صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

سلامت

پژوهش

علم +

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

ورزش

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری

۱۳ نشانه برای شناختن افراد دروغگو

بسیاری از افرادی که شما در زندگی روزمره خود با آنها مراوده دارید، دروغگویان قهاری هستند. در یکی از مطالعاتی که در سال ۲۰۰۲ توسط روانشناس معروف، روبرت فلدمن انجام شد، کاشف به عمل آمد که ۶۰ درصد از افراد در طی یک مکالمه ۱۰ دقیقه ای ، به طور میانگین ۲ یا ۳ بار دروغ می گویند!
کد خبر : 44433

به گزارش گروه رسانه‌های دیگر خبرگزاری آنا به نقل از پچ پچ، خوشبختانه نشانه هایی برای مچگیری از افراد دروغگو وجود دارد.


دکتر لیلیان گلس، تحلیلگر رفتاری و متخصص زبان بدن که به استخدام شرکت FBI در آمده است، معتقد است نشانه هایی وجود دارد که به کمک آنها می توان فهمید که طرف مقابل در حال دروغگویی است. با این حال ابتدا باید نحوه رفتار و فعالیت عادی فرد مورد نظر سنجیده شود. بدین منظور باید توجه ویژه ای به حالت چهره، زبان بدن، الگوهای گفتار و غیره مبذول شود.


۱۳ نشانه دروغگویی دیگران که در این مقاله به آنها می پردازیم شامل موارد زیر می باشد:


۱- تغییر سریع موقعیت سر


وقتی به محض پرسیدن یک سوال مستقیم از دیگران، متوجه شدید فورا سر خود را تکان دادند، به احتمال زیاد قصد دروغگویی دارند. بالا گرفتن سر، به عقب برگرداندن آن،کج کردن و تکان دادن آن به طرفین از جمله این نشانه ها هستند. این نشانه درست قبل از اینکه فرد به سوال پرسیده شده پاسخ دهد، دیده می شود.



۲- تغییر در تنفس


وقتی کسی قصد دروغگویی دارد، نفس های وی حالت عمیق تر و سنگین تر پیدا می کند. به گفته گلس، این یک واکنش انعکاسی است. وقتی تنفس تغییر می کند، شانه ها به سمت بالا رفته، صدا نازک تر می شود. در اصل افراد دروغگو موقع دروغگویی سریع تنفس می کنند. زیرا ضربان قلب و فشار خون تغییر کرده است. وقتی انسان در حالت تنش یا نگرانی است، همین حالت ها را تجربه می کند. درست مثل وقتی که در حال دروغگویی هستید!



۳- بی حرکت ماندن


اعتقاد بر این است که انسان در مواقع نگرانی و اضطراب، بی قرار بوده و نمی تواند آرام بنشیند اما گلس معتقد است برخی افراد در چنین شرایطی خشکشان می زند و کاملا بی حرکت می مانند.


این حرکت، اولین نشانه از نزاع عصب شناختی است که به جای گریز یا فرار، نزاع صورت گرفته است. وقتی شما در حال گفتگوی عادی با دیگران هستید، تکان دادن بدن امری عادی است اما اگر فرد به شدت بی حرکت و میخکوب مانده باشد، نشان دهنده وضعیت غیر عادی است.



۴- تکرار کلمات و جملات


دلیل تکرار کلمات و جملات این است که آنها در صدد متقاعد ساختن شما و خودشان هستند. آنها می خواهند حتی در ذهن خود دروغ خود را موجه و حقیقی جلوه دهند. به عنوان مثال: من نکردم... من این کار را نکردم....


از طرفی تکرار کلمات و جملات باعث وقت کشی و جمع و جور کردن افکار فرد دروغگو می شود.



۵-پوشاندن غیر ارادی بخش هایی از بدن با دست


از جمله بخش های بدن که افراد دروغگو سعی در پوشاندن آن دارند، می توان به گلو، سینه، گردن، سر و یا شکم اشاره کرد. گلس مدعی است وقتی به عنوان مشاورحقوقی مشغول فعالیت بوده است، به کرات این پدیده را در جلسه دادگاه مشاهده کرده است. وقتی در جلسه دادگاه، فرد مدعی علیه یا خوانده با دست، گلوی خود را لمس می کرد، به این نتیجه می رسیدم که گواهی و یا شهادت از طرف وی باعث بروز واکنش های عصبی در وی می شود.



