صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

سلامت

پژوهش

علم +

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

ورزش

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۱۵:۵۸ - ۰۵ آبان ۱۳۹۸
راهکار معکوس برنده نوبل اقتصادی برای کشورهای بحران‌زده؛

کاهش مالیات برای رشد سرمایه‌گذاری افسانه‌ای بیش نیست/ بانرجی: کاهش مالیات سیاستی پوپولیستی و محبوب سیاستمداران است

در حالی که اکثر سیاست‌گذاران اقتصادی کاهش نرخ مالیات بر تولید و عایدی ثروتمندان به همراه عقب‌نشینی دولت از دخالت در اقتصاد را تجویز می‌کنند،یکی از برندگان جایزه نوبل اقتصاد سال ۲۰۱۹ از کارآیی راهکار معکوس دفاع می‌کند.
کد خبر : 442403

به گزارش گروه اقتصادی خبرگزاری آنا، تحریک تقاضا در شرایط افت رشد اقتصادی یا حاکم شدن رکود چگونه ممکن است؟ در حالی که اکثر سیاست‌گذاران اقتصادی در جهان نسخه کاهش نرخ مالیات بر تولید و عایدی ثروتمندان به همراه عقب‌نشینی دولت از دخالت در اقتصاد را تجویز می‌کنند، آبیجیت بانِرجی، یکی از برندگان جایزه نوبل اقتصاد سال ۲۰۱۹ از کارآیی راهکار معکوس دفاع می‌کند.


بانرجی که یک هفته پیش به همراه همسرش، استر دولفو و میشل کرِمر، استاد دانشگاه هاروارد، جایزه نوبل اقتصادی را به پاس خدماتش در افزایش کارآیی سیاست‌های فقرزدایی بر پایه مطالعات تجربی کسب کرده، در تازه‌ترین سخنرانی‌اش کاهش مالیات برای رشد سرمایه‌گذاری را افسانه‌ای لقب داده که از سوی صاحبان کسب‌وکارها تبلیغ می‌شود.


استاد اقتصاد دانشگاه ام‌آی‌تی آمریکا که در جلسه معرفی تازه‌ترین کتابش با عنوان «اقتصاد خوب برای شرایط سخت» در دهلی‌نو، پایتخت هندوستان سخن می‌گفت، تأکید کرد، نسخه‌ای که تاکنون رایج بوده در عمل تنها ثروتمندانی را هدف می‌گرفته که در پول غلت می‌زدند ولی رویکرد بهتر این است که با افزایش مالیات‌ها توزیع پول در میان مردم بیشتر شود.


برنده جایزه نوبل اقتصاد افزود:«رشد اقتصادی با کاهش مالیات افزایش پیدا نمی‌کند بلکه با افزودن بر قدرت خرید مردم بالا می‌رود چون‌که سرمایه‌گذاری به رشد تقاضا حساس است و واکنش نشان می‌دهد.»


بسیاری از کشورهای جهان از اقتصادهای بزرگی همچون چین و هند گرفته تا اندونزی و مالزی با بروز شواهد کاهش رشد اقتصادی با کاهش نرخ مالیات بر کسب‌وکارها تلاش کرده‌اند تا خود را از گرفتار در چشم‌انداز تاریک اقتصاد جهانی نجات دهند ولی صندوق بین‌المللی پول اخیراً با انجام پنجمین اصلاحیه خود، پیش‌بینی نرخ رشد اقتصاد جهان را بار دیگر کاهش داد و به ۳ درصد رساند.


دولت چین تنها در سال جاری میلادی از ۲۸۰ میلیارد دلار درآمد مالیاتی خود از محل مجموع درآمد اشخاص حقیقی و سود اشخاص حقوقی صرف‌نظر کرده است. این رقم در اقتصاد هند معادل ۲۰ میلیارد دلار بوده است. حتی در آمریکا نیز دونالد ترامپ، رئیس‌جمهوری ایالات‌متحده از سیاست کاهش نرخ‌های مالیات با هدف تحریک رشد اقتصادی حمایت می‌کند.


آقای بانرجی در ادامه صحبت‌های خود انتقاد از سیاست اقتصادی دولت جمهوری‌خواه آمریکا را به کاهش مالیات‌ها محدود نمی‌کند و تصریح می‌کند:« باورنکردنی است که به بهانه رشد اقتصادی چنان به نابرابری در جهان دامن زده شود که شرایط برخی کشورها به مرز انفجار برسد.»


این اقتصاددان هندی الاصل در توضیح نسخه خود گفت:« در کشورهای همچون هندوستان که رشد اقتصادی به پایین‌ترین سطح در شش سال گذشته رسیده، دولت باید توسعه و گسترش بیشتری پیدا کند.»


این در حالی است که دولت هند افزون بر کاهش مالیات‌ها تخفیف‌هایی را برای سرمایه‌گذاران خارجی در نظر گرفته و حتی بسته‌های محرک مالی نیز طراحی و اجرا کرده و همین امور موجب افزایش کسری بودجه دولت هند شده است.


 بانرجی بار دیگر یادآور شد که به جای سیاست ناکارآی کاهش مالیات باید با گسترش دولت تقاضا و به تبع آن سرمایه‌گذاری و رشد اقتصادی تحریک کرد.


استاد اقتصاد دانشگاه ام‌آی‌تی آمریکا در پایان به‌طور ضمنی خاطر نشان کرد که سیاست کاهش مالیات به جهت سادگی اجرا و ماهیت پوپولیستی آن محبوب سیاستمداران است ولی در عمل کارآیی ندارد.


انتهای پیام/4129/


انتهای پیام/

ارسال نظر