخل آن استخراج نمی‌کنیم و به‌صورت پودر غنی‌شده مکمل غذایی آن را تولید می‌کنیم، عملاً وقتی که کسی از این محصول استفاده می‌کند، خواص آن را به‌‌خوبی دریافت کند.»


رئیس شرکت دانش‌بنیان «ماه فارمد» اصفهان مستقر در مرکز رشد دانشگاه آزاد اسلامی واحد اصفهان تأکید کرد: «برآورد ما این است که اگر پودر غنی‌شده وارد بازار شود، شرکت‌های دارویی بتوانند برای فرمولاسیون‌شان به‌جای واردات از این پودرها استفاده کنند و محصول نهایی‌شان هم با این محصول باشد؛ چراکه یکی از ویژگی‌های منحصربه‌فردش در بحث پیشگیری از استرس‌های اکسیداتی ازجمله بیماری آلزایمر است، اکنون در آمریکا برای بیماران آلزایمری توصیه می‌کنند که این مکمل غذایی را به جای مکمل‌های غذایی دیگر به خاطر آنتی‌اکسیدان‌های خاص استفاده کنند.»


پورسعید بیان کرد: «بنابراین فکر می‌کنم بتوانیم طیف افراد بالای 50 سال را که به سمت سالخوردگی می‌روند و بیشتر در معرض بیماری آلزایمر هستند، پوشش دهیم، پیش‌بینی‌ام این است که در یک برنامه چندساله بتوانیم پنج درصد سهم بازار را در اختیار بگیریم، چون فروش مکمل‌های ویتامین D سهم بسیار بزرگی از بازار را در اختیار دارد؛ دلیلش هم این است که حدود 70 تا 80 درصد ایرانی‌ها دچار کمبود ویتامین D هستند.»


گردش مالی بالای چند میلیاردی در صورت سهم 10 درصدی از بازار


وی اظهار کرد: «پس اگر در قدم نخست به پنج درصد بازار هم دسترسی پیدا کنیم و به مرور زمان با شناخته شدن این محصول، این درصد به بالای 10 درصد برسد، گردش مالی بالای چند میلیاردی در سال خواهد بود. به‌ویژه این‌که ما به محصولات پودرهای غذایی و دارویی‌ و قارچ خوراکی ورود کرده‌ایم، می‌توانیم در هر سه بخش درآمد داشته باشیم.»


رئیس شرکت دانش‌بنیان «ماه فارمد» اصفهان مستقر در مرکز رشد دانشگاه آزاد اسلامی واحد اصفهان درباره چگونگی مشارکت فعلی با مرکز رشد واحد اصفهان بیان کرد: «همکاری ما با مراکز رشد در قالب قرارداد است و با توجه به این قراردادها حمایت کرده و  امکاناتی می‌دهند. در بعضی از قراردادها با توجه به طرحی که در مرکز رشد داریم، درصدی از درآمد به دانشگاه تعلق می‌گیرد.»


انتهای پیام/4103/4062/پ


انتهای پیام/

ارسال نظر