صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

سلامت

پژوهش

علم +

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

ورزش

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۰۷:۳۰ - ۰۸ آبان ۱۳۹۸

با خوردنی‌هایی که ویروس سرماخوردگی را در نطفه خفه می‌کنند آشنا شوید

به عقیده متخصصان شما همان چیزی هستید که می‌خورید، بنابراین منطقی است که خوردن غذاهای سالم می‌تواند به شما در سالم بودن کمک کند.
کد خبر : 442602

به گزارش گروه رسانه‌های‌دیگر خبرگزاری آنا، کارن آنسل سخنگوی آکادمی تغذیه و رژیم غذایی می‌گوید: شما نمی‌توانید اهمیت غذای خوب را در تقویت سیستم ایمنی بدن خود دست‌کم بگیرید. ویتامین‌ها، مواد معدنی و آنتی‌اکسیدان‌ها، همان عواملی هستند که بدن را قوی نگه می‌دارند و بدون آن‌ها انرژی لازم برای جلوگیری از عفونت را به بدن خود نمی‌دهید. شما همان چیزی هستید که می‌خورید، بنابراین منطقی است که خوردن غذاهای سالم می‌تواند به شما در سالم بودن کمک کند. در ادامه این مطلب با برخی از مواد غذایی که بدنتان را در برابر سرماخوردگی بیمه می‌کند، می‌پردازیم.



لوبیا


لوبیا نه تنها آن‌ها حاوی آنتی‌اکسیدان‌های قوی است، بلکه دارای مواد مغذی اساسی است که ایمنی بدن و منابع پروتئین، روی و آهن موردنیاز برای آن را تأمین می‌کند. این ماده غذایی حاوی فیبر خوبی است که باعث تقویت ایمنی و افزایش توان ضد التهاب در دستگاه گوارش می‌شود.


آلبالوی خشک


مقدار بالای آنتی‌اکسیدان موجود در آلبالوی خشک به تقویت سیستم ایمنی و کاهش علائم بیماری در دستگاه تنفسی فوقانی گره خورده است. این ماده غذایی همچنین به دلیل دارا بودن ملاتونین طبیعی موجبات خواب سالم را برای بدن فراهم می‌کند. این اثر بسیار مهم است، زیرا تحقیقات نشان می‌دهد افرادی که خواب باکیفیت ندارند، بعد از قرار گرفتن در معرض ویروس، سریع‌تر از سایر افراد بیمار می‌شوند.


دانه‌های چیا


دانه‌های چیا سرشار از آنتی‌اکسیدان‌های ضد التهابی به همراه پروتئین و فیبر اضافی هستند. ویتامین‌ها و مواد معدنی موجود در دانه‌های چیا به ایمنی بدن کمک می‌کنند، همچنین این ماده غذایی در جلوگیری از یبوست مؤثر است. یبوست می‌تواند مانع از جذب مواد مغذی در بدن شده و استرس سیستم ایمنی بدن را به دنبال دارد. منیزیم موجود در دانه‌های چیا همچنین به داشتن یک خواب سالم کمک می‌کند.


پودر کاکائو شیرین‌نشده


کاکائو دارای اثرات ضدالتهابی، تأثیر مثبت بر سلامت مغز و قلب و همچنین خواص ضد باکتریایی است. تحقیقات نشان داده است که این ماده غذایی باعث تقویت فعالیت سلول‌های ایمنی بدن برای محافظت بیشتر در برابر ویروس‌های آنفولانزا می‌شود.


زردچوبه


کورکومین، ترکیب طبیعی موجود در زردچوبه است که یک ترکیب ضدالتهابی قوی است. همچنین نشان داده شده است که باعث تقویت فعالیت سلول‌های ایمنی و تقویت پاسخ آنتی‌بادی می‌شود. توجه داشته باشید که حتماً زردچوبه را با فلفل سیاه ترکیب کنید، زیرا باعث افزایش چشمگیر جذب کورکومین می‌شود.


روغن زیتون


روغن زیتون دارای خواص ضدباکتریایی است که می‌تواند خطر ابتلا به بیماری سرماخوردگی را کاهش دهد و آنتی‌اکسیدان‌های موجود در آن همچنین در برابر شرایط التهابی مرتبط با سیستم ایمنی از جمله دیابت، چاقی، آرتریت روماتوئید و التهاب روده از بدن محافظت می‌کند.


گردو


گردو علاوه بر اینکه یکی از برترین خوردنی‌های ضدالتهابی است، حاوی چندین ماده مغذی از جمله ویتامین B۶، مس، ویتامین E و فولات است که در حمایت از سلامت سیستم ایمنی نقش دارد. تحقیقات نشان داده است که گردو استرس روانی که می‌تواند ایمنی بدن را تضعیف کند را کاهش می‌دهد.


بابونه


مصرف بابونه با افزایش فعالیت آنتی‌باکتریایی در بدن مرتبط است، اما تأثیر واقعی آن در توانایی آن در بهبود کیفیت خواب است که از سیستم ایمنی بدن حمایت می‌کند. در یک مطالعه مشاهده شده است که زنانی که پس از زایمان چند هفته چای بابونه می‌نوشند، در مقایسه با افرادی که بابونه مصرف نکردند، کیفیت خواب بهتری داشتند.


ماهی


ماهی روغنی از جمله ماهی سالمون و ماهی تن سرشار از اسیدهای چرب امگا ۳ است که به کاهش التهاب در بدن کمک می‌کنند. التهاب مزمن مانع از عملکرد صحیح سیستم ایمنی بدن می‌شود و می‌تواند به سرماخوردگی و آنفولانزا و همچنین بیماری‌های جدی‌تری کمک کند.


سیر


خواص سیر بیش از یک ماده طعم‌دهنده به غذای شماست. سیر حاوی آلیسین است، همان ترکیب سولفوریکی که هنگام تجزیه آنتی‌اکسیدان‌های قوی تولید می‌کند.


مطالعه‌ای در سال ۲۰۰۱ در ژورنال Advances in Therapy نشان داد افرادی که به مدت ۱۲ هفته سیر را در ماه‌های سرد سال، یعنی نوامبر و فوریه، مصرف می‌کنند، نسبت به افرادی که از آن مصرف نمی‌کردند، کمتر دچار سرماخوردگی می‌شوند. سیر بزرگترین مشت آنتی‌اکسیدانی در برابر بیماری‌هایی مانند سرماخوردگی است.


منبع: باشگاه خبرنگاران جوان


انتهای پیام/پ


انتهای پیام/

ارسال نظر