صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

سلامت

پژوهش

علم +

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

ورزش

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۰۰:۱۵ - ۱۲ آبان ۱۳۹۸
آنا گزارش می‌دهد؛

اساسنامه جدید فدراسیون‌های ورزشی در دست‌انداز بهارستان/ رواج «دوشغله‌ بودن» در ورزش ایران!

اساسنامه فدراسیون‌های ورزشی به تصویب هیئت وزیران رسیده و باید به‌زودی در کمیسیون فرهنگی مورد بررسی قرار بگیرد اما مهم‌ترین موضوع بند جنجالی شغل محسوب نشدن رؤسای فدراسیون‌هاست.
کد خبر : 443053

به گزارش خبرنگار گروه ورزشی خبرگزاری آنا، درست یک ماه قبل اساسنامه فدراسیون‌های ورزشی و کمیته ملی المپیک به تصویب هیئت وزیران رسید و حالا قرار است اساسنامه‌ها راهی مجلس شورای اسلامی شوند تا از سوی اعضای کمیسیون فرهنگی مجلس مورد بررسی شوند و به تأیید نهایی برسد. 


اساسنامه‌ فدراسیون‌های ورزشی در حالی باید راهی بهارستان شود که ابهامات زیادی در مورد آن‌ها مطرح است. یکی از بندهای جنجالی اساسنامه فدراسیون‌های ورزشی این است که ریاست فدراسیون‌های ورزشی شغل محسوب نمی‌شود. موضوعی که  بدون شک مخالفان زیادی دارد چرا که سال‌هاست مجلس شورای اسلامی تمام‌قد با دوشغله‌ بودن‌ها مخالف است.


سال گذشته با اجرای قانون منع به‌کارگیری بازنشستگان، خیلی از رؤسای فدراسیون‌های ورزشی به خاطر منع به‌کارگیری بازنشستگان از  سمت خود کنار رفتند و جای خود را به مدیران جوان‌تر دادند. در همان زمان عده‌ زیادی مخالف این طرح بودند و می‌گفتند فدراسیون‌های ورزشی نهادهایی غیردولتی هستند و مشمول این قانون نمی‌شوند. اما از آن‌جا که همه در برابر قانون برابر هستند رؤسای فدراسیون‌های هندبال، کاراته، والیبال، جودو، قایقرانی، چوگان و ناشنوایان از سمت خود کنار رفتند و جای خود را به مدیران جوان‌تر دادند. در این میان تنها مهدی تاج در فدراسیون فوتبال با استناد به «قانون جامع خدمات‌رسانی به ایثارگران» در سمت خود باقی ماند. 


مخالفان و موافقان در مورد بند جنجالی چه می‌گویند؟ 


همان‌طور که گفته شد در مورد اساسنامه فدراسیون‌های ورزشی ابهاماتی زیادی مطرح است و آن هم شغل محسوب نشدن ریاست فدراسیون‌های ورزشی است. موضوعی که مخالفان و موافقان زیادی را به صف کرده است.


مدیرانی که اساسنامه فدراسیون‌های ورزشی را نوشتند و بند جنجالی «شغل نبودن ریاست فدراسیون ورزشی» را در اساسنامه درج کردند، معتقدند این بند کمک می‌کند تا افرادی که در کار مدیریت تبحر دارند، روی کار بیایند و از آن‌جایی‌که فدراسیون‌های ورزشی هم نهادهایی غیردولتی هستند نباید مشمول قوانین دولتی شوند. در مقابل دیدگاه موافقان، مخالفان این بند هم معتقدند فدراسیون‌های ورزشی بالاخره بودجه‌ای از دولت دریافت می‌کنند و بخشی که زیر نظر دولت است، نباید برخلاف قانون عمل کند. وقتی در همه ارکان دولت با دوشغله‌ بودن‌ها مخالفت صورت گرفته است در ورزش هم استثنا وجود ندارد و باید به اجرا دربیاید.


البته تصمیم‌گیری در مورد این بند جنجالی منوط به ارسال اساسنامه از دولت به مجلس است که هنوز این اتفاق نیفتاده است اما شنیده‌ها حاکی از این است که تا چند روز آینده دولت اساسنامه را به مجلس ارسال خواهد کرد.



ابراهیمی: بحران اقتصادی کشور اجازه دوشغله‌ بودن را نمی‌دهد


علیرضا ابراهیمی، در خصوص ارسال اساسنامه فدراسیون‌های ورزشی به کمیسیون فرهنگی به خبرنگار آنا گفت: هنوز اساسنامه فدراسیون‌های ورزشی به مجلس ارسال نشده اما من شنیدم همین چند روز آینده این اتفاق می‌افتد.‌‌ یکی از موضوعات مورد بحث در اساسنامه فدراسیون‌های ورزشی، بحث شغل محسوب نشدن رؤسای فدراسیون‌های ورزشی است که من فکر نمی‌کنم مورد موافقت قرار بگیرد. هنوز اساسنامه به کمیسیون فرهنگی ارسال نشده و از جزئیات آن اطلاعی ندارم اما بدون شک این موضوع مورد موافقت قرار نمی‌گیرد و کمیسیون با آن مخالفت خواهد کرد.


