صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

سلامت

پژوهش

علم +

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

ورزش

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۰۳:۰۰ - ۱۷ آبان ۱۳۹۸
با نادیده گرفتن دیدگاه ذی‌نفعان؛

دوباره کاری در تدوین شیوه‌نامه انضباطی دانشجویان

نادیده گرفتن دانشجویان و خواسته آنان منجر به دوباره کاری در تدوین شیوه‌نامه انضباطی دانشجویان شده است.
کد خبر : 443255

به گزارش خبرنگار حوزه صنفی گروه دانشگاه خبرگزاری آنا، حفظ حریم شخصی یکی از جدی‌ترین خواسته‌های دانشجویان در شیوه‌نامه انضباطی دانشجویان است؛ به گفته دانشجویان، تجسس در حریم خصوصی و فضای مجازی از دیگر ایرادات این شیوه‌نامه است. هم‌چنین پیش‌ازاین دانشجویان می‌توانستند نماینده یا وکیلی را همراه خود به جلسه کمیته انضباطی ببرند که متأسفانه این بند در شیوه‌نامه جدید حذف شد.


به گفته یکی از دانشجویان یکی از مهم‌ترین بندهای منفی شیوه‌نامه جدید این بود که فعالیت دانشجویان در فضای مجازی رصد و قابل‌پیگیری است. مسئولان باید به حریم خصوصی دانشجویان احترام بگذارند. در گذشته نیز رصد فعالیت دانشجویان در فضای مجازی وجود داشت یعنی افرادی با هویت ناشناس همواره دانشجویان را رصد می‌کردند اما این اقدام با تصویب شیوه‌نامه جدید جنبه رسمی به خود گرفت.


جاماسب نوذری، مدیرکل وقت امور دانشجویان داخل در مورد تغییرات جدید آئین‌نامه انضباطی دانشجویان مدعی شد: «آئین‌نامه انضباطی دانشجویان با اصلاحیه جدید تغییرات زیادی نکرده است، برخی اصلاحات در حد تغییر کلمات بود و درواقع اصلاحات پیچیده‌ای در آن اعمال نشد. برخی موارد مانند رسیدگی به تخلفات در فضای مجازی یا پژوهشی و مواردی که از سال 74 تاکنون در این آئین‌نامه تغییر نکرده بود، اصلاح شد. انتشار عکس‌های غیراخلاقی یا مرتکب شدن کار خلاف اخلاق در فضای مجازی هم‌چنین انتشار تصاویر نامناسب در کانال‌های اطلاع‌رسانی، شامل برخوردهای انضباطی با دانشجویان می‌شود.» این اظهارات اعتراضات دانشجویان را بیشتر کرد.


درنهایت پس از کش‌وقوس‌های فراوان، معاونت حقوقی رئیس‌جمهور اعلام کرد که شیوه‌نامه انضباطی جدید در این معاونت بررسی و اصلاح خواهد شد و شیوه‌نامه انضباطی جدید در این معاونت بررسی و موارد مغایر با قانون اساسی، قوانین عادی مرتبط و منشور حقوق شهروندی، با همکاری نمایندگان تشکل‌های دانشجویی و دستگاه‌های مربوط بررسی و اصلاح خواهد شد.


 


منصور غلامی، وزیر علوم، تحقیقات و فناوری در واکنش به انتقادات مطرح‌شده درباره شیوه‌نامه جدید انضباطی دانشجویی اظهار کرد: بر اساس قانون باید برای اجرای دقیق آیین‌نامه انضباطی دانشجویان، یک شیوه‌نامه توسط وزارت خانه‌های بهداشت و علوم تدوین می‌شد که این اقدام انجام گرفت.


وی افزود: دانشجویان نگران بودند که احیاناً با اجرای شیوه‌نامه جدید انضباطی به بخش‌های خصوصی آن‌ها در فضای مجازی ورود شود که قاعدتاً این موضوع هدف ما نیست. قبل از ورود معاونت حقوقی رئیس‌جمهوری به موضوع شیوه‌نامه انضباطی دانشجویان، معاونان دانشجویی در حال بازنگری در جزئیات این شیوه‌نامه برای افزایش شفافیت در اجرایی آن بودند در همین راستا نیز اتفاقاً من از برخی از دانشجویان خواسته بودم که اگر درباره شیوه‌نامه جدید انضباطی نظری دارند به من اعلام کنند.


