صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

سلامت

پژوهش

علم +

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

ورزش

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۱۶:۵۴ - ۲۶ آبان ۱۳۹۸
آنا بررسی می کند؛

فرار مالیاتی پزشکان و شائبه رقم 6 هزار میلیاردی

پزشکان در حالی اصرار دارند فرار مالیاتی نمی کنند که تن به نصب کارت‌خوان نمی‌دهند و این دوگانگی شائبه فرار مالیاتی توسط این قشر فرهیخته را بیشتر می‌کند.
کد خبر : 445439

گروه اقتصادی خبرگزاری آنا- ملیحه محمودخواه – وقتی موضوع نصب کارت‌خوان در مطب پزشکان مطرح شد جامعه پزشکی کشور ادعا کرد عدم نصب کارت‌خوان‌ فرار مالیاتی به‌حساب نمی‌آید اما وقتی مشخص شد که 60 درصد پزشکان از اجرای این قانون سرباز زده‌اند، شبهه صحت این شایعه قوت گرفت.


در همه کشورهای دنیا افرادی که درآمد بالایی دارند باید به همان نسبت مالیات بیشتری بپردازند، فهم این موضوع غیرقابل درک نیست ولی از آنجا که بحث مالیات در کشور ما نوعی هدر رفت درآمد فرض می‌شود بنابراین پرداخت مالیات نیز خلاف رویه عمومی در دنیا عمل می‌شود.


باید قبول کرد در حال حاضر وکلا،  پزشکان و سایر مشاغل پردرآمد می‌توانند با استفاده از خلأهای قانونی، از زیر بار پرداخت مالیات فرار کنند و  این در حالی است که مالیات مشاغل کم درآمد مانند کارگران و کارمندان قبل از دریافت حقوق از آن‌ها کسر می‌شود.


تحریم‌ها بحث مالیات را در کشور جدی کرد


تحریم‌های ظالمانه‌ای که در چند سال گذشته از سوی آمریکا  علیه کشور ما وضع شد سبب چرخش برخی از سیاست‌های اقتصاد کلان در کشور شد که یکی از آن‌ها کاهش اتکای بودجه کشور به فروش نفت به‌عنوان منبع درآمدی بود و در مقابل برای جایگزین کردن درآمد حاصل از فروش نفت، سناریوهای مختلفی پی گرفته شده است که یکی از آن‌ها سامان دادن به منابع حاصل از پایه‌های مالیاتی جدید است.


به همین دلیل در قانون بودجه 98 نصب کارت‌خوان‌ها باهدف سامان دادن به مالیات پزشکان که جزو پردرآمدترین اقشار به‌حساب می‌آیند مطرح شد و قرار بر این شد که آن‌ها کارت‌خوان را نصب تا از این طریق مالیات درآمد حاصله از طبابت به درستی محاسبه و پرداخت شود.


طرح این موضوع در ابتدا با واکنش‌های تندی همراه بود و بسیاری این موضوع را توهین به شأن پزشکان دانستند اما قیل‌وقال‌ها نتوانست مسیر اجرای قانون را تغییر دهد و تنها اتفاقی که در این میان رخ داد این بود که برخی از پزشکان که تعدادشان کم نیست حاضر به نصب دستگاه کارت‌خوان در مطب خود نشدند و بی‌توجه به اجرای قانون از کنار آن به‌راحتی عبور کردند زیرا می‌دانند که  اهرم فشاری برای آن‌ها در نظر گرفته نمی‌شود.


ده میلیارد درآمد نصیب کشور می‌شود اگر پزشکان مالیات دهند


درحالی‌که مرکز پژوهش‌های مجلس اعلام کرده که باید پزشکان سالانه 6.5 تا 7 هزار میلیارد تومان مالیات بپردازند، ستاد رونق تولید این رقم را ده هزار میلیارد عنوان کرده است و معتقد است این حداقل درآمدی است که می‌توان از مالیات پزشکان عاید کشور شود؛  اگر هرکدام از این ارقام واقعی باشد پرداخت آن توسط پزشکان می‌تواند یکی از منابع درآمدی بودجه کشور باشد.


مدیرکل دفتر تنظیم مقررات و نظارت بر برون‌سپاری سازمان امور مالیاتی کشور پیش‌ازاین اعلام کرده بود 60 درصد از پزشکان در برابر این قانون مقاومت کرده‌اند و این موضوع شائبه فرار مالیاتی در این قشر فرهیخته را قوت می‌بخشد.