دبیر کمیسیون فرهنگی مجلس شورای اسلامی تأکید کرد: ضمن این‌که علاوه بر مخالفت کمیسیون فرهنگی، صحن مجلس هم با این موضوع مخالفت خواهد کرد. کشور این روزها با بحران اقتصادی روبه‌رو است و به دنبال حذف چند شغله‌هاست و این موضوع با قانون کشور در خصوص چند شغله بودن مدیران مغایرت اساسی دارد.


ابراهیمی گفت: در مورد اساسنامه‌های فدراسیون‌های ورزشی باید تکلیف به‌صورت شفاف مشخص شود. یک نفر نمی‌تواند هم رئیس فدراسیون باشد و هم به پست‌های دیگر از جمله نماینده مجلس یا معاونت وزیر و... را عهده‌دار باشد. بدون شک ریاست فدراسیون‌های ورزشی باید شغل محسوب شود و پاسخگو باشد و حوزه عملکردی و نظارت او به‌صورت دقیق مورد بحث و بررسی قرار بگیرد. 


نماینده مردم آزادشهر و رامیان در مجلس شورای اسلامی عنوان کرد: باید دولت هر چه سریع‌تر اساسنامه را به مجلس شورای اسلامی ارسال کند و کمیسیون‌های فرهنگی آن را مورد بررسی قرار بدهد. رئیس یک فدراسیون‌ ورزشی مشغله‌های زیادی دارد و  نمی‌تواند به همه آن‌ها رسیدگی کند. حواشی به‌وجودآمده در فدراسیون‌های ورزشی و نظارت‌ها باید از طریق رئیس پیگیری شود و همین مسائل وقت یک رئیس فدراسیون را می‌گیرد و حالا در این شرایط او دوشغله هم باشد آن وقت نمی‌تواند به هیچ کدام از مسائل فدراسیون رسیدگی کند.


مهمترین ایراد اساسنامه جمع‌آوری امضا از اعضای مجمع است


امیررضا واعظ آشتیانی در گفتگو با خبرنگار آنا درباره اساسنامه جدید فدراسیون‌های ورزشی و شغل محسوب نشدن ریاست فدراسیون‌های ورزشی گفت: به اعتقاد من اساسنامه فدراسیون‌های ورزشی به یک اصلاح جدی نیاز دارد. متأسفانه برخلاف فضای دموکراسی که باید در فدراسیون‌ها حاکم باشد و افراد خلاق، مدیر، مدبر و خوش‌فکر برای ریاست فدراسیون‌ها ورود پیدا کنند، هر کسی که باید برای انتخابات نامزد شود باید از اعضای مجمع امضا بگیرد. در فدراسیون فوتبال باید از 10 نفر از اعضای مجمع برای ورود به انتخابات امضا گرفته شود یا در فدراسیون والیبال باید از پنج نفر از اعضای مجمع امضا جمع‌آوری شود. این برخلاف روح آزادی و دموکراسی در انتخابات فدراسیون‌های‌ ورزشی است. 


وی گفت:  این موضوع نشان‌دهنده یک انحصار صنفی است که افراد جدید، خلاق، مدیر و افرادی که از سابقه اجرایی موفقی برخوردارند، حق ورود به انتخابات را ندارند و فقط دایره‌ای تعریف شده که افراد خاص و حتی نوه‌های آن‌ها می‌توانند روی کار بیایند. مهم‌ترین ایرادی که به اساسنامه فدراسیون‌ها وارد است، همین بخش است. این موضوع را باید مجلس شورای اسلامی به‌صورت جدی پیگیری کند و اجازه چنین محدودیتی را ندهد.


دبیر فدراسیون بدون اجازه رئیس نمی‌تواند هیچ تصمیمی بگیرد


کارشناس مدیریت ورزش به شغل محسوب شدن یا نشدن رؤسای فدراسیون‌ها ورزشی اشاره کرد و گفت: درست است که در یک فدراسیون، دبیر بخشی از کارها را انجام می‌دهد و دبیر با پیشنهاد رئیس فدراسیون و رأی اعضای مجمع انتخاب می‌شود اما ریاست فدراسیون و حتی ریاست کمیته ملی المپیک شغل محسوب می‌شود و دبیر فدراسیون بدون اجازه آن‌ها نمی‌تواند هیچ تصمیمی بگیرد. در کجا این اختیارات وجود داشته که دبیر همه کارها را به اختیار انجام دهد؟ درست است که فدراسیون‌ها هیئت‌رئیسه دارند و آن‌ها تصمیم می‌گیرند اما ابلاغ و جاری و ساری کردن امور توسط رئیس انجام می‌شود.


در دنیا هم ریاست فدراسیون‌ها شغل محسوب می‌شود


آشتیانی ادامه داد: در ساختار اجرایی کشورمان، رؤسا به‌خصوص رؤسای فدراسیون‌ها شغل محسوب نمی‌شوند این در حالی است که حتی در دنیا هم ریاست فدراسیون‌ها شغل محسوب می‌شود. رئیس در ساعت اداری در محل کارش حاضر می‌شود. همه تصمیمات با نظر او به مرحله اجرا درمی‌آید. ضمن این‌که فدراسیون‌ها نهادهای عمومی غیردولتی محسوب می‌شوند. آقایان یادشان رفته است که نهاد عمومی غیردولتی، بودجه از طریق دولت می‌گیرند و وضعیتشان مشابه شهرداری‌هاست. این نهادها وابستگی به دولت دارند و بودجه دولتی می‌گیرند.