وی درباره نگرانی‌ها در خصوص عدم حضور دانشجویان در جلسات کمیته انضباطی اظهار کرد: بر اساس آئین‌نامه انضباطی، در مواردی که لازم باشد هیئت‌های بدوی و تجدیدنظر می‌تواند از دانشجویان برای حضور در جلسات خود دعوت کنند. اما این‌که الزاماً دانشجو در جلسات حضور داشته باشد شاید در برخی از موارد به نفع خود دانشجویان نباشد.


وزیر علوم: حریم شخصی دانشجویان نقض نخواهد شد


وزیر علوم تصریح کرد: قطعاً در اجرای شیوه‌نامه جدید انضباطی دانشجویی، نقض حریم خصوصی دانشجویان انجام نمی‌شود؛ چراکه ورود به بخش خصوصی افراد نیاز به مجوز دارد و شیوه‌نامه انضباطی دانشجویی در حقیقت نمی‌تواند مجوزی برای ورود به بخش خصوصی افراد باشد. برای افزایش شفافیت و هم‌چنین رفع نگرانی‌های دانشجویان، بازنگری در شیوه‌نامه انضباطی در حال انجام است.


وی خاطرنشان کرد: کل تخلفات دانشجویان به‌جز بخش آموزشی یک‌دهم درصد تعداد کل دانشجویان بود و لذا شیوه‌نامه تخلفات انضباطی شامل همه جمعیت دانشجویان نمی‌شود؛ چراکه همه دانشجویان متخلف نیستند؛ نگرانی‌های موجود بیشتر شامل فعالیت‌های خاص سیاسی و اجتماعی دانشجویان می‌شود و تعدادشان بسیار اندک است.


غلامی درباره نظرخواهی از دانشگاهیان و تشکل‌های دانشجویی برای شفاف‌سازی شیوه‌نامه جدید انضباطی دانشجویان گفت: چون حوزه امور دانشجویی وزارت علوم با کمیته انضباطی و شیوه‌نامه انضباطی دانشجویان مرتبط است، سازوکارهایی که برای آن شیوه‌نامه در نظر گرفته‌شده نیز با سازمان امور دانشجویان است. سازمان امور دانشجویان از افراد و مجموعه‌ها دعوت می‌کند تا از نظرات آنان نیز در اصلاح شیوه‌نامه استفاده کند. بنا بود از تشکل‌های دانشجویی در رابطه با شیوه‌نامه انضباطی دعوت شود.


دانشجویان در تدوین آئین‌نامه انضباطی نقشی نداشتند


20 سال گذشته شورای عالی انقلاب فرهنگی باهدف رسیدگی به تخلفات دانشجویی در داخل دانشگاه‌ها آئین‌نامه انضباطی دانشجویان را تصویب کرد و این آئین‌نامه به‌تمامی دانشگاه‌ها و مراکز آموزش عالی ابلاغ شد. شیوه‌نامه جدید شورای انضباطی دانشجویان بعد از 24 سال از تصویب این آئین‌نامه، شهریورماه سال جاری به تصویب شورای عالی انقلاب فرهنگی رسید و با امضای وزرای بهداشت و علوم به دانشگاه‌های سراسر کشور ابلاغ شد؛ اما این ابلاغ منجر به ناآرامی دانشگاه‌ها شد و در نهایت مقرر شد این آئین‌نامه بازنگری شود! 


موضوع مطرح این است که چرا از ابتدا دو وزارت خانه بهداشت و علوم در تدوین شیوه‌نامه انضباطی دانشجویان نظر دانشجویان را دخیل نکرده‌اند و با اعتراض دانشجویان مقررشده است که آئیننامه جدید را با در نظر گرفتن ملاحظات و دغدغه‌های دانشجویی تدوین و اصلاح کنند.


انتهای پیام/4084/


انتهای پیام/

ارسال نظر