صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

سلامت

پژوهش

علم +

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

ورزش

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۱۳:۱۵ - ۲۴ آبان ۱۳۹۸
روحانی:

آنچه در منطقه می‌خواهیم برادری، وحدت و پیروی از رسول خداست

رئیس جمهور گفت: ملت ایران استیلا بر خاک و خوی امپراطوری نمی‌خواهند، آنچه در منطقه دنبال می‌کنیم برادری، وحدت، پیروی از رسول خدا و پرچمداری اوست.
کد خبر : 445131

به گزارش گروه سیاسی خبرگزاری آنا،‌ حجت‌الاسلام‌والمسلمین حسن روحانی در دیدار مسئولان نظام، میهمانان کنفرانس وحدت اسلامی، سفیران کشورهای اسلامی و جمعی از قشرهای مختلف مردم با رهبر انقلاب اسلامی اظهار کرد: در این روز میلاد با سعادت، همه از خدا می‌خواهیم دنیای اسلام، متحد، برادر و در کنار هم بتواند در برابر انواع ظلم‌ها و تجاوزها به پیروزی بزرگ دست یابد.


رئیس‌جمهور در این دیدار که در سالروز ولادت با سعادت حضرت ختمی‌مرتبت محمد مصطفی(ص) و حضرت امام جعفر صادق(ع) انجام شد؛با تبریک عید سعید میلاد پیامبر عظیم الشان اسلام (ص) و فرزند برومندش امام جعفر صادق(ع) به محضر رهبر انقلاب اسلامی، همه مسلمانان جهان، ملت بزرگ ایران ، سفرای اسلامی مقیم در تهران و همچنین میهمانان کنفرانس وحدت اسلامی گفت: زاده امروز، در جهان و دنیایی پا به عرصه وجود گذاشت که سراسر آن را تبعیض ، فساد ، ظلم ، جنگ و خونریزی فرا گرفته بود و افتخار آن‌ها به قبیله ، قدرت بازو و شمشیر و هدف آن‌ها استیلا بر اموال و سرزمین دیگران بود.


روحانی ادامه داد: در این دوران، زنان به‌عنوان شهروندان درجه دوم در جامعه محسوب می‌شدند و جنگ خونینی بین قبایل ، ادیان و مذاهب در طول آن دهه‌ها استمرار داشت و دو امپراتوری عظیم و بزرگ در شرق و غرب برجهان سلطه یافته بودند؛ در شرق امپراتوری ساسانی و در غرب امپراتوری روم و بقیه تمدن‌ها از جمله چین ، هند و مصر جایگاه چندانی در نظم جهانی آن زمان نداشتند.


رئیس‌جمهور اظهار کرد: مردی از جوار کعبه نوایی به گوش جهانیان رساند که با همه صداها متفاوت بود، او برای مردم کتاب آسمانی ، حکمت و میزان آورده بود؛ میزان و ترازویی که با همه ترازوهای گذشته فرق داشت.


روحانی افزود: در این میزان و ترازو، قبیله آن‌چنان سبک بود که نشانی از او نبود، ثروت و جنسیت وزنی نداشت اما صداقت ، علم ، ایمان ، وحدت و یگانگی و برابری، بالاترین وزن را در این میزان داشت.


رئیس‌جمهور با بیان اینکه «او پیامبر و در عین حال راهبر، پیشوا، امام و حاکم بود اما مقدم بر حکومت پیامبر، حکمت او بود و این راز موفقیت پیامبر بود»، گفت: پیامبر عظیم الشان اسلام (ص) همه را در کنار هم یکسان قرار داد؛ از سیاه ، سفید ، عرب و عجم گرفته تا زن ، مرد ، فقیر و ثروتمند، همه یکسان بودند و تنها معیار، بزرگی ، تقوا، پاک‌دامنی ، علم ، جهاد و فداکاری بود.


روحانی خاطرنشان کرد: پیامبر عظیم‌الشان اسلام با ایمان، قانون، اخلاق و پیمان، جامعه را اداره کرد، او تنها با مردها پیمان نبست و بیعت نکرد، زنان هم در کنار مردان بودند. او پیمانش تنها با مسلمانان نبود، با اهل کتاب و یهود هم‌پیمان بست و اساس و زیربنایش در پیمان عقبه بود.