وی تأکید کرد: از طرفی مگر فدراسیون‌های ما به‌لحاظ اقتصادی خودکفا هستند، منبع درآمد آن‌ها از کجاست تا بتوانند در چارچوب اساسنامه فعالیت کنند. دولت وقتی به یک نهاد پول می‌دهد در مقابل آن ذی‌حساب، دیوان محاسبات و بازرسی کل کشور هم در آن نهاد به‌وجود می‌آید تا امور مالی را شفاف‌سازی کنند. به چه استنادی گفته می‌شود که رئیس فدراسیون ورزشی شغل محسوب نمی‌شود؟ مگر در فدراسیون‌های ورزشی هر کسی می‌تواند هر کاری که بخواهد انجام دهد؟ مگر فدراسیون‌های ورزشی در دنیا بخش خصوصی هستند که در ایران چنین حرفی زده می‌شود؟


آشتیانی خاطرنشان کرد: در کشورهای توسعه‌یافته انتخاب رؤسای فدراسیون‌های ورزشی در پسِ پرده تعیین می‌شود اما به‌گونه‌ای این چیدمان صورت می‌گیرد که هیچ اشکالی به‌لحاظ قانونی برای انتخاب آن فرد به‌وجود نیاید. نمی‌توان سرنوشت ورزشی کشور را  به بخش خصوصی واگذار کرد اگر حتی فدراسیون‌ها بودجه‌ای دریافت نکنند و خودکفا باشند، متعلق به ملت و حاکمیت هستند و باید در چارچوب قوانین کشور فعالیت کنند.


اگر ریاست فدراسیون شغل نیست چرا دائم سر کار هستند!


وی گفت: اگر رئیس فدراسیون‌ها به عنوان شغل محسوب نمی‌شود، چرا رؤسا به‌صورت دائم در محل کار خود حضور دارند یا اتاق و منشی دارند؟! پس نتیجه می‌گیریم که همه آن‌ها شغل محسوب می‌شوند و اختیارات مطلق هم به دبیر کل داده نمی‌شود. برخی موضوعات مدیریتی وجود دارد که باید رئیس در مورد آن‌ها تصمیم‌گیری کند. حتی اگر رئیس به مدت دو ساعت در محل کارش حاضر شود، باز هم شغل محسوب می‌شود. اگر بنا باشد که ریاست فدراسیون شغل محسوب نشود، افراد به‌صورت دائمی در فدراسیون مربوطه مشغول به کار خواهند بود و فضایی برای نسل بعدی به‌وجود نمی‌آید.


کارشناس مدیریت ورزش اظهار کرد: اگر به دنبال این هستیم که ورزش نفس تازه‌ای بکشد و متحول شود و چهره‌های کارآمد، دلسوز و انقلابی و در عین حال برنامه‌ریز به عرصه مدیریت ورزش ورود پیدا کند، این بند جمع‌آوری امضا از اعضای مجمع برای ورود یک فرد به عرصه انتخابات باید حذف شود. اگر این بند حذف نشود، هیچ فرقی نمی‌کند که ریاست فدراسیون شغل باشد یا نباشد. در واقع شغل بودن ریاست فدراسیون ارتباط مستقیم با این بند دارد.



بند جنجالی راه بازگشت بازنشستگان را هموار می‌کند؟


بدون شک «شغل نبودن ریاست فدراسیون‌های ورزشی» این امکان را فراهم می‌کند تا مدیرانی که در آینده بازنشسته می‌شوند و یا حتی مدیران بازنشسته‌ای که به خاطر قانون منع به‌کارگیری بازنشستگان از سمت خود کنار رفته‌اند دوباره بازگشت به کار داشته باشند چرا که در ماده 30 اساسنامه جدید فدراسیون‌های ورزشی قید نشده است که بازنشستگان حق حضور در انتخابات فدراسیون‌های ورزشی را ندارند. از طرفی اساسنامه جدید اگر به تصویب مجلس شورای اسلامی برسد، این اجازه را به سیاسیون و سایر افراد ذی‌نفوذ می‌دهد تا در انتخابات فدراسیون‌ها ورود کنند.


البته با توجه به مخالفت‌های مجلس شورای اسلامی با موضوع دو شغله‌ها، به احتمال زیاد اساسنامه جدید و بند جدید «شغل محسوب نشدن» رؤسای فدراسیون‌های ورزشی در کمیسیون فرهنگی مورد تأیید قرار نگیرد و در دست‌انداز بهارستان‌نشینان قرار بگیرد. باید دید تا چند روز آینده کمیسیون فرهنگی در مورد این بند جنجالی چه تصمیمی خواهد گرفت.


انتهای پیام/4051/4057/پ


انتهای پیام/

ارسال نظر