صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

ورزش

سلامت

پژوهش

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

علم +

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۰۰:۰۵ - ۲۶ آبان ۱۳۹۸
آنا از فعالیت‌های سلطان فولاد گزارش می‌دهد؛

ماجرای رسول دانیال‌زاده با حسین فریدون چیست؟/ از انتخاب مدیران بانک برای تسریع در دریافت تسهیلات تا اهدای واحد لاکچری به اکبر طبری!

با بازداشت رسول دانیال‌زاده، نکات مبهم پرونده برادر رئیس‌جمهور برملا خواهد شد و این‌طور به نظر می‌رسد که بررسی مجدد پرونده حسین فریدون امری الزامی است که می‌تواند در دستور کار قوه قضائیه قرار بگیرد.
کد خبر : 445254

گروه اجتماعی خبرگزاری آنا- احسان یعقوبی؛ ۲۲ آبان ماه سال جاری بود که خبر بازداشت رسول دانیال‌زاده، یکی از ابربدهکاران بانکی در رسانه‌ها مخابره شد. این متهم که از وی به‌عنوان سلطان فولاد نیز یاد می‌شود، با بیش از ۴ هزار میلیارد تومان بدهی به بانک‌های مختلف کشور توسط سپاه از آلمان به داخل کشور هدایت شد. (بیشتر بخوانید) بازداشت دانیال‌زاده از این بابت حائز اهمیت است که با دستگیری وی، نکات مبهم پرونده حسین فریدون و اکبر طبری روشن خواهد شد، چراکه رسول دانیال‌زاده روابط نزدیکی با این دو نفر داشت و درحقیقت این سه متهم با تشکیل شبکه‌های خاص اقدام به دریافت تسهیلات و کارهایی می‌کردند و در حقیقت برای پیشبرد اهداف خود در دولت و دستگاه قضائی نماینده داشتند تا گرفتار نشوند.


دانیال‌زاده هم‌زمان با بازداشت اکبر طبری از کشور گریخت


نکته دیگر این‌که رسول دانیال‌زاده هم‌زمان با بررسی پرونده اکبر طبری به خارج از کشور می‌رود و همین موضوع گواهی بر ارتباط نزدیک این متهم اقتصادی با طبری است. هم‌چنین از دانیال‌زاده به‌عنوان رابط حسین فریدون در خارج از کشور یاد می‌شد و این متهم در یکی از اقداماتش توانست از بانک ملت شعبه دوبی، تسهیلات و وام‌های صفر درصد دریافت کند. از این نکته نیز نباید غافل شویم که دانیال‌زاده با کمک نزدیکان حسین فریدون و دولتی‌ها از کشور گریخته بود.


موارد ذکرشده تنها بخشی از ارتباط رسول دانیال‌زاده با اکبر طبری و حسین فریدون است و این‌طور که به‌نظر می‌رسد، با برگرداندن دانیال‌زاده به کشور توسط سازمان اطلاعات سپاه، باید دوباره به پرونده حسین فریدون رسیدگی شود.


آیا پرونده برادر رئیس جمهور با بازداشت دانیال‌زاده دوباره بررسی می‌شود؟


وکیل فریدون درباره بازداشت رسول دانیال‌زاده و ارتباط این اقدام با پرونده حسین فریدون می‌گوید: «پرونده موکلم حسین فریدون اکنون مختومه است و بعید می‌دانم که به‌دلیل دستگیری آقای دانیال‌زاده و روشن شدن تکلیف چک‌های فی‌مابین، پرونده مجدد بررسی شود. پرونده و اتهامات آقای دانیال‌زاده ربطی به موکل بنده ندارد و پرونده حسین فریدون در تمام موضوعات رسیدگی شده و حکم قطعی نیز صادر شده است. هم‌چنین بررسی دوباره پرونده حسین فریدون به بنده ابلاغ نشده است.»


این‌که حسین فریدون از طریق دانیال‌زاده اقدامات خلاف قانونی را انجام داده است، واضح به نظر می‌رسد و باید منتظر بمانیم و ببینیم که قوه قضائیه نسبت به بررسی مجدد پرونده فریدون اقدامی می‌کند یا خیر.



سخنگوی قوه قضائیه معتقد است که رسول دانیال‌زاده با بیش از 4 هزار میلیارد تومان بدهی به بانک‌های کشور رابطه نزدیکی با حسین فریدون داشته است و برای تسریع اقداماتش بیش از 30 میلیارد تومان به یکی از مقامات رشوه داده بود.



