صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

سلامت

پژوهش

علم +

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

ورزش

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۱۲:۰۲ - ۲۰ آبان ۱۳۹۸
آنا گزارش می‌دهد؛

وقتی بی‌توجهی مسئولان کار دست ورزش می‌دهد/ حمایت کنید تا «پناهنده» نشوند!

پناهندگی سعید ملایی ملی‌پوش جودو در حالی انجام شد که او حمایت لازم را ندید و امروز مسئولان ورزشی مسئولیت جدایی ملایی را به گردن یکدیگر می‌اندازند.
کد خبر : 444375

به گزارش خبرنگار حوزه رزمی گروه ورزشی خبرگزاری آنا، مهاجرت سعید ملایی از ایران آغاز ماجرایی بود که سبب شد فدراسیون جهانی جودو در 28 شهریور 98، دست به تعلیق فدراسیون ایران بزند.


پس از آنکه ملایی در مسابقات جهانی جودو در اوایل شهریور سال جاری در مرحله نیمه‌نهایی شکست خورد و به دیدار فینال نرسید تا برابر «ساگی موکی» نماینده رژیم صهیونیستی قرار بگیرد، جودوکار ایرانی در دیدار بعدی هم شکست خورد تا به‌عنوان پنجم دست پیدا کند و در ادامه به ایران بازنگشت تا اینکه توانست با جلب موافقت فدراسیون جهانی ابتدا زیر پرچم کمیته بین‌المللی المپیک IOC قرار بگیرد و سپس تبعه آلمان شود تا در المپیک 2020 توکیو برای این کشور اروپایی به میدان برود.


جدایی ملایی از جودو ایران در شرایطی رقم خورد که او قبل از مسابقات قهرمانی جهان در ژاپن، در رویدادهای مهم گرندپری و مستر المپیا هم ناچار به باخت مصلحتی برای مواجه نشدن با جودوکار رژیم صهیونیستی شد. نماینده جودو ایران اسیر نقشه‌ای شده بود که مانع رسیدن او به سهمیه المپیک می‌شد و او که مدال طلای جهان را در آذربایجان کسب کرده بود، دوست نداشت تا فرصت حضور در المپیک را از دست بدهد و جای خالی مدال مهم‌ترین آوردگاه ورزشی جهان در ویترین افتخاراتش دیده شود.


حمایت مستقیم «ماریو ویزر» رئیس فدراسیون جهانی جودو از ملایی باعث شد تا او از ایران مهاجرت کند و نهایتاً موفق به اخذ اقامت کشور آلمان شود. موضوعی که در مهاجرت ملایی مسجل است و باعث پناهندگی او شد این است که این جودوکار از مدت‌ها قبل سناریوی حساب شده‌ای برای رفتن از ایران داشت. ملایی در چت‌هایی که با خانم «لیزا» مسئول برگزاری مسابقات فدراسیون جهانی جودو داشت از وی خواسته بود با رئیس این فدراسیون مذاکره نماید و ترتیبی ایجاد کند تا بتواند مراتب جدایی‌اش از تیم ملی جودو ایران اجرایی شود.


بی‌توجهی‌ها دلیل پناهندگی ملایی بود


در این میان سؤالی که برای بسیاری از مخاطبان جودو ایجاد شده این است که چرا حمایت لازم از ملایی ایجاد نشد تا او تصمیم به مهاجرت از ایران بگیرد و به آلمان پناهنده شود. محمدرضا یزدانی‌خرم رئیس اسبق فدراسیون‌های والیبال و کشتی درباره جدایی ملایی از تیم ملی جودو ایران به خبرنگار ورزشی آنا گفت: در چند سال اخیر برای بار چندم است که ملایی به خاطر حضور نماینده رژیم صهیونیستی از دور مسابقات انتخابی المپیک کنار رفت و متأسفانه بی‌توجهی‌ها به او هم خیلی زیاد بود. وضعیت فدراسیون جودو نامشخص بود و کسی به‌عنوان رئیس این فدراسیون به وضعیت این ورزشکار رسیدگی نکرد یا اینکه اگر از او بیشتر حمایت می‌شد، هم حمایت‌های معنوی و هم مادی در نهایت این ورزشکار این تصمیم را نمی‌گرفت. در ماجرایی که برای ملایی رقم خورد مسئولان هم غفلت کردند.



نقشه حساب‌شده رژیم صهیونیستی


یکی از موضوعاتی که این روزها مطرح شده این است که نقشه از پیش طراحی‌شده رژیم صهیونیستی برای سعید ملایی موضوعی قابل تشخیص بوده و فدراسیون جودو می‌توانست تشخیص دهد که با حضور نماینده این رژیم، ملایی در مسابقات جهانی ژاپن با مشکل مواجه می‌شد. آرش میراسماعیلی اعلام کرده که سفر ملایی به ژاپن با موافقت شورای برون‌مرزی وزارت ورزش و جوانان انجام شده است و در مقابل شورای برون‌مرزی با انتشار بیانیه‌ای توضیح داد سفر ملایی به مسابقات جهانی با درخواست فدراسیون جودو اجرایی شده که این توضیح واکنش شدید آرش میراسماعیلی را به همراه داشت و رئیس فدراسیون جودو اعلام کرد سفر ملایی با اصرار محمدرضا داورزنی معاون وزیر ورزش انجام شده و مجید زارعیان سرمربی تیم ملی در جریان تمام وقایع است.


کسی پذیرای مسئولیت جدایی ملایی نیست


آنچه در پناهندگی سعید ملایی شانس اصلی شکست طلسم کسب مدال جودو ایران در المپیک وجود دارد این است که مسئولان ورزشی به جای پیشگیری و درمان، وقتی اتفاقی رخ می‌دهد مسئولیت را بر گردن دیگری می‌اندازند. ملایی چهار تورنمنت مهم کسب سهمیه المپیک را به خاطر مبارزه نکردن با نماینده رژیم صهیونیستی از دست داد و طبیعی بود که پس از آنکه دو مرتبه فرصت کسب مدال را از دست داد، به فکر مذاکره و جدایی از تیم ملی جودو شود.


بدون تردید هیچ‌کدام از نمایندگان ورزش ایران نباید با ورزشکاران رژیم غاصب صهیونیستی مسابقه دهند اما باید راهکارهای اصولی پیدا کرد که باعث شود ورزش ایران در عرصه بین‌المللی آسیب نبیند. حمایت مادی و معنوی از ورزشکارانی که در المپیک شانس زیادی برای کسب مدال دارند و به دلیل پرهیز از مواجهه با بازیکنان رژیم صهیونیستی این شانس را از دست می دهند؛ یک امر ضروری است که در رابطه با ملایی انجام نشد. ضمن اینکه باید راه‌هایی پیدا یا ساخته شود که راه موفقیت نمایندگان ورزش کشور مسدود نشود و اگر باخت مصلحتی هم ایجاد می‌شود با دیپلماسی ورزشی  محرومیت ورزشکاران و فدراسیون‌های ورزشی را به همراه نداشته باشد.


انتهای پیام/4051/4048/پ


انتهای پیام/

ارسال نظر