رئیس‌جمهور با تأکید بر اینکه «او با هر جمعیتی پیمان می‌بست یک معیار بود»، گفت:پیامبر هیچ‌گاه هیچ پیمانی را نشکست، آن‌ها بودند که پیمان‌شکن بودند اما او پای پیمان خود تا آخر ایستاد و مدینه النبی را ساخت و حکومتی را استقرار بخشید که هنوز هم بهترین الگو برای اداره جامعه است.


وی گفت: او خود را بر دیگران مقدم نمی‌دانست و پیامبر و مردم و حتی بردگان در اجرای شریعت و قانون مساوی بودند و حتی خداوند به پیامبر (ص) می‌گوید اگر تو کج‌راه بروی مجازات تو سنگین‌تر است.


رئیس‌جمهور با بیان اینکه از نظر پیامبر همه در برابر قانون یکسان و مساوی هستند، گفت: پیامبر به جز قرآن که معجزه آسمانی او بود، معجزه بزرگ دیگری هم آورد و او با اخلاقش بزرگ‌ترین معجزه اجتماعی و فضیلتی را در جامعه به جهانیان نشان داد.


روحانی تصریح کرد: او با معجزه سیاسی‌اش پیمانی را بست و صلحی را امضا کرد که از ده‌ها و صدها جنگ برتر و بالاتر بود و خدا مدال فتح را به پیامبر در آن صلح عطا کرد و نه در جنگ؛ "إِنَّا فَتَحْنَا لَکَ فَتْحًا مُبِینًا " . و همان صلح کنار مکه بود که بزرگ‌ترین پیروزی را در سال‌های بعد به ارمغان آورد و به همان شهری که پیامبر را از آن بیرون رانده بودند و قصد جانش را داشتند بازگشت، بدون آنکه خونی ریخته شود.


رئیس‌جمهور در ادامه با بیان اینکه پیامبر با معجزه کتاب، حکمت، اخلاق و سیاستش، تمدن نوینی را برای جهان به ارمغان آورد، تصریح کرد: امروز ما به‌عنوان مدعیان پیروی از پیامبر و ایجاد حکومتی بر مبنای الگوی حکومت نبوی همانند او به دنبال امپراتوری نبوده‌ایم و نیستیم .


روحانی اضافه کرد: نفوذ ما در منطقه به دلیل قدرت ما و توانمندی نظامی و علمی و جایگاه استراتژیک جغرافیایی نیست، نفوذ ما به خاطر دعوت انقلاب اسلامی و نفوذ انقلاب است که دل‌ها را به خود جذب کرده است.


رئیس‌جمهور افزود: ما به انقلابی ایمان داریم و مردم برای آن فداکاری کردند که برای اسلام و تحقق اخلاق نبوی است و امروز که مردم در عراق ، سوریه ، لبنان ، بحرین ، یمن و .. رابطه نزدیکی با ایران احساس می‌کنند به خاطر جاذبه دعوت و پیام بزرگ انقلاب اسلامی است که در مسیر و راه پیامبر اسلام(ص) است.


روحانی یادآور شد: فرزندان ما در عراق و سوریه به‌عنوان مستشار حضور یافتند و جان خود را برای مبارزه با تروریسم در کنار ملت‌ها در طبق اخلاص قرار دادند، فرزندان ما در عراق، سوریه و لبنان و هر کجا حضور داشته باشند، آزادی انسان معیار آن‌هاست و مسلمان، مسیحی، یهودی، ترک ، عرب و یا کرد برای آن‌ها یکسان است.


رئیس‌جمهور با تأکید بر اینکه نه فارس بودن از نگاه ما امتیاز است و نه عرب بودن امتیاز محسوب می‌شود، اظهار کرد: امتیاز اصلی برای ما پیروی از رسول خداست، ما استیلا بر خاک و خوی امپراتوری نمی‌خواهیم، آنچه در منطقه می‌خواهیم برادری، وحدت ، پیروی از رسول خدا و پرچم‌داری او می‌باشد.


روحانی با بیان اینکه خداوند با پیامبرش بر ما منت گذاشت، گفت: هر کجا خدا بر ما منت گذاشت، برای رسولش بود یا اسلامش یا نجات از ظلم و کفر بود. خداوند بر ما منت گذاشت تا جایگاه این گوهر گران‌بها را بدانیم و در کنار آن، برای وحدت بر ما منت گذاشت.


انتهای پیام/4034/


انتهای پیام/

ارسال نظر