در این رابطه غلامحسین اسماعیلی سخنگوی قوه قضائیه درباره جزئیات بازداشت رسول دانیال‌زاده و اتهامات این فرد که از ابربدهکاران بانکی محسوب می‌شود، اظهار کرد: رسول دانیال‌زاده یکی از بدهکاران کلان بانکی کشور که در پرونده حسین فریدون به اتهام پرداخت رشوه محکوم شده و پس از دستگیری اکبر طبری به خارج از کشور گریخته بود، با طراحی و هدایت پاسداران گمنام امام زمان (عج) در سپاه به کشور بازگشت.


وی با بیان این‌که این فرد بیش از ۴ هزار میلیارد تومان بدهی بانکی داشته و از مرتبطان نزدیک اکبر طبری و حسین فریدون است، ادامه داد: این متهم اقتصادی برای به سرانجام رساندن یکی از اقداماتش، به یکی از مقامات پیشنهاد رشوه ۳۱ میلیارد تومانی را می‌دهد.



سخنگوی قوه قضائیه تصریح کرد: بعد از این‌که قوه قضائیه برخورد با فساد را به‌طور ویژه آغاز و اکبر طبری را بازداشت کرد، دانیال‌زاده به خارج از کشور می‌رود و در این مدت مأموران سازمان اطلاعات سپاه با اقدامات اطلاعاتی، وی را زیرنظر داشتند و درنهایت این متهم اقتصادی را به کشور هدایت می‌کنند. البته خود این فرد نیز با اعتمادی که به قوه قضائیه داشت، بر بازگشت به ایران تأکید داشت، به همین منظور دستگاه قضائی در رسیدگی به این پرونده مساعدت‌های قانونی را شامل حال متهم خواهد کرد.


قطعاً با بازگشت این متهم اقتصادی به کشور تکلیف بسیاری از پرونده‌های فساد برملا خواهد شد، چراکه دانیال‌زاده با نفوذی که در شعب بانک‌ها داشت، توانسته بود تسهیلات کلانی را دریافت کند و برای دریافت تسهیلات، بعضاً رشوه‌های کلانی به مدیران بانک‌ها می‌داده که این مدیران از پرداخت قسط نیز صرف‌نظر می‌کردند. دانیال‌زاده با احداث کارخانه‌های کوچک و به بهانه رونق تولید و حمایت از تولید داخل، اقدام به دریافت تسهیلات می‌کرده و سپس این پول را صرف برج‌سازی و خارج کردن پول از کشور می‌کرده است.


رسول دانیال‌زاده کیست؟


رسول دانیال‌زاده نمین اهل اردبیل، سلطان فولاد ایران، مدیرعامل کارخانه فولاد گیلان و فولاد کاویان اهواز و مالک برج‌های لوکس روما رزیدنس و فلورا کامرانیه تهران و یکی از ابربدهکاران نظام بانکی با بیش از ۴ هزار میلیارد تومان است.


این متهم اقتصادی دو پسر به نام امیدرضا و اسرافیل و دو دختر به نام آرزو و آزاده دارد که همگی، عضو هیئت‌مدیره شرکت‌های دانیال‌زاده به نام شرکت صنایع لوله گالوانیزه روی‌پوشان قزوین، کارخانجات نورد و لوله سمنان، لوله گالوانیزه ماهان سمنان، مجتمع فولاد گیلان و فولاد کاویان هستند. دانیال‌زاده تمام فرزندان خود را نیز وارد بازی کرده بود تا رسیدگی به امور را به آن‌ها واگذار کند تا خودش به بحث دریافت تسهیلات از راه نامشروع و روابطی که داشت، برسد.


این ابربدهکار بانکی رشوه‌های کلانی را به مدیران بانک ارائه می‌کرد و حتی در برهه‌ای بیش از ۳۰ میلیارد تومان به یکی از مقامات کشور پیشنهاد داده بود. این‌طور که به نظر می‌رسد، دانیال‌زاده برای رسیدن به اهدافش دست به هر کاری می‌زد و در این راه رشوه‌های کلانی ارائه می‌کرد و درحقیقت این فرد تمام موانع را با پول از میان برمی‌داشت.


ایجاد کارخانه کوچک برای اخذ تسهیلات نجومی و هم‌چنین پرداخت رشوه به مدیران شعب بانکی برای همراهی در ارائه تسهیلات مهم‌ترین شگرد دانیال‌زاده و همراهانش بود. وی بخش عمده تسهیلات بانکی را صرف برج‌سازی در داخل و خارج کشور کرد که از جمله آن برج‌ها می‌توان به برج فوق سلطنتی در کامرانیه تهران اشاره کرد.