۶- لمس یا پوشاندن دهان


یکی دیگر از نشانه های بارز مبنی بر دروغگویی این است که فرد به صورت خودکار دست خود را روی دهانش قرار می دهد. این پدیده می تواند نشان دهنده عدم تمایل فرد به بحث در مورد موضوعی خاص یا ارائه پاسخ به یک سوال باشد. وقتی افراد بزرگسال دست خود را روی دهان یا لب های خود قرار می دهند، این بدین معنی است که بخشی از ماجرا را پنهان می کنند و تمایلی به گفتن حقیقت ندارند. در واقع این حرکت باعث خاتمه یافتن محترمانه گفتگو می شود.



۷- این پا و آن پا کردن


این پا و آن پا کردن تلویحا بدین معنی است که فرد دروغگو معذب بوده و چندان احساس راحتی نمی کند. همچنین بدین معنی است که فرد در صدد ترک یا فرار از این موقعیت پیش آمده است. این یکی از اصلی ترین نشانه های شناسایی فرد دروغگو است. تنها کافی است نگاهی به پاهای طرف مقابل بیندازید.


۸- ارائه اطلاعات بیش از حد


وقتی کسی مدام حاشیه رفته و از موضوعی به موضوعی رفته و بدون اینکه از آنان خواسته شده باشد، اطلاعات زیادی در اختیار شما قرار می دهد، به احتمال زیاد می توان گفت وی در حال دروغگویی است. افراد دروغگو اغلب افراد پر حرفی هستند، آنان امیدوارند با حرف زدن زیاد و به حاشیه رفتن، دیگران آنها را باور کنند.



۹- اشاره مدام به اتفاقی مشخص


وقتی فرد دروغگو حالت تدافعی یا خصمانه به خود می گیرد، تمام تلاش خود را به کار می گیرد تا توپ را به زمین شما بیندازد. دلیل عصبانیت فرد دروغگو در این است که شما متوجه دروغگویی وی شده اید و به همین دلیل مدام به نقطه ای خاص اشاره می کند.


۱۰- دشواری در گفتار


به احتمال زیاد در فیلم ها دیده اید که فرد مظنون و گناهکار در طی جلسه بازجویی، به مرور زمان تحت فشار قرار گرفته و صحبت کردن برای وی دشوار تر می شود. دلیل این پدیده این است که سیستم عصبی خودمختار در حین تنش و استرس، باعث کاهش ترشح بزاق شده و این فرآیند منجر به خشک شدن مخاط دهان می شود.


از دیگر نشانه های دروغگویی می توان به گاز گرفتن ناگهانی لب ها و یا تر کردن لب ها با زبان اشاره کرد.



۱۱- زل زدن به مخاطب بدون پلک زدن


افراد دروغگو معمولا حین دروغگویی از برقراری تماس چشمی خودداری می کنند اما ممکن است یک فرد دروغگوی ماهر همچنان به تماس چشمی ادامه داده و شما را بازیچه خود قرار دهد.


چنین افرادی مدت زمان طولانی به مخاطب خیره شده و بدون پلک زدن به صحبت خود ادامه می دهند. افراد وقتی در حال ابراز حقیقت هستند، دور و بر خود را مد نظر قرار داده و چشمان خود را حرکت می دهند. در مقابل، افراد دروغگو با نگاه خیره و سرد خود سعی در کنترل مخاطب دارند.


از طرفی پلک زدن سریع نیز از نشانه های دروغگویی است.



۱۲- سکوت قبل از ارائه پاسخ


وقتی کسی چندان صادق نیست و شما مدام از وی سوال می پرسید، ممکن است در پاسخ دادن تعلل بورزد. آنها در واقع در حال پیدا کردن پاسخ برای سوالات بعدی هستند.


۱۳- عرق کردن


وقتی فردی قصد دروغگویی دارد، حالت عصبی و ناراحتی به وی دست می دهد. نتیجه این حالت عصبی و ناراحتی، تعریق است. معمولا در چنین شرایطی بخش فوقانی لب ها شدیدا عرق می کند. دلیل عرق کردن این است که سیستم عصبی خودمختار به صورت بیش از حد در حال فعالیت می باشد.


انتهای پیام/

برچسب ها: تنفس دروغگویی
ارسال نظر