صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

سلامت

پژوهش

علم +

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

ورزش

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
رئیس اتاق تعاون:

کاهش میزان صادرات پسته و شیلات به دلیل مشکل ریالی صادرکنندگان این حوزه است

رئیس اتاق تعاون گفت:‌ بخش اعظم صادرات پسته، فرش و شیلات در بخش تعاون صورت می‌گیرد اما مشکل تأمین ریالی صادرکنندگان این حوزه، این میزان را کاهش داده است.
کد خبر : 444610

به گزارش گروه اقتصادی خبرگزاری آنا، دومین نشست مشترک روسا، هیئت‌رئیسه و مدیران سه اتاق با عبدالناصر همتی رئیس‌کل بانک در اتاق تعاون ایران برگزار شد.


در این نشست بهمن عبداللهی رئیس اتاق تعاون ایران، گزارش مبسوطی در خصوص نتایج پایش بررسی وضعیت محیط کسب‌وکار در تابستان سال جاری ارائه و تأکید کرد که بی‌ثباتی و غیرقابل‌پیش‌بینی بودن قیمت‌ها، دشواری و سختی تأمین مالی و بی‌ثباتی سیاست‌ها و رویه‌های اجرایی مهم‌ترین مؤلفه‌های محیط کسب‌وکار بوده است که دشواری تأمین نقدینگی مربوط به بانک مرکزی است.


رئیس اتاق تعاون در بخش دیگری از این نشست، از اقدامات مؤثر بانک مرکزی در ایجاد ثبات در بازار ارز تقدیر و تشکر کرد.


عبداللهی با اشاره به اهمیت صادرات پسته، فرش و شیلات تصریح کرد: بخش اعظم صادرات پسته، فرش و شیلات در بخش تعاون صورت می‌گیرد اما مشکل تأمین ریالی صادرکنندگان این حوزه، این میزان را کاهش داده است.


وی ادامه داد: این صنایع به جهت اشتغال‌زایی و تأمین ارز موردنیاز کشور نقش مهمی را در اقتصاد ایفا می‌کنند ازاین‌رو باید توجه ویژه‌ای به آن معطوف شود.


رئیس پارلمان تعاون کشور همچنین در خصوص بنگاه‌های کوچک و متوسط اشاره کرد و گفت: اشتغال در این بنگاه‌ها به دلیل مشکل سرمایه در گردش، متأثر شده است و حمایت بانک‌ها می‌تواند این مشکل را حل کند.


در این نشست، رئیس‌کل بانک مرکزی در خصوص رشد واحدهای صنعتی بورسی گفت: رشد واحدهای صنعتی بورسی که ۵۰ درصد صنایع را تشکیل می‌دهند، به علت هم‌راستا بودن با روند کل صنعت، می‌تواند مؤید تداوم رشد غیرنفتی کشور باشد.


همتی ابراز داشت: واحدهای صنعتی بورسی در ادامه روند ماه قبل، در مهرماه نیز نسبت به شهریورماه ۱.۸ درصد رشد مثبت داشته‌اند.


رئیس‌کل بانک مرکزی افزود: هر سه اتاق در مورد تأثیر مثبت و تعیین‌کننده سیاست‌ها و اقدامات بانک مرکزی در اعاده ثبات اقتصادی بازارها و تلاش‌هایش برای رونق تولید تأکید داشتند.


وی اضافه کرد: از ابتدای سال تاکنون بیش از ۲۴ میلیارد دلار برای واردات تأمین کرده‌ایم که ۹۷ درصد مربوط به واردات است.


همتی تصریح کرد: روند ارزآوری خوب است و تمام تلاش همکاران بخش ارز بانک مرکزی بر این مهم معطوف شده است که کمترین زحمت شامل صادرکنندگان و واردکنندگان شود.


وی همچنین به عناصر مهم اقتصادی اشاره کرد و ابراز داشت: سه عنصر مهم اقتصادی ارز، تورم و سرمایه‌گذاری است که ارز باید ثبات داشته باشد، تورم باید در حد محدود باشد و سرمایه‌گذاری لازم برای تداوم رشد اقتصادی داشته باشیم.


رئیس‌کل بانک مرکزی در بخش دیگری از این نشست به نقدینگی در کشور اشاره کرد و گفت: ما در شرایطی هستیم که در جامعه هم باید نقدینگی بالا نرود هم باید به بخش تولید نقدینگی بدهیم.


وی ادامه داد: بانک مرکزی باید هم باید نقدینگی بخش خدمات و تولید را تأمین کند هم باید مراقب باشد که تورم ایجاد نشود.


این مقام مسئول در این نشست اظهار کرد: خدمات مولد از بخش‌های مهم اقتصادی محسوب می‌شود و ما از آن استقبال می‌کنیم اگر خدمات ارزش‌افزوده ایجاد کند حتماً از آن استفاده می‌کنیم.


در این نشست مطرح شد: بانک مرکزی مخالفتی با این مهم که مرزنشینان به‌صورت عام، در قبال صادرات، واردات داشته باشند مخالفتی ندارد.


در این نشست همچنین شافعی رئیس اتاق بازرگانی، بیان داشت: در شرایطی هستیم که مسئولان دولتی، بخش خصوصی و تعاونی باید همکاری صادقانه داشته باشند.


انتهای پیام/4087/


انتهای پیام/

ارسال نظر