این بدهکار بانکی در دهه هفتاد بیشتر اقداماتش نظیر دریافت تسهیلات را در شعبه فردوسی بانک ملی انجام داد و در آن ایام وام‌های کلانی را در ازای ارائه رشوه برای کارخانه نورد سمنان گرفت و تاکنون نیز بدهی خود را پرداخت نکرده است و درحقیقت این فرد با دریافت تسهیلات و برنگرداندن این مبالغ به بانک‌ها، در نظام اقتصادی کشور خلل ایجاد می‌کرد. قابل ذکر است که دانیال‌زاده بابت تسهیلات دریافتی، فقط به بانک ملی حدود ۳ هزار میلیارد تومان بدهی دارد!


جالب اینجاست که دانیال‌زاده به خیال خودش، فکر همه‌جا را کرده بود و حتی به داخل قوه قضائیه نیز نفوذ کرده بود و روابط نزدیکی با اکبر طبری پیدا کرده بود و حتی یکی از واحدهایی را که در محله کامرانیه تهران ساخته بود به اکبر طبری داده بود. درواقع معاملاتی که این افراد با یکدیگر داشتند، منجر به این می‌شد تا دستگاه قضائی در برخورد با این فرد که خود را کارآفرین معرفی کرده بود، کوتاهی‌هایی صورت گیرد.


انتخاب مدیران بانک‌ها با نظر سلطان فولاد


آقای به‌اصطلاح کارآفرین آن‌چنان نفوذی بین بانک‌ها و اعضای هیئت‌مدیره بانک‌ها کرده بود که حتی مدیران برخی از شعب نیز از سوی دانیال‌زاده انتخاب می‌شد. این موضوع برای بانک‌های رفاه، ملت و ملی رخ داد و با این کار، حدود ۱۵۰ هزار میلیارد سپرده‌گذاری در بانک ملی و ۱۲۰ هزار میلیارد سپرده‌گذاری در بانک ملت به دست یک سودجو و خلاف‌کار حرفه‌ای افتاد. این فرد با تشکیل شبکه ارتشاء، به بهانه فعالیت‌های اقتصادی تسهیلات دریافت می‌کرد.


البته در پرونده دانیال‌زاده، افرادی از بانک‌های مختلف که زمینه را برای دریافت تسهیلات کلان فراهم کردند نیز مقصر و متهم هستند که به پرونده این افراد نیز باید رسیدگی شود و دانیال‌زاده برای خریدوفروش بی‌ضابطه کالاهای استراتژیک از بیشتر بانک‌ها تسهیلات گرفته است.


دانیال‌زاده با تخلفات بانکی سالانه 24 درصد سود دریافت می‌کرد


نام دانیال‌زاده اولین بار در سال ۹۵ بود بر سر زبان‌ها افتاد و در آن ایام غلامحسین محسنی اژه‌ای از بازداشت فردی به نام دانیال‌زاده خبر داد و از وی به‌عنوان یکی از بدهکاران کلان بانکی یاد کرد که این فرد بیش از ۴۰۰ میلیون درهم با کارمزد صفر درصد تسهیلات از بانک ملت دریافت کرد و بعد از انتقال این پول به کشور و تبدیل آن به ریال در صرافی‌ها، دوباره این پول را در بانک ملت قرار داد و سرمایه‌گذاری کرد و فقط از این طریق سالانه ۲۴ درصد سود دریافت می‌کرد.


این‌که چطور ممکن است فردی به همین راحتی بتواند تسهیلات کلان، آن هم با کارمزد صفر درصد دریافت کند، تعجب‌آور است و قطعاً اگر روابط در این زمینه وجود نداشته باشد، دریافت چنین وام‌های کلانی امکان‌پذیر نخواهد بود. این درحالی است که مردم برای دریافت وام‌های ۳ تا ۵ میلیونی سختی‌های بسیاری را تحمل می‌کنند!


حمایت فریدون از دو ابربدهکار بانکی


بنابراین دانیال‌زاده و البته شبدوست مال‌امیری دو ابربدهکار بانکی هستند که اگر حمایت‌های حسین فریدون (برادر رئیس‌جمهور) را نداشتند، هرگز قادر به دریافت چنین تسهیلات کلانی از بانک‌های کشور نبودند.