بحث استفاده پزشکان از دستگاه کارت‌خوان از سال گذشته کلید خورد و نمونه‌هایی از گرفتن پول نقد در بیمارستان‌ها توسط پزشکان موجب شد پزشکان در مظان اتهام فرار مالیاتی قرار بگیرند و مجلس هم برای اینکه موضوع مالیات پزشکان شفاف‌سازی شود الزام نصب دستگاه کارت‌خوان در تمامی مطب‌ها را مطرح کرد؛ اما بااین‌وجود جامعه پزشکی دلایل خاص خود رادارند و معتقدند در حقشان ظلم شده و هجمه‌هایی که در مورد فرار مالیاتی برای آن‌ها ایجادشده است ناجوانمردانه بوده است.


سازمان امور مالیاتی پزشکان متخلف را جریمه می‌کند


ماجرای نصب کارت‌خوان در مطب‌ وقتی با مقاومت پزشکان روبرو شد، سازمان امور مالیاتی وارد گود شد و جریمه‌هایی را برای پزشکانی که تن به نصب کارت‌خوان را نمی‌دادند وضع کرد مهم‌ترین جریمه در نظر گرفته‌شده برای پزشکان، اجرای تبصره ۲ ماده ۱۶۹ قانون مالیات‌های مستقیم است که بر این اساس در صورت عدم تمکین به قانون، ۲ درصد درآمد حاصل از فروش خدمت پزشکان مشمول جریمه خواهد شد. البته سازمان امور مالیاتی نقش‌آفرینی مراجع نظارتی را برای پیگیری اجرای این بند قانونی الزامی دانسته است. در کنار این سیاست‌های تشویقی نیز برای این نصب کارت‌خوان‌ها قرار داده شد و که بر اساس آن اگر پزشکان به نصب دستگاه اقدام کنند به مدت دو سال از پرداخت 10 درصد مالیات خود معاف می‌شوند.


این داستان کش‌وقوس‌دار در این مرحله متوقف نشد و اعتراض پشت اعتراض، بیانیه پشت بیانیه از سوی نهادهای مختلف پزشکی مطرح شد تا شاید این بحث از متن رسانه‌ها خارج شود اما وقتی نتیجه‌ای برای این موضوع حاصل نشد موضوع دیگری توسط جامعه پزشکی دنبال شد که آن‌هم حذف مالیات کارانه پزشکان است و این بار پزشکان مصمم هستند که این موضوع را از کانال شورای هماهنگی سران قوه پیگیری کنند تا مهر این شورا به فرار مالیاتی آن‌ها وجاهت قانونی بخشد.


پزشکان فرار مالیاتی ندارند


محمد هاشم زاده متخصص علوم آزمایشگاهی در گفتگو با خبرنگار گروه اقتصادی خبرگزاری آنا در این خصوص می‌گوید:‌ کمتر از 10 درصد پزشکان به دلیل شهرت زیادی که دارند درآمدهای نجومی دارند.


وی می‌افزاید:‌ ماجرای فرار مالیاتی با نصب کارت‌خوان همخوانی ندارد و دو اصل جدا از هم است زیرا وقتی نسخه‌های پزشکان برای بیمه می‌رود در آنجا مالیات‌ها محاسبه می‌شود.


این متخصص علوم آزمایشگاهی با تأکید بر اینکه این هجمه  علیه پزشکان اشتباه است تأکید کرد: وقتی قرار است قانونی اجرا شود باید این قانون برای همه به‌طور یکسان اعمال شود نه اینکه تبعیض قائل شویم و انتظار داشته باشیم پزشکان در برابر این بی‌عدالتی سکوت کنند.


وی معتقد است که همه پزشکان اظهارنامه مالیاتی پرداخت می‌کنند زیرا اگر مالیات پرداخت نکنند نمی‌توانند که کار خود را ادامه دهند.


اما باید در نظر داشت اغلب فرار مالیاتی توسط پزشکان و حقوق‌دانان انجام می‌شود و درواقع افرادی که درآمدهای زیاد و گردش مالی بالا دارند، از راه‌های مختلف از پرداخت مالیات فرار می‌کنند؛ اما اگر بخواهیم به تولید کمک کنیم، باید جلوی فرار مالیاتی مشاغل را بگیریم و این مشاغل بیشتر شامل دانه‌درشت‌ها و دارندگان درآمدهای کلان هستند.


انتهای پیام/4087/


انتهای پیام/

برچسب ها: فرار مالیاتی
ارسال نظر