رئیس جمهور در مسیر برخورد قوه قضائیه با مفسدان سنگ‌اندازی می‌کند


در این خصوص علی مرادی یکی از حقوقدانان کشور در گفتگو با خبرنگار حوزه قضائی گروه اجتماعی خبرگزاری آنا در ارتباط با رویکرد قوه قضائیه در برخورد با یقه‌سفیدها اظهار کرد: همه باید از رویکرد دستگاه قضائی در برخورد با مفاسد به‌ویژه افرادی که با استفاده از منصب و رانت و روابطی که داشتند، توانستند اموالی را به‌طور نامشروع به نفع خود جمع کنند، حمایت کرده و نباید این‌طور باشد که جلوی اقدامات قوه قضائیه سنگ‌اندازی صورت گیرد.


وی ادامه داد: متأسفانه رئیس‌جمهور اخیراً در صحبت‌هایی که در جمع مردم یزد داشت، به‌نوعی از رویکرد قوه قضائیه در برخورد با فساد انتقاد کرد و معتقد بود که دستگاه قضائی با مفاسد اصلی برخورد کند. این درحالی است که قوه قضائیه به پرونده افراد مشهوری چون حسین فریدون، حسین هدایتی، اکبر طبری و ... رسیدگی کرده و معلوم نیست که رئیس‌جمهور با چه دلیلی از کوره در رفته است.


ماجرای چک کشیدن دانیال‌زاده برای همسر فریدون چه بود؟


این حقوقدان با اشاره به بازداشت رسول دانیال‌زاده و ارتباط این اقدام با پرونده حسین فریدون گفت: این‌که این ابربدهکار بانکی با برادر رئیس‌جمهور رابطه داشته، محرز است و حالا با بازداشت این فرد، نکات جدیدی از پرونده حسین فریدون گشوده خواهد شد. چراکه دانیال‌زاده بسیاری از چک‌ها را با دستور مستقیم فریدون می‌کشیده و برای مثال باید مشخص شود، چکی که دانیال‌زاده برای آذر غفوری (همسر فریدون) کشیده بود، چه چیزی بوده است و دیگر پرداختی‌هایی که این متهم با حمایت برادر رئیس‌جمهور انجام می‌داده برای چه کارهایی بوده است و قوه قضائیه باید به این نکته نیز توجه کند که اکثر مبالغی که برای رونق تولید از بانک دریافت شده بود، صرف برج‌سازی شد.


مرادی تصریح کرد: جالب‌تر اینجاست که نزدیکان دانیال‌زاده به بانک‌ها فشار می‌آوردند که بدهی این فرد بدون هیچ پرداختی صاف شود و در این راه حتی برخی از مدیران بانک تهدید نیز شدند.


وی با بیان این‌که باید مشخص شود در نفوذ دانیال‌زاده به سیستم بانکی کشور چه افرادی مشارکت داشتند، اظهار کرد: به رئیس‌جمهور توصیه می‌کنیم به جای انتقاد از قوه قضائیه در بحث برخورد با مفاسد، دستگاه قضائی را یاری کند. حجت‌الاسلام‌والمسلمین حسن روحانی اگر واقعاً به برخورد با مفاسد معتقد است، باید قوه قضائیه را یاری کند و به جای اظهارنظرهای بی‌اساس درباره برخورد با فساد، به دستگاه‌های نظارتی تذکر دهد تا نظارت خود را بر زیرمجموعه‌های خود بیشتر کنند، چراکه منشأ حدود ۶۵ درصد فسادها دستگاه‌های دولتی هستند.


در ادامه تصاویری از یکی از برج‌های رسول دانیال‌زاده در محله کامرانیه را مشاهده می‌کنید که یکی از واحدهای این برج بعدها به اکبر طبری داده شد.








بر اساس این گزارش، روند رسیدگی قوه قضائیه به پرونده‌های فساد، با بازداشت رسول دانیال‌زاده رنگ و بوی دیگر به خود گرفته است و ازآنجاکه نام این فرد در پرونده حسین فریدون نیز وجود دارد، طبیعی است که دستگاه قضائی می‌تواند پرونده فریدون را مجدد بررسی کند و از طرفی به‌دلیل اینکه نقش دانیال‌زاده در بسیاری از پرونده‌های مفاسد اقتصادی مشهود است، برگزاری دادگاه وی می‌تواند اقدامات خلاف قانون برخی از مقامات و مسئولان فعلی و قبلی را برملا کند. چراکه دانیال‌زاده در تسریع اقداماتش از روابطی که با برخی مسئولان داشت، نهایت استفاده را می‌کرد.


قوه قضائیه در دوره تحول برخورد با یقه‌سفیدها را در دستور کار خود قرار داده است و قطعاً رسیدگی کامل به پرونده دانیال‌زاده و مرتبطان آن، می‌تواند اعتماد مردم به دستگاه عدالت را بیش از گذشته تقویت کند.


انتهای پیام/4110/پ


انتهای پیام/

ارسال نظر